Ελ

En

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ»

Η ετήσια δίγλωσση έκδοση της ICAP Group, « Η Ελλάδα σε Αριθμούς » παρουσιάζει τα συγκεντρωτικά οικονομικά αποτελέσματα του Ελληνικού Εταιρικού Τομέα για τους 12 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με βάση τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης 16.168 επιχειρήσεων για τη διετία 2014-2015.

Η δίγλωσση αυτή οικονομοτεχνική Μελέτη που εκπονεί ο Όμιλος μας από το 1983, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πίνακες με τις 300 κορυφαίες εταιρείες του Εταιρικού Τομέα βάσει Κύκλου Εργασιών, τις 20 κορυφαίες εταιρείες βάσει Κερδών ανά κλάδο του Εταιρικού Τομέα, ενοποιημένους συγκεντρωτικούς ισολογισμούς και λογαριασμούς αποτελεσμάτων χρήσεως, χρηματοοικονομικούς δείκτες ανά κλάδο του Εταιρικού Τομέα καθώς και τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας. 

Σύμφωνα με την επεξεργασία των συγκεντρωτικών μεγεθών  15.771 επιχειρήσεων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αυτές του χρηματοπιστωτικού τομέα, προκύπτει ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών τους μειώθηκε κατά 2,8% το 2015/14,  και διαμορφώθηκε σε €128 δισ. περίπου. Συγκεκριμένα, υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε πέντε από τους εννέα ευρύτερους κλάδους του εταιρικού τομέα (εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού). Την εντονότερη  υποχώρηση κύκλου εργασιών εμφάνισαν ο τομέας της Μεταποίησης (-8,2%) και των Ορυχείων-Λατομείων (-5,8%) . Αντίθετα, τέσσερις κλάδοι είχαν αυξημένες πωλήσεις το τελευταίο έτος, με την εντονότερη σχετικά αύξηση να προέρχεται από τους τομείς των Ξενοδοχείων-Εστιατορίων (4,1%) και της Γεωργίας-Αλιείας (3,1%).

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη μελέτη σε επεξεργάσιμη μορφή.

O Νικήτας Κωνσταντέλλος , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group, δήλωσε σχετικά:

«To τελευταίο διάστημα οι συνθήκες της Ελληνικής Οικονομίας παρουσίασαν για μία ακόμη φορά επιδείνωση. Οι αρχικές ενδείξεις ανάκαμψης που εμφάνιζαν τα δημοσιονομικά μεγέθη το 2016 τελικά διαψεύστηκαν, δεδομένου ότι στα τέλη του έτους σημειώθηκε και πάλι ύφεση, ενώ σε ετήσια βάση συνολικά η οικονομία της χώρας χαρακτηρίστηκε ουσιαστικά από στασιμότητα. Στο χώρο των επιχειρήσεων, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, το 2015 (που έχει ολοκληρωθεί η δημοσιοποίηση των ισολογισμών) παρά τις αντιξοότητες που υπήρχαν, οι ελληνικές εταιρείες επέδειξαν θαυμαστή ανθεκτικότητα και κατάφεραν να αντιστρέψουν τη συνεχή πτωτική πορεία των τελευταίων ετών. Πράγματι, το 2015 αποτέλεσε το έτος ορόσημο που σηματοδότησε την εντυπωσιακή επάνοδο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, ως σύνολο, και το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου συσσώρευσης ζημιών. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, η αγορά βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε τέλμα αβεβαιότητας και η οικονομία παραμένει ευάλωτη, λόγω των ατέρμονων διαπραγματεύσεων της χώρας και των δανειστών – εταίρων της, γεγονός που «παγώνει» την οικονομική δραστηριότητα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «αξιολόγησης» προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά οικονομικής σταθερότητας, να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να επικρατήσει ομαλή ροή χρηματοδότησης στην αγορά, γεγονός που θα επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν απρόσκοπτα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Την έκδοση «Η Ελλάδα σε Αριθμούς», μπορείτε να λάβετε δωρεάν
είτε σε αντίτυπα μέσω των Γραφείων του Ομίλου (δείτε Εδώ τα στοιχεία Επικοινωνίας), είτε ηλεκτρονικά (δείτε Εδώ το e-book).

H ICAP Group – με 1.300 εργαζομένους – είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της από το SEEF Fund της Global Finance το 2007, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σήμερα παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 4 κατηγορίες: Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions.


Περισσότερες Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου Oμίλου ICAP
Φρατζέσκα Σιδερή
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 2 |176 76 Καλλιθέα | T: 210 7200 495 | F: 213 0173 495 | Μ: 6936 735143
  fsideri@icap.gr | pr@icap.gr | www.icap.gr

Η ΙCAP Group Α.Ε. («ΙCAP») έχει νόμιμα συλλέξει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς σκοπούς ή/και σκοπούς προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών της. Τα στοιχεία σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ICAP για τους ανωτέρω σκοπούς, παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο pr@icap.gr για τη διαγραφή του email σας από τη λίστα αποδεκτών.

 

ICAP GROUP SA, 2, El. Venizelou Ave., Kallithea, Athens 176 76, Greece
Subscription Center

Προηγούμενο Ευχές Πάσχα από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Ακολουθήστε μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας