Ελ

En

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ SME E-COMPASS

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.12.2015, 18:00-21:00

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ  SMEECOMPASS»

 

Στα πλαίσια του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “SMEECOMPASS”, το Επιμελητήριο Κορινθίας συνδιοργανώνει με τον GAIA  (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής της χώρας των Βάσκων με έδρα το Μπιλμπάο της Ισπανίας, www.gaia.es ), εσπερίδα με αντικείμενο το Ηλεκτρονικό Εμπόριο την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου, Ερμού 2.

Η εσπερίδα απευθύνεται στα μέλη του επιμελητηρίου, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο, σε ερευνητές και σε συμπολίτες με ενδιαφέρον στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το ερευνητικό έργο «ECommerceProficientApplicationsinSecurityandSalesforSMEs» (SMEEC0MPASS) έχει ως στόχο την έρευνα, ανάπτυξη και διάδοση εργαλείων και εφαρμογών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τουρισμό, μέσω επιλεγμένων επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εξειδικευμένων διαδικτυακών εργαλείων και εφαρμογών με μεθόδους όπως η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα, το σημασιολογικό διαδίκτυο, οι ευφυείς αλγόριθμοι, η διαχείριση σύνθετων συμβάντων, η διασύνδεση βάσεων δεδομένων.

Πεδία εφαρμογής των παραπάνω μεθόδων αποτελούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο τουρισμός, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ενισχύσουν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους, να επεκτείνουν τις αγορές τους και να λαμβάνουν αποφάσεις συμβουλευόμενοι τα ηλεκτρονικά δεδομένα της επιχείρησής τους.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στοχεύει να ενισχύσει με τις διαδικτυακές εφαρμογές του “SMEECOMPASS” μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στον ηλεκτρονικό τουρισμό.

Την εσπερίδα θα συντονίσουν εξειδικευμένα στελέχη στο ηλεκτρονικό εμπόριο,  ακαδημαϊκοί και ερευνητές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο επιμελητήριο στο τηλ. 274024464 (κ. Σωτήρης Κοροβήλος) και για το έργο «SMEECOMPASS» στη διεύθυνση www.smeecompass.eu .

Το ερευνητικό έργο “SMEECOMPASS” και τα αποτελέσματα της έρευνάς του, χρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διαχειρίζεται το REAResearchExecutiveAgencyhttp://ec.europa.eu/research/rea (FP7/2007-2013) υπό το Σύμφωνο με αρ.  315637 FP7-SME-2012

Προηγούμενο 16η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών

Ακολουθήστε μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας