Ελ

En

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ»

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ»

Στις 16.275 έχουν φτάσει οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους για την κρατική επιδότηση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για το πρόγραμμα προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ λήγει στις 9 Μαΐου και οι τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των επιλέξιμων πελατών τους. Οι τράπεζες, μέσω του Γέφυρα ΙΙ, επιδιώκουν και τη ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, διότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για επιδότηση 80% της δόσης για οκτώ μήνες. Ταυτόχρονα, απελευθερώνονται κεφάλαια από τη διατήρηση δανείων σε προγράμματα σταδιακής επαναφοράς δόσης, μετά τη λήξη των μορατορίων στις αρχές του 2021.

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

-Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

-Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.

-Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.

-Επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

 

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή κρατικής επιδότησης είναι η επιχείρηση να πληροί τα κριτήρια. Το βασικό κριτήριο είναι η μείωση του τζίρου το 2020 κατά 20% σε σχέση με το 2019. Τα υπόλοιπα κριτήρια, όπως η περιουσία της επιχείρησης και το ύψος της οφειλής, διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και από το εάν έχει εξυπηρετούμενα, κόκκινα ή καταγγελθέντα δάνεια.

Πηγή: capital.gr

Προηγούμενο Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Μαΐου 2021

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας