Ελ

En

Ν/σ Κίνητρα ανάπτυξης: Νομοσχέδιο τομή για τις πολύ μικρές και ΜμΕ

Το νομοσχέδιο για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών» αφορά αποκλειστικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά τις πολύ μικρές, που θα τις βοηθήσει πραγματικά για την μεγέθυνσή τους, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι τα κίνητρα που προβλέπονται δεν επαρκούν για να κινητοποιήσουν μια μεγάλη επιχείρηση.

Υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου, ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε πως η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, καθώς οι συγχωνεύσεις και οι συνενώσεις δημιουργούν οικονομίες κλίμακας, μια καλύτερη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, σε μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες κεφαλαιακές επενδύσεις και οργάνωση. Επίσης, είπε ότι πατάσσεται και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που προκαλεί η φοροδιαφυγή, που αποτελεί στην πραγματικότητα και την μεγάλη παγίδα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, καθώς τις εγκλωβίζει να έχουν ένα υποβαθμισμένο προφίλ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, μίλησε για μια τομή, σημειώνοντας πως δεν έχουμε καμία πολυτέλεια να μην αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, όπως η συμβολαιακή γεωργία, που χρησιμοποιούν οι αγρότες μας άλλωστε, προκειμένου να πάμε σε αύξηση του μεγέθους τους και της συνεργατικότητάς τους. Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, δίνουμε ισχυρά κίνητρα σε αγρότες που είναι στους συνεταιρισμούς ή θέλουν να μπουν σε συνεταιριστικά σχήματα και σε αυτούς που είναι σε άλλα συλλογικά αγροτικά σχήματα παραγωγών. Πρόσθεσε πως σε έναν ακόμα τομέα που παρεμβαίνουμε είναι ο τομέας του λιανεμπορικού εμπορίου με την μορφή της ενθάρρυνσης του franchise αλλά μόνο για τον δικαιούχο καθώς για να μπορεί κάποιο μικρό κατάστημα να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει με χαμηλό κόστος και να συνεργαστεί στο επίπεδο του brand name και όχι μόνο.

Ο κ. Σκυλακάκης, αναγνώρισε πως το να αλλάξει η κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τις συνεργασίες, αυτό δεν γίνεται με ένα νόμο αλλά απαιτείται χρόνος. Τόνισε πως «η συνεργασία δεν υπήρχε ποτέ στο δίκαιό μας, τώρα όμως με αυτό το νομοσχέδιο ορίζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας