Ελ

En

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα ”Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών”

Με συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης  πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε  η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Προγράμματος Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών.

 

Τη Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 έλαβε χώρα η ενημερωτική e-ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης κος Γεωργουλόπουλος Ηλίας, και συντονίστρια η κα. Τσουκαλά Κατερίνα από το τμήμα δημοσιότητας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος. Πιτσάκης Παναγιώτης, ο οποίος τόνισε δύοσημαντικά σημεία του προγράμματος δηλαδή την επιλεξιμότητα επιχειρήσεων franchise (υπό προϋποθέσεις) – σε άλλα πρόγραμμα δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα – και την ευκαιρία επανυποβολής αιτήσεων που απερρίφθησαν( π.χ λόγω έλλειψης δικαιολογητικών).

 

Ο κος Πιτσάκης συνέχισε προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος υπολογίζεται ότι θα επιδοτηθούν 34.000 από τις 80.000 επιχειρήσεις της εστίασης δηλαδή το 42,5% που είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Παράλληλε εξέφρασε την ανησυχία του για τους επιχειρηματίες που δεν τα κατάφεραν να επιδοτηθούν και πρότεινε η διατήρηση των μειωμένων ενοικίων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, να τεθούν εκ νέου υπόψη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος έκανε ειδική μνεία στο μεγάλο ζήτημα που έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων εστίασης σε μεικτές και αμιγείς και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει όλη αυτή η νέα κατάσταση στους επαγγελματίες της εστίασης. Ο κος Πιτσάκης σχολίασε ότι το μέτρο αυτό στην πράξη δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς οι καταστηματάρχες θα είναι δύσκολό ως αδύνατο να ελέγξουν ποιός είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατήστε εδώ

Το υλικό της εκδήλωσης θα το βρείτε στο κανάλι του Επιμελητηρίου στο Ytube

Προηγούμενο Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Φεστιβάλ Δια Βίου Μάθησης της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνε

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας