Ελ

En

Ποιες είναι οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Τον χάρτη με τις 81 ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για την διευκόλυνση των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής.

Αναλυτικότερα οι ψηφιακές δράσεις της ΑΑΔΕ είναι οι ακόλουθες:

1.Υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις

Α. Φορολογικό Μητρώο

1.      ΕΚΔΟΣΗ και ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ μέσω ταυτοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου. Αφορά φυσικά πρόσωπα και παρέχεται χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, μέσω διαλειτουργικότητας με τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου.

2.      ΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ μέσω βιντεοκλήσης (myAADElive). Αφορά φυσικά πρόσωπα, με ταυτοποίησή τους μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.

3.      ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να προβαίνουν με ηλεκτρονική αίτηση σε αλλαγή της Διεύθυνσης Κατοικίας τους. Εν συνεχεία η ΔΟΥ, χωρίς παρουσία του ενδιαφερόμενου, επεξεργάζεται την αίτηση και εγκρίνει ή απορρίπτει (αναγράφοντας την αιτιολογία απόρριψης) το αίτημα του φορολογούμενου.

4.      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΑΜΩΝ και ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ. Άμεσα και εύκολα γίνεται πλέον κεντρικά και αυτόματα, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στη ΔΟΥ, η ενημέρωση γάμων και διαζυγίων.

5.      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΖΩΗΣ. Άμεσα ενημερώνεται το Φορολογικό Μητρώο και δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία των συγγενών στη ΔΟΥ.

6.      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Σε καθημερινή βάση γίνεται πλέον κεντρικά και αυτόματα, μέσω διαλειτουργικότητας με την Ελληνική Αστυνομία, η ενημέρωση των ΑΔΤ που αντικαθίστανται ή απενεργοποιούνται (κλοπές, απώλειες).

7.      ΙΒΑΝ για επιστροφές, πιστώσεις. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν τον λογαριασμό τους, σε μορφή ΙΒΑΝ ώστε σε περίπτωση που προκύπτει επιστροφή φόρου να πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση στο λογαριασμό του δικαιούχου. Οι ΙΒΑΝ διασταυρώνονται σε πραγματικό χρόνο με τα Ιδρύματα Πληρωμών ώστε επιβεβαιώνεται ο δικαιούχος/ συνδικαιούχοι. Μέχρι στιγμής, πάνω από 3,77 εκατομμύρια IBAN έχουν δηλωθεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet.

8.      ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ για την καταχώριση στοιχείων ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής

 

Β. Πληρωμές, Επιστροφές Φόρων, Ρυθμίσεις

9.      ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να παρακολουθούν τις ανοιχτές βεβαιωμένες οφειλές τους (ρυθμισμένες και μη) καθώς και το ιστορικό των πληρωμών τους μέσω Ιδρυμάτων Πληρωμών.

10. ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ myTAXISnet. Δυνατότητα πληρωμής όλων των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών με κάρτα πληρωμών μέσω του myTAXISnet, με άμεση ενημέρωση των οφειλών.

11. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ν. 4152/2013. Φυσικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών του ν. 4152/2013 (24 ή 48 δόσεις).

12. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. από άλλες χώρες της Ε.Ε.

13. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ στην εφαρμογή myTAXISnet

 

Γ. Δηλωτικές Υποχρεώσεις

Εισόδημα

14. ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Μέσω της εφαρμογής Εισοδήματος του TAXISnet, φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν την αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), τα συνυποβαλλόμενα έντυπα Ε2 και Ε3 καθώς και τροποποιητικές δηλώσεις από το φορολογικό έτος 2015 και μετά.

15. ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.

16. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΤΕΩΝ ΦΟΡΩΝ. Επιχειρήσεις, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις παρακρατουμένων φόρων μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Συγκεκριμένα:

– Μισθωτή Εργασία και Συντάξεις

– Επιχειρηματική Δραστηριότητα (παρακράτηση & προκαταβολή)

– Μερίσματα, Τόκοι και Δικαιώματα

– Εισόδημα από αμοιβές πληρωμάτων εμπορικού ναυτικού

– Φόρος αμοιβών αρχιτεκτόνων – μηχανικών

– Φόρος Εισοδήματος εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων

– Δήλωση από φορείς Γενικής Κυβέρνησης κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών

– Προσωρινή δήλωση απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου (προσωρινή ΦΜΥ) (ν. 2238/1994)

– Οριστική ΦΜΥ (Ε7) για τα έτη 2006 έως 2014

– Β΄ Αντίτυπο βεβαιώσεων αποδοχών

– Οριστική δήλωση αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα (Ε20) οικονομικού Έτους 2014

– Οριστική δήλωση εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις (Ε21) οικ. Έτους 2014.

 

 

 

Λοιπές δηλώσεις και για να δείτε την υπόλοιπη λίστα ακολουθήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

https://www.eea.gr/arthra-eea/pies-ine-i-81-ilektronikes-ipiresies-tis-aade/ 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Ενημερωτική εκδήλωση «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2» με τον κ. Φώτη Κουρμούση

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας