Ελ

En

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Comm1_F17417.jpg

Σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κορινθία και τις επιχειρήσεις του νομού συζητήθηκαν στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 16.2.14. στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού  Ναυτιλίας  κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε την παρέμβαση του σε ότι χρειάζεται  για την διευκόλυνση των κρουαζιερόπλοιων που σύντομα θα ελλιμενίζονται στην Κόρινθο. Ο  κ υπουργός  διαβεβαίωσε για  την προσωπική του συμβολή ώστε να επιταχυνθούν  οι διαδικασίες, οι αδειοδοτήσεις για νέα έργα κλπ .

Ο κ Νανόπουλος  ζήτησε επίσης  την επιτάχυνση της έγκρισης του επιχειρηματικού σχεδίου για το λιμάνι της Κορίνθου ( MASTER PLAN ) που  θα βοηθήσει  την  ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ο κ υπουργός δηλωσε ότι είναι  προτεραιότητα του υπουργείου η στήριξη σε  αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και νέα έργα θα επιληφθεί προσωπικά για το θέμα  

Comm2_F17444.jpg
Για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών που είναι μεγάλο πρόβλημα στον κορινθιακό  κόλπο  ζητήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία των κατοικιών που κινδυνεύουν  και την διαμόρφωση παραλιακού μετώπου με τουριστικά χαρακτηριστικά με την επίβλεψη των δήμων και της περιφέρειας και απλοποίηση του νομικού πλαισίου .

Τέθηκαν υπ όψιν επίσης  στον κο υπουργό, η ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαίου λιμανιού Λεχαίου, η αναπαράσταση της χρήσης του δίολκου που θα προβάλλει διεθνώς την Κόρινθο και θα την ενισχύσει τουριστικά  .

Την πρόοδο σε  όλα τα παραπάνω θέματα ο κ. υπουργός  θα συζητήσει σε σύντομο χρόνο μετά από συνεννόηση  με τους συναρμόδιους υπουργούς σε συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα με την διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου  .

Προηγούμενο [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Κορινθίας στέφεται με απόλυτη επιτυχία

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας