Ελ

En

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης ομιλητής στο Olympia Forum III με θέμα «Βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση – Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τελευταία μέρα του Olympia Forum III που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ παρουσίασε η συνεδρία με τίτλο «Βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση – Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027», που συντόνισε η δημοσιογράφος , Μαριάννα Μητροπούλου.

Τον λόγο στην αρχή πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στους χρηματικούς πόρους και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια αλλά και για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης τόνισε στην ομιλία του ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα δράσεις σε όλα τα επίπεδα για να αντιστραφεί το κύμα ανεργίας και να βελτιωθούν οι αργοί ρυθμοί ανάπτυξης, φέρνοντας το παράδειγμα του βιο-τεχνολογικού πάρκο καινοτομίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή ως θετική εξέλιξη. Επίσης, όπως είπα, προχωρά το βιοτεχνικό πάρκο αλλά και η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Εξάλλου, μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας, τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, με την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ και του ταμείου ανάκαμψης να αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για αυτές. Κλείνοντας, ο κ Λουζιώτης ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι η μετάβαση σε ένα νέο χάρτη με βιώσιμη ανάπτυξη με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου νομού Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου νομού Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξιγκόρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου νομού Αχαΐας και πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Παππάς και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γυναικών Επιχειρηματιών, Αποστολίνα Τσαλταμπάση και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Σπυρίδων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του κ. Λουζιώτη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oYkA93WjGcs

Προηγούμενο Πρόσκληση Συμμετοχής στην «Πελοπόννησος EXPO» 2022

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας