Ελ

En

Εξαιρετικά θετικός ο απόηχος από την διαδικτυακή ημερίδα για την εξαγωγική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κόρινθος, 12/04/2021

Εξαιρετικά θετικός ο απόηχος από την διαδικτυακή ημερίδα για την εξαγωγική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Εξαιρετικά θετικός ήταν ο απόηχος από την διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ, με την συμμετοχή των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και του εντεταλμένου συμβούλου της περιφέρειας, σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, για τις εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ: «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια».

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των συμμετασχόντων επιμελητηριακών παραγόντων, ήταν η αγωνία τους για το μέλλον της εξαγωγικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα, για τις προοπτικές εξαγωγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα, που, κατά την τεκμηρίωση της μελέτης του ΣΕΒΕ, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τα βασικά συμπεράσματα που θα μπορούσαν να εξαχθούν είναι ότι, το στοίχημα αναδιάρθρωσης των μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων και “καλύτερα εκπαιδευμένων εξαγωγέων” του αγροδιατροφικού τομέα, παραμένει και σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα επιζητούμενα για την περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πιτσάκης, με την διττή του ιδιότητα ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αφού υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος είναι ανάμεσα στις πρώτες περιφέρειες της χώρας και της Ε.Ε. στην παραγωγή και εμπορία ποιοτικών αγροτικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ  και τόνισε την ανάγκη καινοτόμων ιδεών στον τομέα της αγροδιατροφής, πρότεινε την σύσταση ενός νέου και καινοτόμου φορέα εξωστρέφειας μικτού χαρακτήρα, με την συμμετοχή των Ο.Τ.Α. α΄ & β΄ βαθμού, του  Περιφερειακού Πανεπιστημίου και φυσικά, των Επιμελητηρίων (που είναι περισσότερα συνδεδεμένα με την πραγματική ζωή και την πραγματική επιχειρηματικότητα), ώστε αυτός ο φορέας να συντονίσει την αυτονόητη προσπάθεια χάραξης μιας μακροπρόθεσμης περιφερειακής στρατηγικής για την αγροδιατροφή  και τις εξαγωγές, που από κοινού θα εκπονηθεί  και μέσα από την εφαρμογή καλών πρακτικών θα διαχειριστεί την υλοποίηση δράσεων που, ενδεικτικά, έχουν να κάνουν:

-Με την ενίσχυση της συνεργασίας με την ερευνητική κοινότητα για την ορθολογικότερη αξιοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της αγροδιατροφής.

-Με την αξιοποίηση του «brain drain», ελκύοντας Έλληνες επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μέντορες σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

-Με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση νέων αγροτών, οι οποίοι έχουν υψηλότερη εκπαίδευση και καλύτερη ανταπόκριση στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και επιχειρηματικών στρατηγικών.

-Με πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως φεστιβάλ αγροτουρισμού κλπ.

-Με την καλύτερη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό.

 

Εδώ, μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Πιτσάκη και εδώ ολόκληρη την ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ.

             

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (933)

media@korinthiacc.gr /www.korinthiacc.gr

SEVE ekdilosi.PNG
SEVE ekdilosi.PNG

Tilediaskepsi SEVE.jpg
Tilediaskepsi SEVE.jpg

Προηγούμενο Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας