Ελ

En

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Μεταφορών για τη διαδικασία εξέτασης υποψήφιων οδηγών

Με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε στις 10/11/2020, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρέχονται οι αναγκαίες διευκρινίσεις, σχετικά με την δυνατότητα διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την 30/11/2020, κατά το οποίο ισχύει το LOCKDOWN.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, με το οποίο παρέχονται διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ 4899/6-11-2020 (ΦΕΚ ΦΕΚ Β΄) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό», και σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής εξετάσεων υποψήφιων οδηγών προβλέπονται τα εξής:

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι, αναστέλλεται έως και τις 30 Νοεμβρίου η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς, που αφορά στις μοτοσικλέτες και στα αυτοκίνητα (κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β & ΒΕ).

Αντίθετα,  επιτρέπεται η διενέργεια:

1) Μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, για φορτηγά και λεωφορεία (κατηγορίες C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE.

2) Μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών.

3) Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων των ως άνω κατηγοριών.

4) Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι.

Επίσης προβλέπεται ότι, η διενέργεια των ανωτέρω υλοποιείται, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των σχετικών μέτρων και κανόνων που έχουν οριστεί. Επιπροσθέτως, η διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων, για την απόκτηση Π.Ε.Ι. υλοποιείται, υπό την προϋπόθεση ορισμού ενός μόνο υποψηφίου ανά εξεταστική επιτροπή.

Οι απαιτήσεις για τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου και μέγιστου αριθμού πέντε (5) εκπαιδευόμενων, που ορίζονται, αφορούν στη διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Π.Ε.Ι. και θεωρητικών εξετάσεων.

Με τον τρόπο αυτό αποσαφηνίζονται ζητήματα, που είχαν προκαλέσει σύγχυση στον κλάδο των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, αναφορικά με το επιτρεπτό , τόσο της παροχής θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων σε υποψήφιους οδηγούς, όσο και με την διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων σε αυτούς , και ανά κατηγορία αιτούμενης άδειας οδήγησης.

Προηγούμενο Lockdown: Όλοι οι ΚΑΔ που μπαίνουν σε αναστολή – Διαβάστε τον ΦΕΚ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας