Ελ

En

Οι κρίσιμες φορολογικές προθεσμίες που εκπνέουν

15 Φεβρουαρίου 2022:  

– Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης έχουν δεύτερη ευκαιρία να επισκεφθούν την πλατφόρμα myΘέρμανση για να υποβάλουν αίτηση και να εισπράξουν το επίδομα των 100-750 ευρώ. Οσοι υποβάλλουν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία την αίτηση θα λάβουν και το σχετικό ποσό που δικαιούνται στα τέλη Φεβρουαρίου. Προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση, οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Τα ελάχιστο ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.

– Οι συνταξιούχοι θα πρέπει είτε να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος για τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν το 2020 και υπέβαλλαν τροποποιητική δήλωση έως τις 31/12/2021 για την οποία η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εκδόθηκε πριν τη Πρωτοχρονιά.      

28 Φεβρουαρίου 2022: 

– Τελευταία ημέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 και τη ψηφιακή κατάθεση πινακίδων των οχημάτων. Το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Σημειώνεται ότι  όσοι θέτουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία δεν χρειάζεται να βγάλουν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες μένουν στο όχημα και  δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία

– Εκπνέει η προθεσμία ένταξης και καταβολής της πρώτης δόσης της ρύθμισης των 36 – 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

31 Μαρτίου 2022:

– Εκπνέει η νέα προθεσμία  για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Λήγει η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15% από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής την περίοδο της πανδημίας. Δεν αποκλείεται να δοθεί νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών της προθεσμίας έναρξης αποπληρωμής των σχετικών ποσών ή ακόμα και να γίνει νέο κούρεμα στα οφειλόμενα ποσά

30 Ιουνίου 2022:

-Καταβολή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής (με βάση όσα ισχύουν σήμερα καθώς είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κούρεμα ή μηδενισμός της επιστρεπτέας).

(πηγή:capital.gr)

 

Προηγούμενο Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας