Ελ

En

Δελτίο Τύπου – Enterprise Greece: Στην Αθήνα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων του 2023

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Επενδυτές (Επιχειρηματικοί Άγγελοι) από όλο τον κόσμο στην Αθήνα για το EBAN Congress 2023

Αθήνα, 20 Μαΐου 2022|Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων του 2023(EBAN Congress 2023), το σημαντικότερο ετήσιο event για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια, θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στις 24-26 Απριλίου 2023.Περισσότεροι από 500 επενδυτές από όλο τον κόσμο, αναμένονται στη χώρα μας για να συναντηθούν με ελληνικές Start-Upεταιρείες και θα γνωρίσουν από κοντά, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

 

Τη διοργάνωση διεκδίκησαν και ανέλαβαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece) και το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN). Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τοΕυρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN).

 

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής διάκρισης για τη χώρα μας, έγινε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2022,κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου του EBAN 2022, στο Cork της Ιρλανδίας, από τον Διευθυντή τουEBAN,JacopoLosso,παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου τηςEnterpriseGreece, Γεώργιου Φιλιόπουλου και του συνιδρυτή του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων(HeBAN),Παναγιώτη Κετικίδη.

 

Ο κ. JacopoLosso, κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης,δήλωσε τα εξής: «Τα μέλη του EBAN (European BusinessAngelsNetwork) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία του πρώτου τους συνεδρίου στην Αθήνα το 2023. Επιθυμία μας είναι στο ετήσιο συνέδριό μας να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε την εκπληκτική πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Το EBAN, ηEnterprise Greece και τοΗeBAN, θα συμβάλλουν από κοινού, ώστε να γεφυρώσουν το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων,με επενδυτές- Επιχειρηματικούς Αγγέλους, από όλο τον κόσμο».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EnterpriseGreece, Γεώργιος Φιλιόπουλος, αναφέρθηκε στο αναπτυσσόμενο ελληνικό Start-Up οικοσύστημα και δήλωσε: «Η εκρηκτική άνοδος που σημείωσε το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων την τελευταία δεκαετία, έχει στρέψει την προσοχή όλων στις δυνατότητες και τις προοπτικές που παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας. Η χρηματοδότηση προς τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις,υπερτριπλασιάστηκε το 2021 και η πρώτη ελληνική unicorn εταιρεία – η Vivawallet  –  προχώρησε σε συμφωνία με την JP Morgan στις αρχές της χρονιάς, κάτι που αναμένεται να γίνει και με άλλες εταιρείες στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, κορυφαίες πολυεθνικές– όπως η Microsoft, η Amazon, η NTT Data – επενδύουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της και μετατρέποντάς τη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

 

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EBAN και συνιδρυτής τουHeBAN, Παναγιώτης Κετικίδης, δήλωσε: «Ως Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, είμαστε περήφανοι για τη συνδρομή μας στην ανάθεση στην Αθήνα, της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης διεθνούς εκδήλωσης επιχειρηματικών αγγέλων της Ευρώπης. ΤοHeBAN υπήρξε ενεργό μέλος του EBAN για πολλά χρόνια και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για τη διεθνή κοινότητα Επιχειρηματικών Αγγέλων να στρέψει την προσοχή της στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων».

 

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο AthensEBAN Congress 2023.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 και 24 Ιουνίου 2022, διεξάγεται στην Αθήνα το Hellenic International BusinessAngelsSummit (HIBAS-2022)με διοργανωτές την  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 50 επενδυτές απ΄όλο τον κόσμο, θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με ελληνικές Start-Up. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://ibasummit.org/register/

 

EnterpriseGreece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

 

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705,Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

Προηγούμενο 1ο Διεθνές Φόρουμ γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας