Ελ

En

Δ.Τ:Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Εξωστρέφειας και Επιτάχυνσης των καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων της χώρας από την EnterpriseGreece

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Εξωστρέφειας και Επιτάχυνσης των καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων της χώρας

από την EnterpriseGreece

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2022 |Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξαγωγικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), στο πλαίσιο του καταστατικού της σκοπού,  ενισχύει τον ελληνικό κλάδο καινοτομίας – τεχνολογίας και προωθεί τις εξαγωγές, εγκαινιάζοντας το 2022 με ένα ακόμη πιο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Εξωστρέφειας και Επιτάχυνσης των καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων της χώρας, σε συνέχεια και του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος «ThrivingintheStorm»που υλοποίησε το 2020.

Το φετινό Πρόγραμμα με τίτλο «ThrivingGlobalSiliconValleyProgram» θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό USMAC (USMarketAccessCentre) και με εμπειρογνώμονες από τη SiliconValley. Ο Οργανισμός US-MAC δραστηριοποιείται από το 1995, παρέχοντας σε εταιρείες τεχνολογίας, ταχεία και επιτυχημένη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά µέσω της SiliconValley (www.usmarketaccess.com).

Το νέο πρόγραμμα θα επιτρέψει στις συμμετέχουσες τεχνολογικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, καθώς θα τις φέρει σε άμεση επαφή με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές από τη SiliconValleyενώ παράλληλα θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουντοτεχνολογικόοικοσύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κύριες φάσεις του προγράμματος είναι :

ΦΑΣΗ 1 : ThrivingintheStorm – BootCamp

·         Συμμετέχοντες: 18 εταιρείες

·         Διάρκεια: 5 μέρες (20 ώρες)

·         Σκοπός: να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις ιδιαιτερότητες της αμερικανικής αγοράς, να κατά νοήσουν τις προϊοντικές αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν για να διεισδύσουν σε νέες αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και πλάνο για επέκταση σε αυτές τις αγορές.

ΦΑΣΗ 2 : Global Growth Acceleration – Εξωστρεφής επιχειρηματική Επιτάχυνση:

·         Συμμετέχοντες:  6 Εταιρείες (που έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση)

·         Διάρκεια: 4 μήνες

·         Σκοπός:  κάθε εταιρεία θα αντιστοιχηθεί με έναν ειδικό στον τομέα του κλάδου της από τη Silicon Valley ώστε να λάβει προσωποποιημένη καθοδήγηση 25 ωρών, ενώ θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει τουλάχιστον 10 B2B συναντήσεις και να λάβει μέρος σε Pitch Event με υποψήφιους επενδυτές. Οι τελευταίες 2 εβδομάδες πραγματοποιούνται στη Silicon Valley.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «ThrivingGlobalSiliconValleyProgram»

Η πρώτη φάση του Προγράμματοςθαξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2022όπου μετά από αξιολόγηση θα επιλεχθούν18 ελληνικέςεπιχειρήσεις, από τις οποίες οι 6 που θα διακριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στην 2η φάση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές ελληνικές επιχειρήσεις που:

– έχουν πλήρως λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία

–  έχουν κάνει ήδη πωλήσεις στην εσωτερική αγορά και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε διεθνείς αγορές με έμφαση σε αυτή της Silicon Valley.

·         Ηαξιολόγησητωνεταιρειώνθαγίνειαπόεξειδικευμένουςσυνεργάτεςτουοργανισμού US-MAC – AlfredoCoppola, Co-CEO,USMarketAccessCenterCo-founder, MarinSeedVenturesκαιChrisBurry, Co-CEO,USMarketAccessCenterIndustryFellow,UCBerkeley

·         Οι εταιρείες που θα επιλεχθούν, θα καταβάλουν μέρος του κόστους συμμετοχής του προγράμματος.

·         Το πρόγραμμα απαιτεί οι συμμετέχοντες να έχουν γνώση της Αγγλική γλώσσας.

Το πρόγραμμα σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της EnterpriseGreeceνα προχωρήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων εργαλείων υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των νέων τεχνολογιών.  Το πρόγραμμα εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο δράσεων της EnterpriseGreece, και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της SiliconValley για να καθοδηγήσει και να συμβουλεύσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές.

Στο αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πέρσι συμμετείχαν 12 εταιρείες, οι οποίες είναι: InAccel, ClioMuse , e-satisfaction, ExitBee, JADBio – GnosisDataAnalysis, Logismos, InformationSystems, Nimbata, Owiwi, Siepen, PrismaElectronics, Tekmon και Telenavis..  Μέσω αυτού, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της SiliconValley  και να ενημερωθούν για στρατηγικές και εργαλεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη διείσδυση  των προϊόντων/υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα.

EnterpriseGreece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE |ΓραφείοΤύπου 210 3355705, c.roumeliotis@eg.gov.gr

Προηγούμενο Παρατείνονται για μια βδομάδα τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας