Ελ

En

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελευταία ευκαιρία ένταξης – αυστηροί οι έλεγχοι

Στις 10 Μαΐου λήγει η διορία υποβολής αίτησης

Τελευταία ευκαιρία για 100.000 επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες προκειμένου να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Η πλατφόρμα από σήμερα Τετάρτη ή το αργότερα αύριο Πέμπτη, ανοίγει ειδικά για όλους όσοι είτε καθυστέρησαν, είτε στην αρχική τους αίτηση εντοπίστηκαν λάθη με αποτέλεσμα να απορριφθούν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όσους είχαν αποκλειστεί την Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί η αίτηση τους. Αυτοί θα πρέπει να επανυποβάλουν αίτηση, παρότι απορρίφθηκε η αρχική, επειδή δεν συμπλήρωσαν τα στοιχεία των εσόδων τους μέχρι το α΄τρίμηνο 2021.

Έως και την Τρίτη το βράδυ, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων δεν ξεπερνούσε τις 285.000, καθώς ο ρυθμός έπεσε τις ημέρες του Πάσχα.

Ωστόσο, από σήμερα αναμένεται και πάλι να αυξηθεί ο ρυθμός, καθώς στις 10 Μαΐου λήγει η διορία υποβολής.

Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Το εύρος των δικαιούχων έχει πλέον αυξηθεί, καθώς η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και επιχειρήσεις που δήλωσαν, μεν, έως την 19η Απριλίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν την αίτηση ενδιαφέροντος.

Οι νέες αιτήσεις θα επανεξεταστούν προκειμένου να ελεγχθεί αν τελικά οι αιτούντες είναι και δικαιούχοι.

Η υπόθεση αφορά κυρίως επιχειρήσεις που έχασαν την Επιστρεπτέα 6, όπως για παράδειγμα νέες επιχειρήσεις με έναρξη μετά το 2019, αλλά και πάμπολλες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι με μεγάλη πτώση τζίρου (κυρίως λιανεμπόριο, εστίαση, γυμναστήρια, πολιτισμός κλπ που είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους στο α΄τρίμηνο φέτος). Εφόσον τελικά κριθούν δικαιουχοι, οι «τυχερές» επιχειρήσεις θα μοιραστούν περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Αυστηροί έλεγχοι

Με ιδιαίτερη προσοχή θα γίνουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων, μετά από σειρά παρατυπιών που εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Στην ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση, ορίζεται ότι σε περίπτωση πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή στοιχεία που τροποποιούν το ύψος των ακαθάριστων εσόδων, του κύκλου εργασιών ή τους ΚΑΔ ή δεν αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση λειτουργίας των επιχειρήσεων, με σκοπό είτε την υπαγωγή είτε την προσαύξηση του ποσού της ενίσχυσης, η ΑΑΔΕ μπορεί:

·         να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

·         να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών με τα κρίσιμα κατά περίπτωση στοιχεία

·         να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες,

·         να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση πιθανής απόπειρας τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

·         να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Προηγούμενο ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας