Ελ

En

Κορονοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου

Τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη Δευτέρα 27/12/2021.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, με δυνατότητα να επεκταθούν αν κριθεί απαραίτητο.

 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, ΚΝ95 ή FFP2, ή εναλλακτικά διπλή χειρουργική μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στο προσωπικό των χώρων εστίασης
  • Σύσταση χρήσης μάσκας ΚΝ95 ή FFP2 σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας για τη διασκέδαση και την εστίαση έως τις 12 το βράδυ. Δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα υπάρχουν μετρικές αποστάσεις και θα επιτρέπονται έως 6 άτομα στα τραπέζια. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει τήρηση των μέτρων θα διακοπεί και η μουσική, η οποία επί του παρόντος επιτρέπεται.
  • Στα γήπεδα, όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, θα υπάρξει περιορισμός της παρακολούθησης από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών, ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται γι’ αυτό το διάστημα η είσοδος ιατρικών επισκεπτών.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο. Το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχει σε κάθε υπηρεσία.

 

πηγή: ΕΕΑ

Προηγούμενο Τρίτη (3η) Τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2.2 “ Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας