Ελ

En

Μόνο με click away το λιανεμπόριο από την Κυριακή, ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Διατήρηση της αναστολής της λειτουργίας του λιανεμπορίου, με εξαίρεση την παραλαβή των εμπορευμάτων μόνο με click away από την Κυριακή 13/12 έως την Πέμπτη 7/1/2021, λόγω και της υπερφόρτωσης των ταχυμεταφορών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή είτε με ηλεκτρονικό τρόπο είτε με POS έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.
Ουρές έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα. Σε επιχείρηση που θα βρεθεί στο εσωτερικό της με πελάτη θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο και κλείσιμο από 15 έως 90 ημέρες.
Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, διευκρίνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Αυτήν την Κυριακή θα είναι προαιρετικά ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.
Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στο χονδρεμπόριο, χαρακτηρίζοντας απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα διαφημίζουν τη δυνατότητα αγοράς με φυσική παρουσία από τους επαγγελματίες. Στην ΚΥΑ που εκδοθεί θα προβλέπεται ότι φυσική παρουσία θα επιτρέπεται μόνο για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις οικοδομικές δραστηριότητες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες θα κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away. «Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού», υπογράμμισε ο Υπουργός.
Από τη Δευτέρα, 14/12/2020, θα λειτουργήσουν ωστόσο τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Η προσέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται μόνο με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.
Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, θα ανοίξουν για πιστούς μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Θα επιτρέπονται έως 9 άτομα στις εκκλησίες και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίστηκε επίσης ότι σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.
Συνεχίζεται παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας από 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και η αποστολή sms για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.
Επιπλέον, η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.
Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, διότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα δεν πέφτουν και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν, κι έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε, είπε χαρακτηριστικά.
Προηγούμενο ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΥΠΕΝ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας