Ελ

En

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση HENGAS AE με Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για το φυσικό αέριο

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

        ΔΝΣΗ: ΕΡΜΟΥ 2, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 20131

        ΤΗΛ: 27410 24464, EMAILinfo@korinthiacc.gr

        WEBSITE: www.korinthiacc.gr

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόρινθος, 13/04/2021

Συνάντηση HENGAS AE με Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας 

για το φυσικό αέριο

 

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο Επιμελητήριο Κορινθίας σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Κορινθία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πιτσάκης ενημερώθηκε από τον σύμβουλο διοίκησης της HENGASA.E. κ. Κουτσογιάννη σχετικά με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας καθώς και για τα οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Κόρινθο. 

Ο κ. Κουτσογιάννης επεσήμανε πως με βάση και τη δημιουργία του σταθμού εξόδου από τον ΔΕΣΦΑ στην Κόρινθο, η HENGAS είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κατασκευαστικό της έργο με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Δεδομένου πως η εξοικονόμηση από τη χρήση του φυσικού αερίου ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 40% σε σύγκριση με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα, γίνεται απολύτως σαφές το μεγάλο όφελος που θα προκύψει από τη χρήση του φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις της Κορίνθου. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουτσογιάννης επισήμανε πως θα μπορούσε να υπάρξει και επιπλέον όφελος από τη μη καταβολή τελών σύνδεσης για όσους επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυο εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. 

Ο Πρόεδρος του ΕπιμελητηρίουΚορινθίας, κ. Πιτσάκης από την πλευρά του σημείωσε πως η σύνδεση με το φυσικό αέριο είναι πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Κορίνθου και σε μια δύσκολη συγκυρία για την οικονομία θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Για τον λόγο αυτό το Επιμελητήριο Κορινθίας θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη HENGAS προκειμένου να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης, επιμόρφωσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών που θα μπορούσαν να απασχοληθούν με έργα φυσικού αερίου. 

 

              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (933)

 

media@korinthiacc.gr /www.korinthiacc.gr

 

Fysiko aerio.jpg
Fysiko aerio.jpg

Προηγούμενο Σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets στην ελληνική γλώσσα (14.04.2021)

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας