ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ  RSS 2.0 

Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων κρατών-μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19.

Θέμα: Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων κρατών-μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19. Δείτε τις δημοσιευθείσες προκηρύξεις για ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 στο συνημμένο έντυπο "European Initiatives for Research on CPVID-19".....(02/04/2020)

περισσότερα »

«Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού»

Σας γνωρίζουμε, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στο Βερολίνο, ότι, εφόσον η παρούσα κρίση έχει διάρκεια, και επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία τροφίμων, σε χώρες, οι οποίες πλήττονται σε βαρύτερο βαθμό, από την Ελλάδα (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), τα κενά, τα οποία, ενδεχομένως, να παρουσιαστούν στην τροφοδοσία της γερμανικής αγοράς με προϊόντα τους, να αποτελούν μία ευκαιρία υποκατάσταση.....(02/04/2020)

περισσότερα »

Το ΚΕΚ του επιμελητηρίου Κορινθίας συμμετέχει στην κατάρτιση και πιστοποίηση επιστημόνων με τηλεκατάρτιση

* Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 166.000 Επιστημόνων – Ελευθέρων Επαγγελματιών για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας: ·      Δικηγόρος ·      Ιατρός (και ιατρικό προσωπικό) ·      Οδοντίατρος ·      Μηχανικός ·      Αρχιτέκτονας ·      Οικονομολόγος ή Λογιστής ·      Εκπαιδευτικός ·      Ερευνητής √  Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι .....(02/04/2020)

περισσότερα »

Συνέντευξη Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Πιτσάκη Παναγιώτη

  Το Επιμελητήριο Κορινθίας με μία σειρά παρεμβάσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό επίπεδο έχει προτείνει μια σειρά μέτρων που πραγματικά θα δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ και θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση .  Δείτε τη συνέντευξη του πρόεδρου του επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Πιτσάκη Παναγιώτη  https://www.youtube.com/watch?v=EXHQjWp5ZcA&fbclid=IwAR2JgDCKJ6Koj8xu48S9oGlgW23tIISGqoWLuOchXc0e9F_da8-c00fDObw.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 800 ευρώ στους εργαζομένους

Η ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους, που μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και δικαιούνται αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ (για 45 ημέρες), όπως και μείωση 40% του μισθώματος της α' κατοικίας τους.  Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης καλούνται να υποβάλλουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ημερομηνίες υποβολής ορίστηκαν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και έχ.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία: Μόνο για το 10% των εργαζομένων με σύμβαση σε αναστολή

Ανώτατο όριο στο ποσοστό των εργαζομένων που μπαίνουν σε αναστολή, αλλά μπορούν να καλύπτουν ανάγκες τις επιχείρησης με τηλεργασία, βάζει με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας. Η τηλεργασία μπορεί ειδικότερα να αφορά μόνο έως και το 10% των εργαζομένων σε αναστολή.     Υπενθυμίζεται ότι στην ΚΥΑ για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα (ΦΕΚ Β' 1078/28-03-2020) προβλέπεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά από τ.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών έως 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του, ότι συμπεριλήφθηκε στη Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών για ανανέωση αδειών και επαναπιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έως 30/06/2020. Σας παραθέτουμε το άρθρο 9 : Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018 Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Μαρτίου

Όσες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας ως πληττόμενες (δηλαδή, στους ΚΑΔ που είχαν ανακοινωθεί στις 26/3/2020), λαμβάνουν αυτές, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες τους τα ακόλουθα οφέλη για τον μήνα Μάρτιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πλαίσιο προστασίας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων τους.   Για τις επιχειρήσεις παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και την 31/08/2020 των οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς κα.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για την έκπτωση 25%

Προς άρση αμφιβολιών σχετικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, διευκρινίζεται ότι: -    Οι οφειλές ΦΠΑ και οι οφειλές από παρακρατούμενους φόρους που έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση και είναι καταβλητέες από 30/3/2020 έως και 30/4/2020 οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν θα υπόκεινται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.-    Η εξόφληση του ΦΠΑ που είναι καταβλητέος από 30/3/20.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου

Για τον μήνα Απρίλιο, εντάσσονται περισσότερες επιχειρήσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο, ενώ δημιουργούνται δύο νέα πλαίσια προστασίας που καλύπτουν ευρύτερο αριθμό επιχειρήσεων.   Περιγραφή πλαισίου «1» (υφιστάμενο πλαίσιο)   Όσες επιχειρήσεις εντάσσονται στο  πλαίσιο «1», λαμβάνουν αυτές, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες τους τα ακόλουθα οφέλη για τον μήνα Απρίλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πλαίσιο προστασίας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των .....(01/04/2020)

περισσότερα »

ΦΕΚ 75/30-3-2020 - Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου με τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και μια σειρά άλλες  διατάξεων για τη στήριξη της χώρας.

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου με τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και μια σειρά άλλες  διατάξεων για τη στήριξη της χώρας. ΦΕΚ 75/30-3-2020 ΠΝΠ τ.Α Ενδεικτικά μετρα αρμοδίοτητας Υπουργείου Οικονομικών: 1. Έκπτωση 25% στις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων  για τον μήνα Απρίλιο, εφόσον εξοφληθούν εμπρόθεσμα. Eξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμη.....(01/04/2020)

περισσότερα »

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Απρίλιο

Με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, μετά την ενσωμάτωση πρόσθετων οικονομικών στοιχείων, ανακοινώνουμε το ακόλουθο συνολικό, συνεκτικό πακέτο μέτρων για τον μήνα Απρίλιο.   1ον. Επεκτείνεται, σε πολύ περισσότερους μισθωτούς, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Συνολικά, μπορούν να την λάβουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι, που καλύπτουν το 81% του συνόλου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.  Η ενίσχυση αυτή, για όσους εργαζόμενους τίθενται σε προσωρινή αναστολή εργασίας, είναι .....(31/03/2020)

περισσότερα »

Κοινή Επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για Οριζόντια Μέτρα Στήριξης της οικονομίας

Θέμα: Οριζόντια Μέτρα Στήριξης της οικονομίας   Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,   Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου ορθά ελήφθησαν από την κυβέρνηση τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.   Τα Επιμελητήρια της χώρας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης στην αγορά, αποστείλαμε στην κυβέρνηση έγγραφα για τη διεύρυνση της λίστας με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριό.....(30/03/2020)

περισσότερα »

Αίτημα απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων της Κορινθίας.

    κ.κ.  Δήμαρχοι,   Στο πλαίσιο  της ανακούφισης και του περιορισμού της ζημιάς των Κορινθιακών επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής  της λειτουργία τους κατόπιν της κυβερνητικής απόφασης ή σε εκείνες που πλήττονται και ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ, ζητάμε έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις σε σχέση με τα δημοτικά τέλη από όλους του Δήμους του Νόμου Κορινθίας.   Συγκεκριμένα προτείνεται:  -Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρο.....(30/03/2020)

περισσότερα »

Τι ισχύει για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση, υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια

  ΘΕΜΑ: Τι ισχύει για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση,  υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια Ασφαλιστικές εισφορές – Οφειλές σε ρύθμιση   Οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, απαιτητές έως 31/3/2020 και 30/4/2020 δύναται να καταβληθούν μέχρι 30/9/2020 και 31/10/2020 αντίστοιχα, χωρίς  τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.   Οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, πρέπει να καταθέσουν Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) μηνών Φεβρουαρίου .....(30/03/2020)

περισσότερα »

Αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών και διεύρυνση των μέτρων στήριξης και σε επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας και πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

Κατά εβδομήντα πέντε (75) ημέρες αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης , εμφάνισης  και πληρωμής επιταγών για επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται και που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.   Το μέτρο ισχύει για όλα τα αξιόγραφα που θα προσκομιστούν ηλεκτρονικά από τους εκδότες τους στις τράπεζες εντός τριών (3) ημερών από τη έκδοση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), μέσω ειδικής εφαρμογής του Τειρεσία, ανεξαρτήτως εάν η επιχείρησ.....(30/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση: Η Γενική Συνέλευση μετόχων ή εταίρων, οποιουδήποτε νομικού προσώπου ή οποιασδήποτε νομικής οντότητας, μπορεί να διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη.

Βάσει του ανωτέρω σχετικού και ειδικότερα του άρθρου 33 παρ. 2 αυτής που προβλέπει ότι: «Η Γενική Συνέλευση μετόχων ή εταίρων, οποιουδήποτε νομικού προσώπου ή οποιασδήποτε νομικής οντότητας, μπορεί να διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη ως προς ορισμένα ή και ως προς όλα τα μέλη της. Στην περίπτωση αυτή η πρόσκληση προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει τις αναγκαίες πληροφορίες και τεχνικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Η παρούσα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2020.», παρέχ.....(27/03/2020)

περισσότερα »

Επανεισαγωγή στη διαδικασία αξιολόγησης 751 επιχειρήσεων σε τέσσερις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, και βασικό γνώμονα την αρχή της ίσης μεταχείρισης, δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές που απορρίφθηκαν εξαιτίας της αναγραφής προσδιοριστικών στοιχείων της επωνυμίας τους σε πεδία στο πληροφοριακό σύστημα όπου δεν αναφερόταν ρητά και με μονοσήμαντο τρόπο στις σχετικές προσκλήσεις, να επανεισαχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι αποφάσεις αφορούν αποκλειστικά στις περιπτώσεις αυτές, ανεξαρτήτως αν προσέβα.....(27/03/2020)

περισσότερα »

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού (επικαιροποιημένη λίστα)

Παρατίθεται επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές.....(26/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος από τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Κορινθίας

                     ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη   1. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων        κ. Άδωνι Σπυρίδων Γεωργιάδη 2. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Μάκης Βορίδης  3.  Γ.Γ.Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη               ΚΟΙΝ.     4. Βουλευτές Κορίνθιας   5. Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε κ. Μίχαλο   6. Πρόεδροι Επιμελητήριων          .....(24/03/2020)

περισσότερα »

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών ΟΤΑ σε επιχειρήσεις εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών ΟΤΑ σε επιχειρήσεις εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους.....(24/03/2020)

περισσότερα »

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS  κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, και συγκροτεί μια ομάδα εταιρειών, η οποία θα ονομάζεται στο εξής «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απαντώντας σε ερωτήματα που απασχολούν όλους μας για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων μας, όπως :   ü  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ü  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ü  ΦΟΡΟΤΕ.....(24/03/2020)

περισσότερα »

Επίκαιρη Ενημέρωση

 Επίκαιρη Ενημέρωση   Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Κατευθυντήριες Οδηγίες – Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας  και το ΕΛΙΝΥΑΕ, Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τις παρεμβάσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της πανδημίας του κορονοϊού και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ/Α/64/2020)-Κατεπείγοντα .....(24/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ   Με αίσθημα αλληλεγγύης και με ανεπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος προς τις ευάλωτες ομάδες, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας,  από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και για όλη την περίοδο που θα είναι σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος δημιουργεί μια ΝΕΑ δημοτική δομή .....(24/03/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Παράταση στις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες Αναδρομικότητα αιτήσεων εγγραφής στο μητρώο ανέργων και τακτικής επιδότησης ανεργίας Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση πολιτών  Αλλαγές στον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους παρόχους των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής του ΟΑΕΔ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 Δείτε τα σχετικά ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   .....(24/03/2020)

περισσότερα »

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας της πανδημίας του κοροναϊού που έχει πλήξει σοβαρά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τρία επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές:   1.        Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις που σήμερα λει.....(24/03/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ & ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απέστειλε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη επιστολή για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, για τις τουριστικές επιχειρήσεις......(24/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση Μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ενημέρωση Μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας  Καθημερινά δεχόμαστε πληθώρα ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ από επαγγελματίες που ο ΚΑΔ τους δεν έχει ενταχθεί στη λίστα αναστολής της λειτουργία τους έτσι παραμένουν "ανοικτοί" και ταυτόχρονα κλειστοί καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών ή μείωση της τάξεως 50% έως 90%. Το επιμελητήριο Κορινθίας και οι περισσότεροι φορείς που εκπροσωπούν επαγγελματίες και εργαζομένους έχουν ζητήσει είτε την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους κα.....(24/03/2020)

περισσότερα »

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για τις σημερινές αποφάσεις του Ecofin

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Eurogroup, που έδωσε στη χώρα μας, καθώς και σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικά περιθώρια ελευθερίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού, σήμερα, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε να ενεργοποιήσει ακόμα ένα όπλο. Το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει: τη ρήτρα γενικής διαφυγής (general escape clause). Η ρήτρα αυτή, που θεσπίστηκε το 2011, ενεργοποιείται για πρώτη φορά, σηματοδοτώντας τ.....(24/03/2020)

περισσότερα »

Η λίστα με τα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

  H λίστα με τα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων(24/03/2020)

περισσότερα »

Διευκολύνσεις για δανειολήπτες

Διευκολύνσεις για δανειολήπτες Ως προς τις εισπρακτικές εταιρείες, διευκρινίζεται ότι μετά τη συμφωνία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ισχύουν τα εξής: -Αναστέλλεται για τρεις μήνες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δανειολήπτη – η καταβολή των δόσεων απ’ όλους όσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, δικαι.....(24/03/2020)

περισσότερα »

Γραπτή Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Πιτσάκη Παναγιώτη

  Δελτίο Τύπου     Kυρίες και Κύριοι, Συνάδελφοι, αγαπητοί συμπατριώτες. Με έχετε συνηθίσει να μιλώ για την Οικονομία, το Επιμελητήριο Κορινθίας και την επιχειρηματικότητα! Σήμερα δεν θα το κάνω. Δεν είναι η ώρα να το κάνω, γιατί αυτή την στιγμή, στο μυαλό και την καρδιά όλων μας υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ σοβαρότερα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε. Νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ πρώτα στους συναδέλφους επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες της Κορινθίας αλλά και τους φίλους σε.....(20/03/2020)

περισσότερα »

Δ.Τ.: Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για την τρίτη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού

 Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και το Οικονομικό Επιτελείο της, όπως έχουμε χρέος, βρισκόμαστε επί ποδός, στη μάχη κατά του κορονοϊού και των επιπτώσεών του στη δημόσια υγεία, την κοινωνία και την οικονομία. Στο πεδίο της οικονομίας, προσπαθούμε, μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, αφενός να διευρύνουμε το πεδίο οικονομικής δράσης αίροντας περιορισμούς της τελευταίας 10ετίας, και αφετέρου να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία, με αίσθημα δικαίου. Η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικ.....(20/03/2020)

περισσότερα »

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού (20/03/2020)

περισσότερα »

Διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020

Θέμα: «Διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Β915-17-03-2020».(19/03/2020)

περισσότερα »

Λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι 31/3/2020

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα (18/03/2020) τα εμπορικά κατάστημα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.(18/03/2020)

περισσότερα »

Διακήρυξη για «Προμήθεια καυσίμων κίνησης, λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τον Δ. Βέλου Βόχας Ν. Κορινθίας, έτους 2020-2021»

Διακήρυξη για «Προμήθεια καυσίμων κίνησης, λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τον Δ. Βέλου Βόχας Ν. Κορινθίας, έτους 2020-2021» (17/03/2020)

περισσότερα »

Υποχρεωτική δήλωση των επιχειρήσεων για αποθέματα σε μάσκες και αντισηπτικά.

Σημαντική Ενημέρωση! Υποχρεωτική δήλωση των επιχειρήσεων για αποθέματα σε μάσκες και αντισηπτικά.(16/03/2020)

περισσότερα »

Μέτρα για την πρόληψη στην υγεία και την προστασία των Μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Μέτρα για την πρόληψη στην υγεία και την προστασία των Μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας(16/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για Κορωνοΐό για ευπαθείς ομάδες και τηλ. 1135

Ενημέρωση για Κορωνοΐό για ευπαθείς ομάδες και τηλ. 1135(16/03/2020)

περισσότερα »

Enterprise Greece News2Know

Η Ελλάδα φημίζεται για τα εξαιρετικά προϊόντα της και καθώς ανακάμπτει, το αναξιοποίητο δυναμικό των ελληνικών εξαγωγών θα συνεχίσει να αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης. ο Οργανισμός Enterprise Greece αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, στηρίζoντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους.   Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας θέσει του εξαγωγείς στο επίκεντρο των δράσεών μας, αποφασίσαμε να εγ.....(04/03/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Ισραήλ με τη μέθοδο ΣΔΙΤ/PPP (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα – Private Public Partnerships)

(04/03/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ "ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ"_26.02.2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ "ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ"_26.02.2020 Μπορείτε  να δείτε τους συμμετέχοντες, τη θεματολογία καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μόλις οριστικοποιηθεί, στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://drive.google.com/file/d/1dCR1tSD2Ckojfukqh9_tT6kgf-vdifru/view  .....(25/02/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση Βράβευσης Επιχειρηματικότητας και Κοπής Πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας της 12/01/2020.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της βράβευσης επιχειρηματικότητας και κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας της 12/01/2020. http://gallery.korinthiacc.gr/gallery/epimelitiriophoto.rar  .....(18/02/2020)

περισσότερα »

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά νέος κύκλος εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση στις 8 Μαρτίου στην Τρίπολη από το ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ "ΛΥΣΗ". (Ιδρυτές είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης).   Σας στέλνουμε συνημμένα την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής    Επιμελητήριο Αρκαδίας .....(13/02/2020)

περισσότερα »

Τοποθέτηση ΓΣΕΒΕΕ στη Βουλή για το σχέδιο Ηρακλής

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ.....(13/02/2020)

περισσότερα »

4η ΗΜΕΡΙΔΑ-WORKSHOP "DOING BUSINESS IN THE ARAB WORLD", 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σε συνέχεια της ετήσιας διοργάνωσης της Ημερίδας «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο» που έχει πλέον καθιερωθεί ως παράδοση, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει το 4ο Workshop “Doing Business in the Arab World”, στις 19 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών.   Τα σημεία εστίασης της Ημερίδας θα προσεγγίσουν ορισμένοι από τους Εμπορικούς Ακολούθους σε αραβικές πρεσβείες στην Ελλάδα και Έλληνες Σύμβουλοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, που βρίσκονται διαπιστευμένοι στον .....(13/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  Το Επιμελητήριο Κορινθίας προτίθεται να προσλάβει δύο (2) συνεργάτες με σύμβαση  μίσθωσης έργου, για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5003110, που υλοποιεί ως Δικαιούχος. Η ανωτέρω Πράξη  αφορά στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και έχει αντικείμενο  την κατάρτιση και πιστοποίηση 1.250 ωφελούμενων / εργαζομένων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπο.....(10/02/2020)

περισσότερα »

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καΐρου: Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Ιανουάριος 2020

(10/02/2020)

περισσότερα »

Διεθνής έκθεση τουρισμού “ITB Berlin 2020” - Πρόσκληση Περιφέρειας Πελοποννήσου

(07/02/2020)

περισσότερα »

Enterprise Europe Network, αιτήματα συνεργασιών από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

(06/02/2020)

περισσότερα »

UNICERA 2020_Διεθνής Έκθεση Κεραμικών, Μπάνιου, Κουζίνας - Διακόσμηση, Εσωτερική Σχεδίαση, Κατασκευή & Συντήρηση.

UNICERA 2020_Διεθνής Έκθεση Κεραμικών, Μπάνιου, Κουζίνας - Διακόσμηση, Εσωτερική Σχεδίαση, Κατασκευή & Συντήρηση. ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.....(06/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ FOOD EXPO 2020 _ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ FOOD EXPO 2020 _ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.....(06/02/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Σ.Π Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάληψης του ρόλου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) με την Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Επιμελητηρίων.

(04/02/2020)

περισσότερα »

ICC Ελλάς // Σεμινάριο Δικαίου Διεθνούς Τραπεζικής & Επιχειρήσεων - Αθήνα 17-20 Φεβ. 2020

(04/02/2020)

περισσότερα »

Hellas Food World

(04/02/2020)

περισσότερα »

Προσοχή ! ΑΠΟΣΥΡΣΗ ως στις 31.5.2020 παλαιών ταμειακών μηχανών - Αναλυτική λίστα μοντέλων που αποσύρονται

(04/02/2020)

περισσότερα »

Χειμερινές Εκπτώσεις 2020 – Διευκρινίσεις για την 1η Κυριακή των Εκπτώσεων

(15/01/2020)

περισσότερα »

Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία

(15/01/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος

(15/01/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Νοεμβρίου 2019 - Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα -Γραφείο Ο.Ε.Υ.

Επισυνάπτουμε Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων  (Νοέμβριος 2019),  που εκδίδει το  Γραφείο Ο.Ε.Υ. της  Ελληνικής Πρεσβείας  στα Τίρανα,  για την ενημέρωσή σας. .....(06/12/2019)

περισσότερα »

Εξελίξεις στη ρωσική αγορά οίνου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ(06/12/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων για την Ρουμανία μηνός Nοεμβρίου 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ.....(06/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ Θεσσαλονίκη, 13.12.19, Ξενοδοχείο Μakedonia Palace   Σας προσκαλούμε σε συνάντηση εργασίας με τίτλο «Ευρωπαϊκά συλλογικά σήματα και περιφερειακή ανάπτυξη. Η περίπτωση των Μακεδονικών προϊόντων» την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο Μakedonia Palaceστη Θεσσαλονίκη.   Η συνάντηση εργασίας συνιστά δράση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας.....(06/12/2019)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Νοέμβριος 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ - ΓΡΑΦΕΙΟ Ο.Ε.Υ. ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ......(02/12/2019)

περισσότερα »

ΜΕΛΕΤΗ για τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αξιότιμα Μέλη, Σας προωθούμε μελέτη για τις εξαγωγικές προοπτικές των προϊόντων,  του ελληνικού αγροτοδιατροφικού τομέα,  ανά προϊόν και για κάθε χώρα   με κύρια θέματα : Ποια είναι τα κρισιμότερα και ποια τα ανερχόμενα είδη - Ποια είναι τα πιο σημαντικά εξαγώγιμα τρόφιμα της Ελλάδας Ποιες είναι οι κρισιμότερες και ποιες οι πιο ενδιαφέρουσες αγορές - Ποια έχουν τις καλύτερες προοπτικές και σε ποιες χώρες ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ.....(29/11/2019)

περισσότερα »

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Επισυνάπτεται "Οδηγός Επιχειρείν" για  την Λευκορωσία που συνέταξε το Γραφείο ΟΕΥ Μόσχας......(29/11/2019)

περισσότερα »

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη σε συνεργασία με την Enterprise Greece_Ελληνική αποστολή_ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΟΥ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ FHA 31-3 ΕΩΣ 3-4-2020.

Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες......(26/11/2019)

περισσότερα »

2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών & Μανιταριών_29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019_Κοζάνη.

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις (B2B) στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης & Συνεδρίου Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών & Μανιταριών στην Κοζάνη, 29,30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου......(18/11/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΠΟΒΑΚΩ

(18/11/2019)

περισσότερα »

Εκδηλωσεις και συνέδρια Πελοπόννησος Expo 2019

Δείτε συνημμένα......(15/11/2019)

περισσότερα »

Διακήρυξη διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ

(15/11/2019)

περισσότερα »

Δημοσίευση Διαγωνισμού Νο 36/2019, για την προμήθεια αλεύρων αρτοποιίας.

(13/11/2019)

περισσότερα »

Παράταση των προθεσμιών γνωστοποίησης των πραγματικών δικαιούχων των νομικών προσώπων. Εγκύκλιος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας .

Συνημμένα η εγκύκλιος της ΕΣΕΕ.....(08/11/2019)

περισσότερα »

Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία

Συνημμένα  το με  ΑΠΦ.ΟΕΥ1900/2836/1.11.2019 έγγραφό με το συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο. Εκ του Γραφείου ΟΕΥ Σόφιας      Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Embassy of Greece in Sofia Office for Economic & Commercial Affairs   Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria Tel.  : +3592 944 7959 Fax : +3592 950 5375 E-mail : [email protected] web : http://agora.mfa.gr  .....(08/11/2019)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική υποβολή πιστοποιητικών στο Κατάρ - ΑΠ68439/31.10.2019

Ηλεκτρονική υποβολή πιστοποιητικών στο Κατάρ - ΑΠ68439/31.10.2019 Δείτε συνημμένα το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών.....(08/11/2019)

περισσότερα »

Νέα διάκριση για την Κορινθιακή επιχείρηση γαλακτοκομικών "Μανδρέκας Α.Ε."

Νέα διάκριση για την Κορινθιακή επιχείρηση γαλακτοκομικών "Μανδρέκας Α.Ε." δείτε εδώ το δημοσίευμα......(07/11/2019)

περισσότερα »

ΕΦΕΠΑΕ - Ενδιάμεσος Φορέας για δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων - Επιχειρηματικότητας του Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020, για δράσεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ που απευθύνονται κυρίως σε ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ύψους Δημόσιας δαπάνης 33.170.000 €.

ΕΦΕΠΑΕ - Ενδιάμεσος Φορέας για δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων - Επιχειρηματικότητας του Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020,  για δράσεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ που απευθύνονται κυρίως σε ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ύψους Δημόσιας δαπάνης 33.170.000 €......(31/10/2019)

περισσότερα »

Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού Οπωροκηπευτικών

(30/10/2019)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO

(30/10/2019)

περισσότερα »

Καλείστε σήμερα στις 7:00μ.μ. στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου Κορινθίας έτους 2020.

Καλείστε σήμερα στις 7:00μ.μ. στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου Κορινθίας έτους 2020......(30/10/2019)

περισσότερα »

Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, On Air !

Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, On Air ! 27 & 28  Νοεμβρίου 2019 & ώρα 10:00-17:30 Τόπος Υλοποίησης: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Σχολείο Τουρισμού OnTour; Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του ΙΝΣΕΤΕ και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος .....(29/10/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας και κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Ενημέρωση μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας και κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Ν. 4557/2018, που αφορά στην "Πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστοτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την τροποποίηση του Κανονισμού ΕΕ 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2006/70/ΕΚ της Επιτροπής". Συνημμένα το Ενημερωτικό Σημείωμα του Νομικού Συ.....(24/10/2019)

περισσότερα »

Κανονιστικός έλεγχος πρακτικών που περιλαμβάνουν φυσικά ραδιενεργά υλικά

(18/10/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "SENIOR MESSE" ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου με την υποστήριξη  του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «SENIOR MESSE» η οποία διεξήχθη από 1-3 Οκτωβρίου 2019, στην Στοκχόλμη. Τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου εκπροσώπησε η κα Αντριάννα Ρεκουνιώτη και πολλά μέλη του Δ.Σ., η κα Σοφία Φιλιππίδου, Αντιπρόεδρος του LTO & Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορίνθιας, ο κ.....(17/10/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή σε Ζάμπια και Τανζανία, 1 - 7 Δεκεμβρίου 2019

Κυρίες και Κύριοι, Ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Enterprise Greece και του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια (Λουσάκα) και την Τανζανία (Νταρ Ες Σαλάαμ), από την Δευτέρα 2.12 έως την Πέμπτη 5.12.2019, με αναχώρηση το Σάββατο 30.11 και επιστροφή στην Αθήνα την Παρασκευή 6.12.2019. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης. Τα .....(17/10/2019)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν για τη Ρουμανία 2019

(16/10/2019)

περισσότερα »

Παγκόσμια Έκθεση ΕΧPO DUBAI 2020: το μεγαλύτερο επενδυτικό και εμπορικό γεγονός του αραβικού κόσμου Στις 16 Οκτωβρίου 2019 η παρουσίαση της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας

(16/10/2019)

περισσότερα »

Η εταιρία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών Sitel Group ανακοινώνει το σχέδιο της για εγκατάσταση Κέντρου Οutsourcing στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τον κλάδο ΒΡΟ που διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece στο Παρίσι. Το Κέντρο της εταιρείας θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας

(16/10/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Eπισυνάπτεται περίληψη{ αρ.πρωτ.9456/09-10-2019(ΑΔΑ: Ψ4ΤΒΩ9Π-ΞΩ7)} δημοπρασίας για ενημέρωση ......(14/10/2019)

περισσότερα »

H Motor Oil χρηματοδοτεί κόμβο στη συμβολή των παλαιών εθνικών οδών.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα......(10/10/2019)

περισσότερα »

Πρώτο βραβείο στον κόσμο για Κορινθιακή Εταιρία.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα......(10/10/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΕΥΡΟΥ ΔΙΠΥΡΙΤΗ

(01/10/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΟΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

(01/10/2019)

περισσότερα »

Δελτίο που εκδίδει το γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα ( Ιούλιος & Αύγουστος 2019)

(30/09/2019)

περισσότερα »

Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2019

(16/09/2019)

περισσότερα »

Νέα Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας 1η πρόσκλησης CLLD/LEADER της ΑΝΒΟΠΕ για Ιδιωτικά έργα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 03/2019 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD/ LEADER παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων της 1ης Πρόσκλησης της ΑΝΒΟΠΕ, για το ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER»,  ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα)», έως  7 Οκτωβρίου 2019. Επισυνάπτεται σχετική Ανακοίνωση.   Για την Α.....(11/09/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό της Μαθητείας, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και του σχεδιασμού της  Δ΄ Φάσης του Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων σας στέλνουμε πίνακα με τις ειδικότητες που δυνητικά μπορούν να λειτουργήσουν στα  ΕΠΑ.Λ. της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας το σχολικό έτος 2019 - 2010,  ώστε να ενημερωθείτε, εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο θεσμό προσφέροντας θέσεις Μαθητείας. Επισυνάπτεται σχετικό αρχείο ενημερωτικού σημειώματος.   Για πληροφορίες, Δημήτρης Οικονομόπουλος Δάσκαλος ΠΔ.....(09/09/2019)

περισσότερα »

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στις 120 δόσεις προς την εφορία.

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ένταξης των ληξιπρόθεσμων προς τη φορολογική διοίκηση οφειλών σας, στις Ρυθμίσεις του Ν.4152/2013 και του Ν.4611/2019.   Πατήστε ΕΔΩ για να μπείτε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου τους στο Taxisnet να προχωρήσουν τη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης των οφειλών τους.  .....(06/09/2019)

περισσότερα »

Αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποψηφίων για σύναψη συμβάσεων με το Επιμελητήριο Κορινθίας για υλοποίηση της Πράξης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΏΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ»

Αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποψηφίων για σύναψη συμβάσεων με το Επιμελητήριο Κορινθίας για υλοποίηση της Πράξης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΏΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ»(12/08/2019)

περισσότερα »

Μαθητεία στις Επιχειρήσεις Νέες θέσεις ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ στην επιχείρηση. Νέες ανάγκες. Νέες γνώσεις. Νέες πρακτικές.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του ΕΣΠΑ 2014-2020.   Η πράξη συμβάλλει στην ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων. Το κύριο αντικείμενο της είναι να προσελκύσει επιχειρήσεις, να υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων μαθητείας από αυτές και να υποστηρίξει την υλοποί.....(01/08/2019)

περισσότερα »

H ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. καλεί τις εταιρείες που είτε ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν, είτε να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Στις μέρες μας οι επιχειρήσεις, άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), αναφέρεται στις ενέργειες και δράσεις των επιχειρήσεων,οι οποίες στηρίζονται σε αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η δυνατότητα παροχής ίσων ευκαιριών και η βελτίωση της ποι.....(23/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας 2019

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας 2019.   Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συμμετάσχει στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας που θα διεξαχθεί από 14 έως 21 Αυγούστου 2019 στην Τεγέα Αρκαδίας, Πάρκο της Παλαιάς Επισκοπής.  Η Παμπελοποννησιακή έκθεση Τεγέας αποτελεί θεσμό για την Πελοπόννησο, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κοινού και των επαγγελματιών, σαν ένα από τα κορυφαία γεγονότα της περιοχής και πάντα επικεντρ.....(17/07/2019)

περισσότερα »

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ.Ενημέρωση από την ΚΕΕ για επιχειρήσεις - μέλη που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου, σχετικά με την εγγραφή τους στα άνω μητρώα, προς όφελος του επιχειρηματικού και του φυσικού περιβάλλοντος. Δείτε συνημμένα το ενημερωτικό έντυπο......(05/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος

(05/07/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Δ. ΕΚΘΕΣΗ FRUITLOGISTICA 2020

Δ. ΕΚΘΕΣΗ ΝΩΠΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ &ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ FRUITLOGISTICA Βερολίνο, 5-7  Φεβρουαρίου 2019   Προϊόντα που προβάλλονται: Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, εξωτικά φρούτα, ξηρά φρούτα, ξηροί καρποί, οργανικά προϊόντα, μπαχαρικά, καρυκεύματα κλπ.   Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο web site:  www.fruitlogistica.com   Παρακαλούμε να ανοίξετε τα συνημμένα αρχεία για περισσότερες πληροφορίες   Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε να υποβάλετε άμεσ.....(05/07/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019

(04/07/2019)

περισσότερα »

Νέο Voucher Ανέργων με Επιδότηση 2.800€

Νέα προγράμματα Voucher Ανέργων από 25 έως 29 ετών και από 30 έως 45 ετών με επιδότηση 2.800€ και Δωρεάν Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει: 1. Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες), 2. Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 3. Πιστοποί.....(28/06/2019)

περισσότερα »

Έναρξη Λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για την Προστασία της Κύριας Κατοικίας - Ενημέρωση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 01-07-2019 η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέουςθα πραγματοποιήσει την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  για την προστασία της κύριας κατοικίας.   Την πλατφόρμα θα εγκαινιάσει ο  Ειδικός  Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους  κ. Φώτης Κουρμούσης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκης 5-7 στο Σύνταγμα, αίθουσα 305 Β (τρίτος όροφος) και ώρα 9:00.   Μετά την έναρξη λειτουργίας ο Ειδικός Γραμματέας θα απαντήσει σε .....(28/06/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση στο σεμινάριο " Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα" του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Focus - Interreg Balkan Med

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας με τίτλο FOCUS, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην «ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου» και υλοποιείται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και Αναπτυξιακές από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία. Στο πλαίσιο του έργου, οι εταίροι μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας.....(24/06/2019)

περισσότερα »

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας 1η πρόσκλησης CLLD/LEADER της ΑΝΒΟΠΕ για Ιδιωτικά έργα

(20/06/2019)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2019

(18/06/2019)

περισσότερα »

Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών Εξοπλισμού Πληροφορικής γραφείου (Η/Υ με οθόνες, πολυμηχανήματα, εκτυπωτές, σαρωτές)

(14/06/2019)

περισσότερα »

ΔΥΟ (2) ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΥΟ (2)  ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   Το Επιμελητήριο Κορινθίας προτίθεται να προσλάβει δύο (2) στελέχη με σύμβαση  μίσθωσης έργου, χρονικής   διάρκειας μέχρι 18 μήνες,  για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5003110, που υλοποιεί ως Δικαιούχος. Η ανωτέρω Πράξη  αφορά στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και έχει αντικείμενο  την κατάρτιση και πιστοποίηση .....(17/05/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

(06/05/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ   για την Υποβολή Προτάσεων προς σύναψη σύμβασης  παροχής εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ»  με κωδ. ΟΠΣ 5003110       Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και η συγχρηματοδότηση προέρχεται αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Τα.....(06/05/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Σύναψη Συμβάσεων Έργου στο πλαίσιο της Πράξης: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5003110

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Σύναψη Συμβάσεων Έργου στο πλαίσιο της Πράξης: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS): 5003110 Το Επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να συνάψει συμβάσεις έργου για την κάλυψη των αναγκών της πράξης με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜ.....(02/05/2019)

περισσότερα »

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Ε.2043

Ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελ/σου και Δ. Ελλάδος. Επισυνάπτονται: 1.      Εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων  του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα : Τελωνειακές διαδικασίες στις συναλλαγές με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και 2.      Έγγραφο  του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα : «Σχέσεις Ελλάδας-Δημοκρατίας την Βόρειας Μακεδονίας –Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας».     Παραμένουμε στη.....(19/03/2019)

περισσότερα »

Μείωση της φορολογικής βάσης ΦΠΑ συνεπεία της ολικής ή μερικής μη πληρωμής του τιμήματος από τον αγοραστή

Αξιότιμα Μέλη, σας προωθούμε την απόφαση   (355/2019)  του  Συμβούλιου  Επικρατείας με την οποία  δικαίωσε επιχείρηση η οποία διεκδίκησε τη μείωση της βάσης επιβολής του Φ.Π.Α. και την επιστροφή/έκπτωση του αντίστοιχου φόρου επί των οφειλών του Ομίλου Μαρινόπουλου οι οποίες διεγράφησαν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης.   Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ.  .....(12/03/2019)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

(06/03/2019)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring)

Προς κάθε ενδιαφερόμενο:   Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.   Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας μόνο την αίτηση συμμετοχής έως τις 31/03/2019 μέσω ηλεκτρονικ.....(28/02/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή από το Σωματείο Επαγγελματιών Ψυκτικών Ν. Κορινθίας.

(25/02/2019)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΣΙΜΩΣΗ

(21/02/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ξεκινά από σήμερα (20/2, 11:00) Τετάρτη, η διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την επανένταξη 5.000 ανέργων στην αγορά εργασίας (2η επιχειρηματική ευκαιρία). Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν υποψήφιοι που τηρούν έξι προϋποθέσεις: έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 μέχρι 6/8/2018 δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού συγγένειας δεν .....(20/02/2019)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου E.K. KIATOY _2019

(08/02/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στις ΗΠΑ και Καναδά, 14-20 Απριλίου 2019

                                                                                                                     4 Φεβρουαρίου 2019 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στις ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ, 14-20/4/19 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 15/4, ΤΟΡΟΝΤΟ 16-17/4, ΜΟΝΤΡΕΑΛ 18-19/4 Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρεφών δράσεών του 2019, διοργανώνει Επιχειρηματική Αποστολή στις ΗΠΑ & Καναδά, σε 3 μεγάλες πόλεις, με στόχο τη διερεύνηση, αναζήτηση και αξιοποίησ.....(05/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2019 από την Περιφέρεια Πελ/σου.

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. ΜακαρίουΤαχ. κώδικας: Τ.Κ. 22131-Τρίπολη Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601116 / 601115 e-mail:[email protected] Ιστοσελίδα: http://ppel.gov.gr           Τρίπολη, 1/02/2019       Προς: Επιμελητήρια Περιφέρειας Πελοποννήσου                     .....(04/02/2019)

περισσότερα »

ΕΕΔΕ: Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για στελέχη και επαγγελματίες του Τουρισμού στην Κόρινθο

ΕΕΔΕ: Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για στελέχη και επαγγελματίες του Τουρισμού στην Κόρινθο Μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Κέρκυρα, Αθήνα και Κρήτη, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος στην Κόρινθο με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαρτίου 2019.    Το Πρόγραμμα υποστηρίζ.....(30/01/2019)

περισσότερα »

Διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου»

(30/01/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Νομού Κορινθίας

(24/01/2019)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια Επιστολή

Αγαπητοί κύριοι Πιτσάκη και Κοροβήλο,     Θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ τόσο εσάς προσωπικά όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κορινθίας, για την εξαιρετική οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσής σας το περασμένο Σάββατο, 12/01/2019στην Κόρινθο.   Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με ένα τόσο αξιόλογο Επιμελητήριο, με Πρόεδρο τον αξιότιμο κ. Πιτσάκη,  και προσδοκούμε στην συνέχιση της συνεργασίας μας μέσω του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμμ.....(21/01/2019)

περισσότερα »

Δ.Τ_Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής επιτροπής Erasmus Sport για το πρόγραμμα "HEMA"

(16/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(14/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(10/01/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(07/01/2019)

περισσότερα »

Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης

Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης   Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, που δεν έχουν δικό τους σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, να αναρτούν ειδήσεις και να έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με άλλες επιχειρήσεις.   Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων (που είναι ταμιακώς ενήμερες), αλλά και τα στελέχη των Επιμελητηρίων, μπορούν - αφού δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό - να αναρτούν ενημερώσεις - ανακοινώσεις γ.....(03/01/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση: Δημοσιεύθηκαν 2 νέες Δράσεις χρηματοδότησης για την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Ενημέρωση: Δημοσιεύθηκαν 2 νέες Δράσεις χρηματοδότησης για την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων α) Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»  στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Επενδυτικά σχέδια από 20.000 ευρώ έως  200.000 ευρώ Επιδότηση από 50% έως 65% Το.....(21/12/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου_Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για στελέχη και επαγγελματίες του Τουρισμού στην Κόρινθο

(18/12/2018)

περισσότερα »

Μηνιαίο Δελτίο Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας «Νοέμβριος 2018»

(10/12/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

(10/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων τα οποία “μπορούν να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και να πωληθούν σε θερμοκρασία δωματίου”, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ ζητάει η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd. Πρόκειται για μία από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνίας.  Η ετ.....(07/12/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στο Συνέδριο του The Economist

Θέμα: Ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στο Συνέδριο του TheEconomist   «ΜΜΕ: Απειλούμενες από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση» είχε τίτλο η σημερινή ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά στο Συνέδριο του TheEconomistμε θέμα “TheartificiallyintelligentRETAILINDUSTRY – Delvingintodeepwaters”.   Όπως επεσήμανε ο κ Καββαθάς υπάρχει απόσταση μεταξύ των επιχειρήσεων εκείνων που είναι τα υποκείμενα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης από τις ΜμΕ, όπως αντίστοιχα και μεταξύ των επιμέρους .....(04/12/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] «Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Πιτσάκη με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας»

(04/12/2018)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «Πανευρωπαϊκή επιτυχία του Επιμελητηρίου Κορινθίας»

(30/11/2018)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων του Ε.Ε.Α.»

(30/11/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ: Το ευρωπαϊκό "γίγνεσθαι" του Εμπορίου μετά από 25 χρόνια λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς εξετάζει η Eurocommerce»

(30/11/2018)

περισσότερα »

41 η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

(28/11/2018)

περισσότερα »

Μηνιαίο δελτίο για την Ελληνική οικονομία - 26 Νοεμβρίου 2018

(28/11/2018)

περισσότερα »

Μεταγραφή και Εκτύπωση Καταλόγων Καταστημάτων Εστίασης στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Τυφλών Braille σύμφωνα με το Ν. 4488/2017

(23/11/2018)

περισσότερα »

«Ε.Β.Ε.Π.: « Η περιβαλλοντική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να εναρμονίζεται με την επιχειρηματική ανάπτυξη»

(23/11/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων για την δωρεά υπολογιστών από την Landis & Gyr Α.Ε. για το Νέο Λύκειο Λουτρακίου

(21/11/2018)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΕΜΥ_ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

(21/11/2018)

περισσότερα »

Περίληψη της συνεδρίασης της Επιτροπής του ICC "Πολιτική του Εμπορίου και των Επενδύσεων"

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ICC Ελλάς Επισυνάπτεται για ενημέρωσή σας περίληψη της συνεδρίασης της Επιτροπής σχετικά με την Πολιτική του Εμπορίου και των Επενδύσεων του ICC που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2018 στη Γενεύη της Ελβετίας.   Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων,  ο Μόνιμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΠΟΕ (WTO), Πρέσβης κ. Marc Vanheukelen,  ενημέρωσε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων της ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρού κινδύνου για διάφορους λόγ.....(21/11/2018)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ

                                                             Κόρινθος, 13 Noεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου   Προς  :  ΜΜΕ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ   Σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Πιτσάκης με την Ελληνίδα Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας κα Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Κυβερνήτη της κομητείας UasinGishuτης Κένυας κο Η.Ε......(14/11/2018)

περισσότερα »

H UEAPME αλλάζει επωνυμία και λογότυπο και γίνεται SMEunited

                      ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Αριστοτέλους 46, 104 33 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 210 3816600, fax: 210 3820735 www.gsevee.gr    Γ Σ Ε Β Ε Ε                                                                             Αθήνα, 9Νοεμβρίου 2018   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Θέμα: H UEAPME αλλάζει επωνυμία και.....(12/11/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΜΕ ΘΕΜΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”

(08/11/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ _ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

  Κόρινθος, 05 Νοεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου      «ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ »   Την Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση Αποστράτων  Αξιωματικών Στρατού Κορινθίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “ Γεωπολιτικές αναταράξεις και παγκοσμιοποίηση", στην αίθουσα Ά ορόφου του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ομιλητές ήταν ο κ. Μάζης  Ιωάννης, Καθηγητής  Οικονομικής Γεωγραφίας και.....(07/11/2018)

περισσότερα »

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ SPERBANK ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

(31/10/2018)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη Δράση "Ψηφιακό Βήμα".

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη Δράση "Ψηφιακό Βήμα".                    Σύμφωνα με την δεύτερη (2η) Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ψηφιακό Βήμα», μεταξύ άλλων αλλαγών, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 16:00. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.   Γ.....(17/10/2018)

περισσότερα »

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ

(16/10/2018)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Ερυθρού Σταυρού

(16/10/2018)

περισσότερα »

ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

(16/10/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] 08/10/2018 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

Κόρινθος, 08 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»       "Η Πελοπόννησος 2018 νίκησε όσους την πολέμησαν..." Με εξαιρετική επιτυχία ολοκλήρωσε εχθές το βράδυ τις εργασίες της η έκθεση "Πελοπόννησος 2018" στο λιμάνι της Κορίνθου. Η έκθεση με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, ανάμεσα τους και οικονομικοί κολοσσοί και χιλιάδες κόσμου που την επισκέφθηκε στις 4 ημέρες που διήρκεσε, κατάφερε να ενώσει την πόλη της Κορίνθου και να λειτουργήσει ως μία πρ.....(08/10/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 6/10/2018 "Πελοπόννησος 2018"

(06/10/2018)

περισσότερα »

Η «Αυτοδιαχείριση» δίνει λύση στον Επαγγελματία με την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης 2018

(05/10/2018)

περισσότερα »

Δυναμική εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στα γεγονότα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου   Δυναμική εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στα γεγονότα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΠΙΤΣΑΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΩΝ STARTUPΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ     Με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο εκπροσωπήθηκε το Επιμελητήριο Κορινθίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβ.....(18/09/2018)

περισσότερα »

Κ. Μίχαλος: Νέα Ψηφιακή Εποχή για τις Επιχειρήσεις – με ένα «κλικ» στον υπολογιστή η σύσταση

Κ. Μίχαλος: Νέα Ψηφιακή Εποχή για τις Επιχειρήσεις – με ένα «κλικ» στον υπολογιστή η σύσταση   Το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων. (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από 23/7/2018 για το σύνολο της Επικράτειας. Σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η υπηρεσία αυτή τέθηκε .....(28/08/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ENTERPRISE GREECE

Δελτίο Τύπου   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ENTERPRISEGREECE   Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων και των προγραμματισμών που έθεσε εξ αρχής η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, για εξωστρεφείς δράσεις προβολής- προώθησης των προϊόντων της περιοχής και δημιουργίας ευρύτερων συνεργασιών για την τόνωση της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, την Τετάρτη 8  Αυγούστου 2018 πραγματοποίησε συνάντηση  με την Διοίκηση της Ελληνικής Ετα.....(02/08/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συνεδρίαση Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κορινθίας_30/7

Δελτίο Τύπου   Χθες, 30 Ιουλίου 2018 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων :     Α. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018». Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας  ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»,  που θα πραγματοποιήσει το επιμελητήριο Κορίνθιας και οργανώνεται από τα Επιμελητήρια των επτά ν.....(01/08/2018)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ Στεγαστικό Πρόγραμμα για Φοιτήτριες από τη ΧΕΝ Ελλάδος

Στεγαστικό Πρόγραμμα 2018 - 2019   Ανακοίνωση Αθήνα, Ιούλιος 2018   Η ΧΕΝ Ελλάδος, υλοποιεί για 6η συνεχή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2018-2019) το δωρεάν στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες Ανώτατης Εκπαίδευσης από την περιφέρεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.   Στο Πολυκέντρο «Αθηνά», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ., και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών, η ΧΕΝ Ελλάδος δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση της νέας γ.....(25/07/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συνεδρίαση Δ.Σ. για τον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννη Λαρσινού

                                                         Κόρινθος, 19 Ιουλίου 2018 Δελτίο Τύπου Προς  :  ΜΜΕ   ΘΕΜΑ :Συνεδρίαση Δ.Σ. γιατον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννη Λαρσινού    Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Επιμελητηρίου Κορινθίας, συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 18/7/2018  με αφορμή τον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννη Λαρσινού.  Τη βαθύτατη λύπη τους για την ξαφνική απώλεια του επιχειρηματία εξέφρασαν  τα μέλη του Συμβουλίου και οι υπάλληλοι του επιμελητήριου. Ο Γιάννης Λάρσινος ήταν σπο.....(20/07/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή Ιστ.Ο.Σικυωνίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕEUROPE 2018

                                                                                                Κιάτο 16/7/2018   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EUROPE 2018 Πρωταθλητής εφήβων ο Χρήστος Πανταζής   Πρωταθλητής Ελλάδος στους εφήβους με σκάφη τύπου Europe αναδείχθηκε ο 16χρονος αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων Χρήστος Πανταζής.   Το πρωτάθλημα αυτό, που είναι το τρίτο Πανελλήνιο που κατακτά αθλητής του , ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του Ομίλου, που έκλεισε χθες.....(19/07/2018)

περισσότερα »

Υποδοχή Αντώνη Μέρλου

(16/07/2018)

περισσότερα »

Εφαρμογή ν4496_2017

(13/07/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Oμιλία του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας στον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κόρινθος, 12 Ιουλίου 2018 Δελτίο Τύπου Προς  :  ΜΜΕ   Θέμα: H ομιλία του  κ.  Παναγιώτη Πιτσάκη Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας στον Πρόεδρο της Ν.Δ κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη , και στον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη , στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: ‘’ Οι εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων ‘’   Κύριε Πρόεδρε, Όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις επέδειξαν μοναδικές αρετές και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν χ.....(13/07/2018)

περισσότερα »

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

(09/07/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Τη 18η διεθνή έκθεση Επιμελητηρίου Έβρου (Alexpo) επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης

                                                         Κόρινθος, 19Ιουνίου 2018 Δελτίο Τύπου     Τη 18η διεθνή έκθεση Επιμελητηρίου Έβρου (Alexpo) επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης.   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο αντιπρόεδρος κ.Σωτήρης Κουκουλάκης  το περασμένο Σαββατοκύριακο ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη για τη Διεθνή Έκθεση Alexpo που διοργάνωσε το Επιμελητηρίου Έβρου.   Σκοπός της επίσκεψης του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη ήταν ν.....(20/06/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος σχετικά με τη Διοργάνωση Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

(20/06/2018)

περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

25/05/2018, Έκδοση 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Το Επιμελητήριο Κορινθίας, εφεξής «το Επιμελητήριο», στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 2016/679 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών» διαμόρφωσε, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, πολιτική προστασίας, ώστε να εγγυηθεί την τήρηση του νέου θεσμικού πλαισίου και την δυνατότητα ά.....(19/06/2018)

περισσότερα »

"Ημερίδα Διάχυσης ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+"

    Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 θα  πραγματοποιηθεί Ημερίδα Διάχυσης ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στο  Δημοτικό Θέατρο του Κιάτου. Σκοπός της Ημερίδας είναι  διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος  Erasmus+, που υλοποίησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιάτου. Η δράση είχε θέμα «Σχεδίαση CAD, Μοντελοποίηση και Εκτύπωση  ψηφιακών  μοντέλων με την τεχνολογία Προσθετικής Κατασκευής - 3D Printing» και  περιλάμβανε ροή μαθητών στην Βαρκελώνη .....(18/06/2018)

περισσότερα »

Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τραπεζικών χρεώσεων

    Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο δημιουργίας Παρατηρητηρίου Τραπεζικών Χρεώσεων  (άρθρο 67 του Ν. 4446/2016) τα μέλη του Επιμελητηρίου, εφόσον επιθυμούν δύναται   να γνωστοποιήσουν στο Επιμελητήριο ποια στοιχεία θα ενδιέφεραν τις επιχειρήσεις να γνωστοποιούνται και να δημοσιοποιούνται (π.χ. προμήθειες ηλεκτρονικών συναλλαγών, προμήθειες εμβασμάτων κ.λ.π.).   Προς διευκόλυνση της απάντησής σας, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα τ.....(18/06/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις

(14/06/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΕΔΕΓΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΜΕΛΗ

(04/06/2018)

περισσότερα »

Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα

(04/06/2018)

περισσότερα »

Αίτημα για χορηγία από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου

Αγαπητά μέλη,   είμαστε περήφανοι για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου καθώς πέτυχαν τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη στους Εθνικούς Τελικούς της «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (Formula 1 in Schools) με την ομάδα SBMT και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους παγκόσμιους τελικούς που γίνονται στην Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο.  Για την συμμετοχή τους στους τελικούς απαιτείται η εξεύρεση χορηγών, αφού χρηματοδοτείται και το οικονομικό επιβαρύνει του μαθητές και αυτούς που τους στηρίζ.....(23/05/2018)

περισσότερα »

(ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 -2020:)) «Ενίσχυση πρωτοβουλιών ΜΜΕ για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και «Δημιουργία / αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου και καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δράσεις Χρηματοδότησης από την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 -2020:)) «Ενίσχυση πρωτοβουλιών ΜΜΕ για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας (Κουπόνια Καινοτομίας) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και «Δημιουργία / αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου και καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Περιγραφή Α) "Ενίσχυση πρωτοβουλιών ΜΜΕ για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας (Κουπόνια Καινοτομίας) στην Περιφέρεια Πελοπον.....(10/05/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ‘Eκθεση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορινθίας

                                                             Κόρινθος, 18 Απριλίου 2018 Δελτίο Τύπου      ‘Eκθεση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορινθίας Tο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και τα Επαγγελματικά Λύκεια - Εργαστηριακά Κέντρα Κορινθίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, συνδιοργανώνουν έκθεση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορινθίας, με θέμα:   « Το ΕΠΑΛ δημιουργεί - Τάξη Μαθη.....(19/04/2018)

περισσότερα »

ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ !

ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ !       Και αυτό το Πάσχα η Κορινθία έμεινε θεατής, της μεγάλης εξόδου της Αθήνας στην Ελληνική περιφέρεια.     Μυριάδες Ελλήνων πέρασαν από τον νομό αλλά πολύ λίγοι τον προτίμησαν για την διαμονή τους και τις αγορές τους. Η Κορινθία σε πείσμα των καιρών και των αναγκών παραμένει ένα πέρασμα και δεν μπορεί να γίνει προορισμός για τα 4.000.000 Αθηναίων, πολύ περισσότερο των τουριστών.     Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΣΕΕ,.....(17/04/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση διαβούλευσης Συνέργειες και Δικτυώσεις

(05/04/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Κόρινθος, 6 Μαρτίου 2018 Δελτίο Τύπου   ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Με αγωνία η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο καζίνο Λουτρακίου. Η επιχείρηση βοηθά ισχυρά την τοπική οικονομία αλλά και απασχολεί περισσότερους απο 1.000 εργαζόμενους που πολύ καιρό τώρα είναι στην αβεβαιότητα και τους οποίους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι έτοιμο να βοηθήσει όπου και όταν του ζητηθεί. Η Κορινθία δεν έχει την πολυτέλεια.....(06/03/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Δέσμευση Υπουργού κ. Σταθάκη στον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Κορινθίας

Κόρινθος, 1 Μαρτίου 2018 Δελτίο Τύπου    Δέσμευση  Υπουργού κ. Σταθάκη στον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Κορινθίας    Στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στην Τρίπολη στις  26 & 27 /2/2018  βρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιστάκης μαζί με τους Σπηλιωτακάρα Σωτήρη (Α' αντιπρόεδρο), Μπίτζιο Δημήτρη (ΚΕΠΙΧ) & Μαρίνα Ταουξίδη (Πρόεδρο ΟΕΒΕ Κορινθίας και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου).    .....(02/03/2018)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Μόσχας 6 - 22 Φεβρουαρίου 2018

(27/02/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ E.B.Ε.Π.: «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ » ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ »

Πειραιάς, 26 Φεβρουαρίου 2018   Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ   « E.B.Ε.Π.: «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ »   Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ του Ο.Λ.Π. και του παρθενικού ελλιμενισμού του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς containers Μ/V “COSCOSHIPPINGTAURUS” στο λιμάνι του Πειραιά, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:.....(27/02/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τον Πρωθυπουργό

                                                    Κόρινθος, 26 Φεβρουαρίου 2018   Δελτίο Τύπου Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τον Πρωθυπουργό       Υπόμνημα με τα αιτήματά των επιχειρηματιών του νομού καταθέτει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης και η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία της επίσκεψή του στις 27/2/2018 στο 10ο Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση «Η προστιθεμέν.....(26/02/2018)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ 2018-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ 2018-2019   Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, υλοποιεί από το 2010 ανθρωπιστικές δράσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό διενεργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών» με σκοπό τη στήριξη μικρομεσαίων επ.....(23/02/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ο νέος θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων

Κόρινθος, 16/02/2018 Δελτίο Τύπου Ο νέος θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων παρουσιάστηκε  τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, σε Ημερίδα που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορίνθιας. Το ενδιαφέρον για την ημερίδα αποδείχτηκε μεγάλο καθώς την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, μέλη του Επιμελητηρίου και πλήθος πολιτών.  Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Κορινθίας κα. Μ. Θελερίτη και κος. Γ. Ψυχογ.....(16/02/2018)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συνάντηση με Βουλευτή κ. Γιώργο Τσόγκα

Κόρινθος, 6/2/2018 Δελτίο Τύπου   Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη και του Βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργου Τσόγκα.    Ο κ. Πιτσάκης αρχικά ενημέρωσε τον κ. Τσόγκα για την υπάρχουσα κατάσταση στο νομό, στον τομέα της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και στη συνέχεια παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπως τη δημιουργία του Κορινθιακού Οργανισμού Τουρισμού και τις θέσεις του Επιμε.....(07/02/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον επικεφαλής του Τμήματος Εμπορίου και προώθησης επενδύσεων της Πρεσβείας της Πολωνίας

                                                                Κόρινθος, 26 Ιανουαρίου 2018 Δελτίο Τύπου Ανάπτυξης Συνεργασίας με την Αγορά της Δημοκρατίας της Πολωνίας.   Συνάντηση Προέδρου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη  με τον  επικεφαλής του Τμήματος Εμπορίου και προώθησης επενδύσεων της Πρεσβείας της Πολωνίας,  Mr. Mirosław Gojdź για την ανάπτυξη συνεργασίας.       Η ανάπτυξη της Κορινθιακής Οικονομίας και η εξωστρέφεια της τοπικής Επιχειρηματικότητας αποτελεί σκοπό  και  δέσμευση του.....(29/01/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Κοπή Πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

Δελτίο Τύπου   Ένα καινοτόμο, τολμηρό και δυναμικό Επιμελητήριο ο στόχος της νέας Δ.Ε. Παναγιώτης Πιτσάκης. «Όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις, ικανότητες, ταλέντα και την αγάπη μας για την Κορινθία»   Τις βασικές του θέσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί για να διοικήσει το Επιμελητήριο Κορινθίας και τις προτεραιότητες της νέας Διοικούσας Επιτροπής, παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελ.....(24/01/2018)

περισσότερα »

Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (ΕΣΗΠ) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία προς όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, που ασχολούνται με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προσφέρει η ΚΕΕ με την υλοποίηση του «Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», μέσω του ιστότοπου insuranceregistry.uhc.gr. Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει συστήσει και τηρεί το Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Ε.ΣΗ.Π.), το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντων - μέσω μια.....(09/01/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2018 η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τα 21 μέλη του οποίου προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες στις 10 Δεκεμβρίου 2017. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος από τη πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 27 Δεκεμβρίου 2017 κ. Παναγιώτης Πιτσάκης και τα νεοεκλεγέντα μέλη συνήλθαν σε σώμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικητικής Επιτροπής, η οποία είναι η εξής: Πρόεδρος: Παναγιώτης Πιτσάκης Α’ Αντ.....(04/01/2018)

περισσότερα »

Αποτελέσματα Εκλογών Επιμελητηρίου Κορινθίας, 10ης Δεκεμβρίου 2017

Αποτελέσματα Εκλογών Επιμελητηρίου Κορινθίας, 10ης Δεκεμβρίου 2017.....(15/12/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με  αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Νανόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2017 και παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων των τελευταίων 11 ετών του Επιμελητηρίου Κορινθίας  . Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου.   Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας 2006-2017 Κόρινθος 27.11.2017   Βασίλης Νανόπουλος – Πρόεδρος Πριν 25 χρόνια οι επιχειρηματίες της Κορινθία.....(28/11/2017)

περισσότερα »

Έντυπα εξουσιοδότησης για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Έντυπα εξουσιοδότησης για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας(27/10/2017)

περισσότερα »

3η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(19/10/2017)

περισσότερα »

2η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.....(26/09/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον νέο νόμο 4481/2017 - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας

Ενημέρωση για τον νέο νόμο 4481/2017 - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας(21/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση - πρόσκληση της Εκλογικής Επιτροπής

Ανακοίνωση - πρόσκληση  της Εκλογικής Επιτροπής.....(14/09/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις

(16/08/2017)

περισσότερα »

Αναπτυξιακό Συνέδριο «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2025» 1-3 Σεπτεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει το Αναπτυξιακό Συνέδριο «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2025» 1-3 Σεπτεμβρίου 2017. Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτίμηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Κορινθία, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού, η παρουσίαση τεκμηριωμένων επιστημονικών εργασιών και προτάσεων, σχετικών με τον κάθε τομέα ανάπτυξης, καθώς και η διάγνωση των αναπτυξιακών προοπτικών και η διατύπωση τεκμηριωμένων αναπτυξιακών κατευθύνσεων και προ.....(28/07/2017)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική υποβολή - Στοιχεία αρμοδίων επικοινωνίας για σύνταξη καταλόγων και φορέων υπόχρεων για Δήλωση Περουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων για το έτος 2017

(21/07/2017)

περισσότερα »

Ποια αγαθά επιστρέφουν στο μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. από 1.7.2017

Ποια αγαθά επιστρέφουν στο μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. από 1.7.2017 Με τις διατάξεις του άρθρου 70 του πολυνομοσχεδίου επανέρχονται ορισμένα αγαθά στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (13%) από τον κανονικό (24%) . Σύμφωνα με την έκθεση Αξιολόγησης συνεπειών ρύθμισης : "Περαιτέρω θεσμοθετείται η επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, μέσω της τροποποίησης του Παραρτήματος III του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών και των αγροτικών επιχειρ.....(03/07/2017)

περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΚΕΕΕ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Ο αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών ΔικαιωμάτωνΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προσφέρουν στους Έλληνες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα και τους καλούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συλλογικής Σύμβασης Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα που υπέγραψαν οι .....(03/07/2017)

περισσότερα »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ POS 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

  Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου για την εγκατάσταση στις επιχειρήσεις τους τερματικών μηχανών ηλεκτρονικών πληρωμών, των γνωστών POS. Στις 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών σε 85 κλάδους επαγγελματιών, τα καταστήματα των οποίων θα πρέπει να εφοδιαστούν με τερματικά μηχανήματα, σύμφωνα με «Τα Νέα». Σε διαφορετική περίπτωση οι καταστηματάρχες θα πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 1.500 .....(03/07/2017)

περισσότερα »

ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN-WIN ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΕE ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Συμφωνία συνεργασίας win-win που θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση» σήμερα στα γραφεία της ΚΕΕΕ. Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ. Όπ.....(28/06/2017)

περισσότερα »

Υπηρεσίες προβολής & online booking από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Οι νέες υπηρεσίες δίνουν τη δυνατότητα προβολής όλων των Τουριστικών επιχειρήσεων του νομού στην Πανελλήνια Τουριστική Πύλη των Ελληνικών Επιμελητηρίων Filoxeno.com.(23/05/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 05 2017 Αναπτυξιακό συνέδριο διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναπτυξιακό συνέδριο διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 όπως είχε προαναγγελθεί στην αρχή της χρονιάς . Στόχος του συνεδρίου είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Κορινθία στη νέα πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και ο τρόπος μέσω αντίστοιχων δράσεων πόρων και θεσμών που θα τον πραγματοποιήσει. Τις απόψεις και τις θέσεις τους για την ανάπτυξη της Κορινθίας έχουν κληθεί να  καταθέσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πανεπιστημιακ.....(16/05/2017)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές, το Επιμελητήριο Κορινθίας υπενθυμίζει στα μέλη του την πάγια θέση του. Με ομόφωνη απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας  έχει αποφασίσει ότι είναι αντίθετο με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.   Κατ’ εξαίρεση να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές για ορισμένες Κυριακές του χρόνου και με απόφαση της περιφέρειας, ύ.....(05/05/2017)

περισσότερα »

Εξαίρεση των επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φ/β συστήματα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των επαγγελμάτων και των επιχειρήσεων που υποχρεούνται στην χρήση POS

(25/04/2017)

περισσότερα »

Θέσεις των Επιμελητηρίων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

(25/04/2017)

περισσότερα »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αθήνα, 10 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ» Η ετήσια δίγλωσση έκδοση της ICAP Group, « Η Ελλάδα σε Αριθμούς » παρουσιάζει τα συγκεντρωτικά οικονομικά αποτελέσματα του Ελληνικού Εταιρικού Τομέα για τους 12 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με βάση τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης 16.168 επιχειρήσεων για τη διετία 2014-2015. Η δίγλωσση αυτή οικονομοτεχνική Μελέτη που εκπονεί ο Όμιλος μας από το 1983, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει .....(12/04/2017)

περισσότερα »

Ευχές Πάσχα από το Επιμελητήριο Κορινθίας

.....(11/04/2017)

περισσότερα »

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2016

(10/04/2017)

περισσότερα »

[ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ] Μη νόμιμη η βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τους ελεγκτές της ΑΕΠΙ και των άλλων Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης

Με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ.Πρωτ 19421/24-6-2016) προβλέπεται ότι για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε Καταστήµατα Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος λόγω καταστρατήγησης των διατάξεων του ν. 2121/1993 (ΦΕΚ Α’ 25), απαιτείται βεβαίωση παράβασης από δηµόσια Αρχή και όχι από ιδιώτη (Ολοµ. ΣτΕ 1934/1998, 1972/2012, 15/2015), µε την οποία βεβαιώνονται όλα τα στοιχεία του ελέγχου (τόπος, χρόνος, διενεργήσαςτον έλεγχο κλπ), καθώς και έστω και ενδεικτική παράθεση των τίτλων των µουσικών.....(07/04/2017)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ

Η ΕΣΕΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ(31/01/2017)

περισσότερα »

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καφέ-Μεταβατικές Διατάξεις

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καφέ-Μεταβατικές Διατάξεις(25/01/2017)

περισσότερα »

Η εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017

 Αναρτάται η ερμηνευτική εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Αν. Πετρόπουλου  σχετικά με τον  «καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από 1/1/2017», βάσει του νόμου 4387/2016.....(23/01/2017)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] 08/01/2017 Κοπή Πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επαγγελματιών το Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποίησε  την  Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017  την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση  για την κοπή της πίτας.   Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι Ιερείς των Ναών Απ. Παύλου και Αγ. Νικολάου Κορίνθου, π. Παναγιώτης Μαυραγάνης και π . Δημήτρης Παπαγεωργίου ,  που εκπροσώπησαν τον μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο......(09/01/2017)

περισσότερα »

Έναρξη Λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έναρξη Λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ).    Σε συνέχεια της τροποποίησης της ΚΥΑ 43942/4026/2016 «Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)», με την οποία παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ, σας ενημερώνουμε ότι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό εγ.....(05/01/2017)

περισσότερα »

Παράταση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29-12-2016   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠαράτασηεγγραφήςστοΗλεκτρονικόΜητρώοΑποβλήτων (ΗΜΑ). ΜετροποποίησητηςΚΥΑ 43942/4026/2016 - ΟργάνωσηκαιλειτουργίαΗλεκτρονικούΜητρώουΑποβλήτων (ΗΜΑ), παρατείνεταιμέχριτην 28ηΦεβρουαρίου 2017 καιολοκληρώνεταιυποχρεωτικάηηλεκτρονικήεγγραφήκαικαταχώρισηστοΗΜΑ. Επίσης παρατείνεταιηηλεκτρονικήυποβολήτωνετήσιωνΕκθέσεωνΑποβλήτωνγιαταέτη 2015 και 2016 μέχριτην 31ηΜαΐου 2017. Στοθεματικόδιαδικτυακότόπο (http://wrm.ypeka.gr) έχουνδημοσιευτείκαιοιοδηγίεςχρήσης......(05/01/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κορινθίας προτείνει την αναπαράσταση της χρήσης του Δίολκου

(18/02/2013)

περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) βάσει της υπ. αριθ. 43942/4026/14-9-2016 (Φ.Ε.Κ. Β΄2992/19-9-2016) ΚΥΑ περί «Οργάνωσης και λειτουργίας ΗΜΑ…»     Ανακοινώνουμε προς κάθε επιχείρηση – μέλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των παρακάτω υπόχρεων:   Επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα ή πραγματοπ.....(24/11/2016)

περισσότερα »

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)  μετά τη μεγάλη  επιτυχία του Προγράμματος σε Αθήνα και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας προχωρά στη διοργάνωση της 3ης  Σειράς Κορινθίας  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που θα υλοποιηθεί στην Κόρινθο  σε συνεργασία  με το  Επιμελητήριο Κορινθίας  Η ΕΕΔΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Επιμελητήρ.....(19/10/2016)

περισσότερα »

Εγκαίνια Έκθεσης "Κορινθία 2016" - Ομιλία Προέδρου

Εγκαίνια Έκθεσης "Κορινθία 2016" - Ομιλία Προέδρου(07/10/2016)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Εγκαινίων 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης "Κορινθία 2016"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με τα εγκαίνια της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης “Κορινθία 2016” άνοιξαν οι πύλες του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου στον Ισθμό της Κορίνθου σε 190 εκθέτες, φιλοδοξώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον 30.000 επισκεπτών. Η τελετή έγινε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για θέματα Βιομηχανίας  Θεοδώρας Τζάκρη, του αντιπροέδρου της ΝΔ και βουλευτή Β΄Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της  Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του Γενικού Γρ.....(06/10/2016)

περισσότερα »

Παράταση έως 31-12-2016 για την αντικατάσταση των παλιών αδειών δραστηριοτήτων υδραυλικών εγκαταστάσεων κα

Σας γνωρίζουμε ότι, με το άρθρο 16 του Ν.4403/16(ΦΕΚ 125Α/2016), δόθηκε παράταση έως 31-12-2016 για την αντικατάσταση των παλιών αδειών που απορούν την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων σε υδραυλικές εγκαταστάσεις (άρθρο 9 του ΠΔ 112/2012, ΦΕΚ 197/Α/1 7-10-2012), σε εγκαταστάσεις καύσης υγρών και αερίων καυσίμων (άρθρο 9 ΠΔ 114/2012, ΦΕΚ 199/Α/17-10-2012), σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις (άρθρα 13 και 21 του ΠΔ 115/2012, ΦΕΚ 200/Α/17-10-2012)» σε ψυκτικές εγκαταστάσεις (άρθρο 9 του ΠΔ 1/20.....(26/08/2016)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

(05/08/2016)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κόρινθος, 1/8/2016

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Κόρινθος 1 Αυγούστου 2016 Το  Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η 7η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2016 θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο στον ισθμό της Κορίνθου από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016 . Η φετινή έκθεση αναμένεται να έχει εξαιρετική επιτυχία όπως είχαν και οι οκτώ εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί  από το Επιμελητήριο τα τελευταία 10 χρόνια.   Η Πανελλήνια Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016 που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας έχε.....(04/08/2016)

περισσότερα »

Έκπτωση 15% και διακανονισμοί για τους επαγγελματικούς πελάτες της ΔΕΗ

Έκπτωση 15% και διακανονισμοί για τους επαγγελματικούς πελάτες της ΔΕΗ     ΑγαπητέκύριεΠρόεδρε,     Μετηνπαρούσαεπιστολήθαθέλαμενασαςενημερώσουμεγιατηχορήγησηέκπτωσης15°/οσεόλουςτουςεπαγγελματικούςπελάτες  ΧαμηλήςκαιΜέσηςΤάσης,μεστόχοτηστήριξητηςεπιχειρηματικότηταςκαιτηνενίσχυσητηςπροσαρμοστικότηταςτωνεπιχειρήσεων στιςνέεςσυνθήκεςπουέχουνδιαμορφωθείστοντομέατηςοικονομίαςκαιτηςαπασχόλησης. Αναλυτικότερα,όλοιανεξαιρέτωςοιεπαγγελματικοίπελάτες,θαλαμβάνουνυπότημορφήεπι.....(12/07/2016)

περισσότερα »

Περίληψη Διακήρυξης Δημόσιου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκμετάλλευσης του κυλικείου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Περίληψη Διακήρυξης Δημόσιου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκμετάλλευσης   του κυλικείου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.....(07/07/2016)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/6/2016

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας  Βασίλη Νανόπουλο είχε την Κυριακή 12 Ιουνίου, κατά την επίσκεψη του στην Κόρινθο ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης  κ. Χ. Βερναρδάκης . Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στα θέματα αρμοδιότητος του υπουργού, μεταξύ άλλων ζήτησε την πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, την μείωση του αριθμού των πιστοποιητικών και την αύξηση της διάρκειας ισχύος τους  κ.α. Μιλώντας γενικότ.....(13/06/2016)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/6/2016

Επιμελητήριο Κορινθίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Με αφορμή  το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου σχετικά με την υλοποίηση της 7ης Πανελλήνιας έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016» καθώς και σχόλια μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, το Επιμελητήριο Κορινθίας προς αποκατάσταση της αλήθειας και άρσης των όποιων παρεξηγήσεων διευκρινίζει  τα εξής : 1.- Το Επιμελητήριο Κορινθίας με το αριθμό 2470/6.5.2016 έγγραφο ζητά  από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου την απλή παραχώρηση του χώρου που βρίσ.....(08/06/2016)

περισσότερα »

Τροποποίηση του νόμου 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας, το 2013 τα Επιμελητήρια της χώρας, ξεκινήσαμε διαδικασίες για την τροποποίηση του νόμου 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, θεωρώντας πως είναι ένας νόμος άδικος για τα μέλη μας.(03/06/2016)

περισσότερα »

VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016 – Ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εισόδου στην αγορά εργασίας ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016 – Ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εισόδου στην αγορά εργασίας ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των επιλεγέντων (www.insete-training.gr), δικαιούχων VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Στο ΚΕΚ Αναπτυξιακής Επιμελήτηρίου Κορινθίας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τμήματα κατάρτισης που ξεκινούν και τις θέσεις πρακτικής άσκησης,  για τ.....(02/06/2016)

περισσότερα »

Βασίλης Νανόπουλος : Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Κορινθία.

Βασίλης Νανόπουλος :  Σημαντικές οι  προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Κορινθία. Μιλώντας στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους υποτρόφους του HannsSeidelFoundation, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στην σημερινή κακή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα ,για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται . Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε ,οι φόροι είναι δυσβάστακτοι ,οι γραφειοκρατία  και .....(25/05/2016)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα (ΕΠΑΝΕΚ, 2014-2020).

  20 Μαΐου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιμελητηρίου Κορινθίας  O Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) Θωμάς – Φωκίωνας Αλγιανάκογλου, υπέγραψαν σήμερα σύμβαση για την ανάθεση του έργου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ, 2014-2020).Παρόντες στην υπ.....(23/05/2016)

περισσότερα »

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ               Το Επιμελητήριο Κορινθίας απεφάσισε να διοργανώσει  δωρεάν σεμινάρια για τους επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης  και τους εργαζομένους σε αυτά με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νομού μας.   Παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας στο [email protected]προκειμένου  να διοργανώσουμε τα σεμινάρια πρίν  την έναρξη της τουριστικής περιόδου            .....(10/03/2016)

περισσότερα »

Εφαρμογή ΚΑΝ της ΕΕ από τους οποίους προκύπτουν σοβαρές υποχρεώσεις υπό προθεσμία για όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εισαγωγή, εκμετάλλευση, υλοτομία και εμπόριο ξυλείας και προϊόντων ξυλείας στην Π.Ε. Κορινθία

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα.....(17/02/2016)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κατά τη συνεδρίαση του την 27η Ιανουαρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: Διαφωνούμε πλήρως με  το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει προηγηθεί ως όφειλε συζήτηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των επιτηδευματιών και των κοινωνικών φορέων, και χωρίς να έχουν εκπονηθεί οι αυτονόητες αναλογιστικές και επιστημονικές μελέτες. Αδιαμφισβήτητα, το ασφα.....(03/02/2016)

περισσότερα »

Κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 χώρες

Θέμα: Ανάρτηση καταλόγου με καταστήματα εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών www.agora.mfa.gr     Δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας,  σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών τροφίμων και ποτών και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, καθώς και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Δ.Μάρδα, αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr του Υπουργείου.....(20/01/2016)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Κοπή Πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επαγγελματιών το Επιμελητήριο Κορίνθιας πραγματοποίησε  την  Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016  την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση  για την κοπή της πίτας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι Ιερείς του Ναού του Αγ. Νικολάου Κορίνθου π. Νικόλαος Μπιθαράς και π. Δημήτρης Παπαγεωργίου  που εκπροσώπησαν τον μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός  και κ. Χρίστος Δήμας,.....(13/01/2016)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ Π.Ε.Π.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ Π.Ε.Π.   Η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων»ενημερώνει τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών» ότι στις 15-12-2015 με βάση τη Απόφαση Α.Π.: 6761/1566/A2/του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος. Η τροποποίηση του Οδηγού αφορά τα εξής: Κεφάλαιο 14 του Οδηγού: πα.....(17/12/2015)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ SME E-COMPASS

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.12.2015, 18:00-21:00 «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ  SMEE-COMPASS»   Στα πλαίσια του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “SMEE-COMPASS”, το Επιμελητήριο Κορινθίας συνδιοργανώνει με τον GAIA  (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής της χώρας των Βάσκων με έδρα το Μπιλμπάο της Ισπανίας, www.gaia.es ), εσπερίδα με αντικείμ.....(17/12/2015)

περισσότερα »

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] Υποχρέωση Υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης

Υποχρέωση Υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης   Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι ΟΕ, ΕΕ, Συν ΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης σύμφωνα με  το άρθρο 5 της Υ.Α 79760 / 31-12-2014 (ΦΕΚ Β΄ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης,.....(23/11/2015)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελλάδα είναι και οι επιχειρήσεις

Ελλάδα είναι και  οι επιχειρήσεις που καταστρέφονται από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.   Το τελευταίο διάστημα των 40 ημερών περίπου βλέπουμε τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τους περιορισμούς που υπάρχουν στην κίνηση κεφαλαίων. Είτε  έχουν έλλειψη πρώτων υλών αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό είτε γιατί δεν έχουν πλήρη δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις τράπεζες  στις συναλλαγές τους για διαφόρους λόγους.   Τα αποτελέσματα στ.....(11/08/2015)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια Yπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή, 29/05/2015 την  Αναπληρώτρια Yπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κα. Ε. Κουντουρά στο γραφείο της, και συζήτησαν θέματα  τουριστικής ανάπτυξης του Ν. Κορινθίας. Ο κ. Νανόπουλος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με προτάσεις που επικεντρώνονται στην παροχή κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων & στην προώθηση - σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομι.....(10/06/2015)

περισσότερα »

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] Σχετικά με τη δημοσίευση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και γενικών συνελεύσεων

Τα πρακτικά και τα σχετικά έγγραφα για δημοσίευση Ισολογισμού 2014 και τακτικής Γενικής Συνέλευσης, θα υποβάλλονται ανυπόγραφα στο sitewww.bussinessportal.gr.....(27/05/2015)

περισσότερα »

Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών"

Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών"  Τροποποίηση του οδηγού του προγράμματος με νέα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων έργων την 31/12/2015.    (σχετικο link http://diaxeiristiki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=752:pep-paratasi&catid=56:2013-01-08-15-10-58&Itemid=254 ).....(28/04/2015)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Νέες Ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τις ΜΜΕ του Νομού Κορινθίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Νέες Ψηφιακές υπηρεσίεςτου Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τις ΜΜΕ του Νομού Κορινθίας.     Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τις ΜΜΕ του Νομού Κορινθίας, που διοργανώθηκε την Δευτέρα, 31/03/2015.   Το Επιμελητήριο Κορινθίας, πιστό στη δέσμευση του για παροχή προστιθέμενης αξίας, ουσιαστικών υπηρεσιών και δράσεων υψηλής ποιότητας  προς τα μέλη του  στέκ.....(01/04/2015)

περισσότερα »

Δ.Τ Ημερίδα << Εξαγωγή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά >>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κορινθίας  ενημερώνει τα μέλη του ότι  την Δευτέρα 2/3/2015 και ώρα 11π.μ στον α΄ όροφο της αίθουσας εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την εξαγωγή  και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προιόντων στην Κινεζική αγορά. Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν τα θέματα  εκ μέρους της   εταιρείας με την επωνυμία  ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ/FOOD EXPORTS ο κ. Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης επιχειρηματίας και Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ,  καθώς  και οι εκ.....(26/02/2015)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.02.2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 1.3.2015 ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.02.2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 1.3.2015  ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας  με θέμα «Ενημέρωση για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΓΕΜΗ» και την αποκλειστικά μέσω διαδικτύου εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών από 1ης Μαρτίου 2015 για όλες  τις συναλλαγές με το επιμελητήριο ,όπως ανακοίνωσε ο .....(12/02/2015)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            ΑΠΟ 1/3/2015 ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ   Το Επιμελητήριο Κορινθίας θέλοντας να συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των μελών του και στην απρόσκοπτη  εξυπηρέτηση  από το τμήμα ΓΕΜΗ  η οποία θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από 1/3/2015,  συνδιοργανώνει με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,  ημερίδα στις 11/2/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00μμ στον α΄ όροφο του Επιμελητηρίου με θέματα: 1.      Απόκτηση ατελώς κωδικών πρόσβασης στο businessportal.....(09/02/2015)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015

      Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επαγγελματιών το Επιμελητήριο Κορίνθιας έκοψε σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τους ιερείς  πατέρες Νικόλαο και Δημήτριο της ενορίας άγιου Νικόλαου  που εκπροσώπησαν τον μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο.   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o υπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Κορινθίας κ.  Χρίστος Δήμας ,κ.  Κώστας Κόλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητ.....(13/01/2015)

περισσότερα »

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"(22/10/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ 2014

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της έκθεσης «Κορινθία 2014»   Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου η 6η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2014, που φέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Βέλο Κορινθίας. Εκθέτες και επισκέπτες  έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, για μια ακόμα χρονιά, από την άψογη παρουσίαση και οργάνωση της φετινής έκθεσης και το οικονομικό αποτέλεσμα που είχαν στη διάρκεια της. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η 6η Πανελλήνια Έκθεση «Κορινθία 2014» έστειλε ένα ισχυρό µήνυµα αισιοδο.....(07/10/2014)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ωφελούμενων

(31/07/2014)

περισσότερα »

GreenEcoNet - Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την μετάβαση σε πρακτικές πράσινης οικονομίας.

(25/07/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Δ.Τ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ 30/04/2014

(02/05/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Δ.ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ 28.04.2014

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: Ο Β. Νανόπουλος δημιούργησε τα τελευταία 2 χρόνια τον φορέα που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για 16 νομούς της χώρας Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων νήσων  εκφράζει  την απόλυτη ικανοποίηση της σχετικά με την πορεία της οριστικής ένταξης των δυνητικά δικαιούχων στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών».  .....(28/04/2014)

περισσότερα »

Παράταση Δυνητικών Δικαιούχων στο Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

(24/03/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ/ΠΕΠ»

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ/ΠΕΠ»(10/03/2014)

περισσότερα »

Ενημέρωση για Ε.Π.Ε, Μ.Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε & Μ.Ι.Κ.Ε

Ενημερώνουμε τα μέλη μας που έχουν εταιρείες με νομική μορφή Ε.Π.Ε, Μ.Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε & Μ.Ι.Κ.Ε και των οποίων η Εταιρική Χρήση έληξε 31/12/2013 θα πρέπει να υποβάλουν:Α) Εως 10/03/2014 ισολογισμό, προσάρτημα και έκθεση διαχείρισης καθώς και δημοσίευση ισολογισμού σε ιστοσελίδα.Β) Έως 20/04/2014 το πρακτικό Γ. Συνέλευσης για έγκριση οικονομικών καταστάσεων που θα έχει συνταχθεί την 31/03/2014.  .....(25/02/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 Σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κορινθία και τις επιχειρήσεις του νομού συζητήθηκαν στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 16.2.14. στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού  Ναυτιλίας  κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη .Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε την παρέμβαση του σε ότι χρειάζεται  για την διευκόλυνση των κρουαζιερόπλοιων που σύντομα θα ελλιμενίζονται στην Κόρινθο. Ο  κ υπουργός  διαβεβαίωσε για  την προσωπική του συμβολή ώστε να επιταχυνθούν  οι διαδικασίες,.....(17/02/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου

  Σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κορινθία και τις επιχειρήσεις του νομού συζητήθηκαν στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 15.2.14. στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου .Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και ειδικότερα αναφέρθηκε στην προσφυγή στην δικαιοσύνη του Επιμελητηρίου, των ομοσπονδιών επαγγελματιών βιοτεχνών  και εμπόρων Κορινθίας και Νοτίου Ελλάδος, για το  θέμα της αλλαγής χρήσ.....(17/02/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Κορινθίας στέφεται με απόλυτη επιτυχία

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για το Επιμελητήριο Κορινθίας και εμένα προσωπικά η επίτευξη της συνάντησης της προσεχούς Πέμπτης  στο Λιμενικό Ταμείο με την εταιρία  που διαχειρίζεται τα 2 κρουαζιερόπλοια, τον πρόεδρο των εφοπλιστών κρουαζιέρας και λιμενικών αρχών για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της άφιξης των κρουαζιερόπλοιων  που ανακοινώσαμε  τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Κορινθίας στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Καλούμ.....(11/02/2014)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ SME E-COMPASS»

(10/02/2014)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

(07/02/2014)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε στενή συνεργασία με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου

  Κόρινθος, 3/02/2014Ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιάννης  Άρχοντας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας την Παρασκευή, 31/01/2014. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιάννης  Άρχοντας είχαν   μια εποικοδομητική συζήτηση κι έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία. Η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ του προέδρου και του διοικητή είναι μακρά καθώς ο κ. Άρχοντας ήταν Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Πελοποννήσου γ.....(04/02/2014)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Βασίλης Νανόπουλος κοπή πίτας επιμελητηρίου 12.1.20142014 η χρονιά της ανάκαμψης, της αλλαγής , των επιχειρήσεων και των ανθρώπων .  Η καινούργια χρονιά που μόλις ξεκίνησε από πολλές πλευρές χαρακτηρίζεται ως η χρονιά της ανάκαμψης, της αλλαγής , των επιχειρήσεων και των δημιουργικών ανθρώπων .Η χρονιά όπου ο εθελοντισμός ,οι ενεργοί πολίτες, οι κοινωνικές οργανώσεις θα κάνουν την διαφορά και θα στηρίξουν  όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη .Το 2013 είδαμε το βιοτικό επίπεδο αξιοπρεπών συμπο.....(13/01/2014)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορίνθιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορίνθιας Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Κορίνθιας  πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Ιανουάριου 2014, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, όπου μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Κορίνθου, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού του Αγ. Νικολάου Κορίνθου π.....(13/01/2014)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου : Άνοιξε ο δρόμος για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Κορίνθου

Κόρινθος, 10/1/2014Δελτίο Τύπου : Άνοιξε ο δρόμος για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Κορίνθου. Η πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητήριου κ. Βασίλη Νανόπουλου για να έρθουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Κορίνθου δεν έχει πλέον κανένα εμπόδιο προκειμένου να υλοποιηθεί.  Μετά την σημερινή τηλεοπτική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητήριου κ. Βασίλη Νανόπουλου και του Δήμαρχου Κορινθίων κ. Αλέκου Πνευματικού και τις σχετικές διευκρινήσεις που δόθηκαν, συμφωνήθηκε η πλήρης υποσ.....(10/01/2014)

περισσότερα »

Παρουσίαση των Διευκρινήσεων σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών

Παρουσίαση των Διευκρινήσεων σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών(11/12/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Το Επιμελητήριο Κορινθίας συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο παρέδωσε ένα όχημα τζιπ για τις ανάγκες της Ο.Π.Κ.Ε.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο παρέδωσε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2013 στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Κολαΐτη   Λεωνίδα  ένα όχημα  τζιπ 2000 κ.ε τετρακίνητο ,κατάλληλο για τις ανάγκες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Το όχημα, το οποίο παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλο, προσέφεραν ανιδιοτελώς ιδιώτες μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας που ανταποκρίθηκαν στην.....(04/12/2013)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών"

(26/11/2013)

περισσότερα »

Ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου –Υπηρεσιών» για το Νομό Κορινθίας.

Ακολουθεί συνημμένος πίνακας.....(04/11/2013)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Σας ενημερώνουμε για την  Απόφαση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Επιχειρήσεις στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» για το Βʼ ΚΥΚΛΟ.ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10.2013ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ.....(03/10/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΛΗΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013"

5η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2013  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η 5η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2013, η μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη φορά που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο αριθμός των εκθετών ήταν μεγαλύτερος κατά 45 %  και των επισκεπτών 20%  από την περσινή  χρονιά.  Εκθέτες και επισκέπτες  έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την άψογη παρουσίαση και οργάνωση της φετινής Έκθεσης και το οικονομικό αποτέλεσμα που είχαν στη διάρκεια της . Στ.....(30/09/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Κορινθία 2013

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ,  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κόρινθο τα εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Κορινθία 2013. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κκ Διονύσιος, συνοδευόμενος από αρκετούς ιερείς του Ν. Κορινθίας.Η έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη της ΔΕΘ, έχει φέτος 45% περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι και είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, με εκθέτες που ήρθαν για να συμμετάσχ.....(26/09/2013)

περισσότερα »

Συμμετοχή της «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση – ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013 από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013

(17/09/2013)

περισσότερα »

Παράταση έξι (6) μηνών για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»

Παράταση έξι (6) μηνών για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανασίου Σκορδά δίνεται παράταση έξι (6) μηνών σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στα προγράμματα:Α) «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 (που έληγε στις 13/7) καιΒ) «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα τω.....(11/09/2013)

περισσότερα »

Ευκαιρίες απασχόλησης στον ΟΑΕΔ

Ευκαιρίες απασχόλησης στον ΟΑΕΔΤη δυνατότητα σε 2.200 πτυχιούχους να προσληφθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δίνει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ήδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την πρόσληψη 2.200 άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης.ΠροϋποθέσειςΠρόκειται για ανέργους έως 35 ετών που είναι πτυχιούχοι σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανώτατων Ε.....(04/09/2013)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα 2013-14 Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα 2013-14 Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική Παράταση Προκήρυξης ΠΜΣ μέχρι 26 Αυγούστου 2013(05/08/2013)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ"

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007-2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) Ε.Π. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)»(02/08/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων»

(30/07/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Forum εργασίας στο πλαίσιο της Δράσης 11 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις – Forum εργασίας» του προγράμματος «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Forum εργασίας στο πλαίσιο της Δράσης 11 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις – Forum εργασίας» του προγράμματος «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας» που υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το επιμελητήριο Κορινθίας . Τα Forum πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Ξυλοκάστρου στις 22 Ιουλίου και στην Νεμέα στις 24 Ιουλίου.(25/07/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος προβολής Ελληνικών προϊόντων στην ισραηλινή αγορά

Η πολιτική προσέγγιση των δύο κρατών Ελλάδος και Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αύξηση των συναλλαγών παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά περισσότερο οι μελλοντικές δυνατότητες προσφέρονται σαν ένας από τους δρόμους που οδηγούν στην τόσο επιζητούμενη ανάπτυξη στον τόπο μας.(24/07/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Εκδήλωση του Επιμελητήριου Κορινθίας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2013 στο Επιμελητήριο Κορινθίας το 1Ο Forum Εργασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 11 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις –forum εργασίας» στο πλαίσιο του Έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας». (18/07/2013)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 3908/11 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ 3299/2004 ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρουσιάζονται οι τροποποιήσεις στους τρέχοντες επενδυτικούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011, σε μια προσπάθεια δημιουργίας φιλικότερου περιβάλλοντος για τους επενδυτές. Έχουν ψηφισθεί οι αλλαγές στην Βουλή των Ελλήνων.(18/07/2013)

περισσότερα »

[Παρουσίαση] «Διαχείριση Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας με στόχο την είσοδο και την εξέλιξη στην αγορά εργασίας»

«Διαχείριση Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας με στόχο την είσοδο και την εξέλιξη στην αγορά εργασίας» Εισηγήτρια: Μαρία Παφιώλη, M.Sc. (17/07/2013)

περισσότερα »

Οι παραλίες με γαλάζιες σημαίες σε Κορινθία, Αργολίδα, Ηλεία, Αχαΐα [Εξωτερικός Σύνδεσμος]

Χαρείτε τις βραβευμένες ακτές Με 393 βραβευμένες με Γαλάζια σημαία ακτές η Ελλάδα κατέλαβε φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, για τις καθαρές και άριστα οργανωμένες ακτές της.(17/07/2013)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ » στο πλαίσιο του Έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας » διοργανώνει το 1ο Forum Εργασίας Την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 18.00 στο Επιμελητήριο Κορινθίας Ερμού 2 Κόρινθος (15/07/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Εκδήλωση του Επιμελητήριου Κορινθίας για το θεσμό της Διαμεσολάβησης & για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια security

    .....(12/07/2013)

περισσότερα »

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2013"- Ανακαλύψτε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κερδίστε!

(01/07/2013)

περισσότερα »

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΦΕΠΑΕ

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΦΕΠΑΕ(20/06/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Στη Ρωσική αγορά τα Κορινθιακά προϊόντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στη Ρωσική αγορά τα Κορινθιακά προϊόντα. Ρωσική Επιχειρηματική αποστολή επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Euro fresh Fruits με στόχο την σύναψη εμπορικών σχέσεων με Κορινθιακές επιχειρήσεις και την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, στη Ρωσία. Την αποστολή αποτελούσαν πέντε εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων διανομής τροφίμων Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν  επιχειρηματικές επαφές μεταξύ εκπροσώπω.....(10/06/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ο ΕΦΕΠΑΕ , ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»(30/05/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ στο Κ.Ε.Κ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ στο Κ.Ε.Κ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ». (από Δευτέρα 3/06 έως Παρασκευή 7/6/2013)(29/05/2013)

περισσότερα »

Δυνατότητα ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών» λόγω αντιμετώπισης προβλημάτων.

(22/05/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών»

Αναφορικά με το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» του ΕΣΠΑ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνονται τα εξής: 1.Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013.(11/05/2013)

περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

.....(26/04/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] «Πράσινος Τουρισμός» τροποποίηση οδηγού και παραρτημάτων

Για τον τροποποιημένο οδηγό «Πράσινος Τουρισμός» με τα παραρτήματά του, καθώς και την ΚΥΑ τροποποίησης(24/04/2013)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ολοκλήρωσης Διαδικασίας Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»(11/04/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών

Το πρόγραμμαΠροκηρύχτηκε από το Υπουργείο Εργασίας πρόγραμμα, το οποίο αφορά σε ένα νέο Σχέδιο Δράσης για 100% Επιδοτούμενη Απασχόληση Ανέργων σε Επιχειρήσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης Νέων σε επιχειρήσεις με τη μορφή πρακτικής άσκησης, με στόχο την ανταπόκρισή τους στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνει η οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της θεωρητικής κατάρτισης και στην παραγωγική διαδικασία με την πρακτικ.....(05/04/2013)

περισσότερα »

Τροποποίηση και Παράταση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Μητρώο Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ - Εμπλουτισμός Μητρώου

Τροποποίηση και Παράταση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Μητρώο Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ - Εμπλουτισμός Μητρώο .....(02/04/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] Επικαιροποιημένο αρχείο με συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις (FAQs) προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών»

Στο πλαίσιο διαχείρισης του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» επισυνάπτουμε παρακάτω επικαιροποιημένο αρχείο με συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις (FAQs)......(29/03/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα»

Το Πρόγραμμα «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ Β.Ε.ΠΕ. και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ» εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, και αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν σε περιοχές Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα, δεδομένου ότι θα λειτουργούν σε οργανωμένους χώρους, καθώς και η αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβ.....(29/03/2013)

περισσότερα »

Απόφαση Συμπλήρωσης Διευκρινίσεων και Παράτασης της Προθεσμίας Υποβολής Προτάσεων Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Απόφαση Συμπλήρωσης Διευκρινίσεων και Παράτασης της Προθεσμίας Υποβολής Προτάσεων Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Στήριξη της Γυναικείας              Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό             Απροβλέπτων.....(28/03/2013)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Διεξαγωγή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ(18/03/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον μελετητών στο σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

   .....(16/03/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Mε βάσει την ισχύουσα νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων οι εργαζόμενοι-χειριστές τροφίμων και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων ή  και ποτών, για την κατάρτιση και τη διατήρηση της διαδικασίας βάσει των αρχών HACCP ή για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής. Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων σε αυτές που οφείλουν .....(06/02/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΤου Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – ΛογοθεραπευτώνΤηλ. 210 777 99 01                                              www.logopedists.gr                                              .....(01/03/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Επιμελητήριου Κορινθίας για την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Την ανάγκη  ενίσχυσης των  υφιστάμενων γυναικείων επιχειρήσεων, αλλά και στήριξης της προσπάθειας δημιουργίας νέων, επιβεβαιώνει η μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναίκειας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» που έγινε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε .Στην κατάμεστη αίθουσα το.....(01/03/2013)

περισσότερα »

Tο Επιμελητήριο Κορίνθιας στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων για συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων, ρουχισμού

Tο Επιμελητήριο Κορίνθιας στηρίζει την προσπάθεια του δήμου κορινθίων για συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων, ρουχισμού Επισυνάπτεται η σχετική ενημέρωση  .....(08/03/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Ενημερωτική εκδήλωση και κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσειςγια τις οικονομίες των κρατών-μελών της ομάδας Βίσεγκραντ

Κόρινθος, 21/2/2013                                                                                              Ενημερωτική εκδήλωση και κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσειςγια τις οικονομίες των κρατών-μελών της ομάδας Βίσεγκραντ(Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) στο Επιμελητήριο Κορινθίας  Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 από το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνίας συνάντηση εργασίας με θέμα: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑ.....(21/02/2013)

περισσότερα »

Ο ΣΕΒΕ στηρίζει ενεργά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιφέρειας

 Θεσσαλονίκη, 11.02.13ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΕΒΕ στηρίζει ενεργά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Η νέα δυναμική στις εξαγωγές των επιχειρήσεων του Έβρου και της Αιτωλοακαρνανίας συζητήθηκε στις δύο εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε ο ΣΕΒΕ στην περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα, στις 06/02/13 ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Παράγω και Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης του Ν. Έβρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξαν.....(12/02/2013)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΦΕΠΑΕ

O Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», εφεξής ΕΦΕΠΑΕ, προγραμματίζει τον εμπλουτισμό του Μητρώο Αξιολογητών, το οποίο είχε συσταθεί και εγκριθεί με το υπ’ αριθ. πρωτ. 4156/ΕΦΕΠΑΕ/1024/10.6.2010 έγγραφο της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ με θέμα «Έγκριση του Μητρώου Αξιολογητών» για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ και τις δράσεις Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας των πέντε Ε.Π. των περιφερειών Μεταβατικής Στήριξης.(08/02/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] Επιδότηση για αγροτουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία έως 60%

Επιδοτήσεις σε ποσοστό μέχρι 60% για επενδύσεις σε αγροτουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων ώς 40 κλίνες και συνολικού προϋπολογισμού μέχρι 600.000 ευρώ, τα οποία μπορούν να γίνουν από κατ' επάγγελμα αγρότες και από όσους δεν έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο, προβλέπουν μεταξύ άλλων τα προγράμματα του αγροτικού ΕΣΠΑ (Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013) που προκηρύχθηκαν χθες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται από 35% έως 60% ανάλογα με τ.....(08/02/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Εκδήλωση ενημέρωσης για τα επιδοτούμενα προγράμματα ΠΕΠ

   .....(01/02/2013)

περισσότερα »

Επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου να εκπαιδεύσουν ΔΩΡΕΑΝ τους εργαζόμενους τους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.(29/01/2013)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] «Ενίσχυση Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τοµείς Μεταποίησης, Τουρισµού, Εµπορίου - Υπηρεσιών»

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25.02.2013 και μέχρι τις25.02.2013 και μέχρι τις25.04.2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεωνστο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων(www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis). Μετά το πέρας της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή νέαςπρότασης. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε δέκα(ένα αντίγραφ.....(17/01/2013)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Ετήσια γιορτή για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Δελτίο τύπουΜε πολλή μεγάλη συμμετοχή και αναφορές σε ουσιαστικές παρεμβάσεις το Επιμελητήριο Κορινθίας έκοψε την πίτα για το νέο έτος την  Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2013. Το τυχερό φλουρί κέρδισε ο βουλευτής κ. Αλέξης Μητρόπουλος Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την στήριξη των επιχειρήσεων και την προβολή της Κορινθίας που ενδεικτικά είναι η διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων ,η ίδρυση ΚΕΚ και σχολής του επαγγελ.....(14/01/2013)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα με επιδότηση 24.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 22 έως 64 χρόνων.Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων κατανέμεται ως εξής:1.100 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22-32 ετών1.100 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33-64 ετών με προτεραιότητα στους επιδοτούμενους άνεργους και στα μέλ.....(20/12/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για την δημοσιοποίηση του προγράμματος «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας »που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Νεμέας 6/12, στο Κιάτο 7/12, στην Κόρινθο 10/12 και στο Λουτράκι 11/2012 σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους .(13/12/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] 2η ευκαιρία στην απασχόληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Επιμελητήριο Κορινθίας Στηρίζει και Εκπαιδεύει Ανέργους για  μια 2η ευκαιρία στην απασχόλησηΠραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η έναρξη των Σεμιναρίων 2η Ευκαιρία - Συμβουλευτική και επανακατάρτιση για απολυμένους/ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Αυτοκινήτων, Δομικών Υλικών.  Κατά την έναρξη των εργασιών των σεμιναρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος, τόνισε το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση  του Επιμελητηρίου Κορινθίας στ.....(28/11/2012)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας»

Η Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας έχει αναλάβει με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) την «Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, των ΜΜΕ και των Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας».(21/11/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Hμερίδα έναρξης και παρουσίασης του Έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, ημερίδα έναρξης και παρουσίασης του Έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας » (16/11/2012)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τον εντοπισμό των δέκα (10) επαχθέστερων νομοθετικών πράξεων της ισχύουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που επιβαρύνουν τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΟ εντοπισμός των δέκα (10) επαχθέστερων νομοθετικών πράξεων της ΕΕ είναι το αντικείμενο της νέας δημόσιας διαβούλευσης που άνοιξε την 1η Οκτωβρίου 2012 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης που μπορεί να συνεπάγεται για τις ΜμΕ η συμμόρφωση με τις κανονιστικές ρυθμίσεις.  Το ερωτηματολόγιο καλύπτει όλο το φάσμα των τομέων νομοθετικής παρέμβασης και συγκεκρ.....(15/11/2012)

περισσότερα »

Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα δάνεια επιχειρήσεων μέσω του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)

Τη δυνατότητα χορήγησης παράτασης, έως τον Μάιο του 2014, για την αποπληρωμή των δανείων που είχαν λάβει μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μέσω του παλιού ΤΕΜΠΜΕ (σήμερα ΕΤΕΑΝ), ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ρευστότητα, που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της οικονομίας.Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί η αναθεώρηση των προγραμμάτων προς την κατεύθυνση χορήγησης κεφαλαίων κίνησης -αντί χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων- π.....(14/11/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ «2η Ευκαιρία».

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ενημερωτική συνάντηση στο επιμελητήριο Κορινθίας με θέμα το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ «2η Ευκαιρία». Το επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την EEDE θα βοηθήσει 600 ανέργους με το πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών επιδοτούμενων με 5ευρώ (μικτά)/ώρα. (07/11/2012)

περισσότερα »

Νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών Ο.Α.Ε.Ε. - 17/10/2012

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν4087/16-10-2012 δίνεται νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών με ευνοϊκούς όρους, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό είτε νέα ρύθμιση. Προβλέπεται έκπτωση από τα τέλη καθυστέρησης έως 100%, μικρό ποσό δόσης, αναστολή αναγκαστικών μέτρων, κ.λ.π.Αναλυτικές διευκρινήσεις και οδηγίες θα δίνονται από τα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού εντός τ.....(23/10/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο τύπου] Λήξη Έκθεσης "Κορινθία 2012"

4η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2012 Βασίλης Νανόπουλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας . Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η 4η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2012, η μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη φορά έκθεση που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας .Ο αριθμός των εκθετών ήταν 213 , 50% περισσότεροι από την περσινή έκθεση στον ίδιο χώρο . Οι επιχειρήσεις που ήρθαν από τα Χανιά της Κρήτης έως το ακριτικό Σουφλί   συμμετείχαν σε μια πραγμ.....(02/10/2012)

περισσότερα »

Παράταση αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ

Παράταση αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ Κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (Κ.Ε.Ε.Ε), των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ των Επιμελητηρίων αλλά και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία παρατείνονται οι προθεσμίες για την απογραφή των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ, ως εξής:Για τις ΑΕ, τις ΕΠΕ, τις ΟΕ και τις ΕΕ, η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής: Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.....(01/10/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Εγκαίνια της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2012

   .....(28/09/2012)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Σχετικά με πληροφορίες για χρήση του 6ου Συντάγματος ως κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έκτακτη συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 με αφορμή πληροφορίες για χρήση του 6ου Συντάγματος ως κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών.Στη συνεδρίαση εκλήθησαν να παρευρεθούν οι βουλευτές του νομού, οι Κορίνθιοι Αντιπεριφερειάρχες και ο Δήμαρχος Κορινθίων. Παραβρέθηκαν εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι Βουλευτές του Νομού κος Χρήστος Δήμας, κος Κώστας Κόλλιας , κος Στάθης Μπο.....(23/08/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΚΙΑΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ  ΚΙΑΤΟΥ  Θέση πήρε το Επιμελητήριο Κορινθίας με επιστολή του Προέδρου Βασίλη Νανόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τις  ενέργειες που δρομολογούνται για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κιάτου Κορινθίας, στην οποία έχει  ήδη μεταφερθεί η Δ.Ο.Υ Ξυλοκάστρου. Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή......(14/08/2012)

περισσότερα »

Παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014

  Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση προωθείται Νομοθετική Διάταξη για την παράταση της  ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2014.Αν και οι ρυθμίσεις οφειλών δεν αποτελούν μόνιμη λύση και θεραπεία των προβλημάτων και παρότι με αυτές δημιουργούνται ανισορροπίες και στρεβλώσεις, οι σημερινές οικονομικές συνθήκες απαιτούν την ενεργοποίηση τέτοιων εκτάκτων μέτρων στο πλαίσιο της γενι.....(03/08/2012)

περισσότερα »

Δημιουργία 350 θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

350 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ      Σας γνωρίζουμε ότι εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία 350 θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» - Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».    Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα απασχολήσει 350 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και γι.....(16/07/2012)

περισσότερα »

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΑΠΟ 2/7/2012 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ( ΑΠΟ ΤΙς 2/7 2012 ΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΜΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ-ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 600 ΕΩΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ(ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ ΚΛΠ-Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΜΗ ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΤΑ  ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ  ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ .....(18/06/2012)

περισσότερα »

Ευελιξία για την ηλεκτροδότηση επιχειρήσεων με θεωρημένες υπεύθυνες δηλώσεις αντί άδειας λειτουργίας

«Το αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης, επί του οποίου βεβαιώθηκε από την Αδειοδοτούσα Αρχή η κατάθεσή της, επέχει θέση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης» και συστήνεται στην ΔΕΗ να γίνεται δεκτή για την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης, δεδομένου ότι στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3982/2011) για τις βιοτεχνικές δραστηριότητες δεν προβλέπεται έκδοση άδειας λειτουργίας με την στενή του όρου έννοια.Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά το οποίο ζήτησε την προσωπική.....(14/06/2012)

περισσότερα »

Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα , στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς  χαρακτήρα , στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου – Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας......(12/06/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Στήριξη των Κορινθιακών προϊόντων και επιχειρήσεων

  Πολύ σημαντική συνάντηση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου με αντικείμενο την στήριξη των Κορινθιακών προϊόντων και επιχειρήσεων.Συμμετείχαν οι επιχειρήσεις Club Hotel Casino Loutraki, Motor Oil, Landis+Gyr, Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΄΄Εν Αρχή ΄΄ Ενοικιαζόμενες Κατοικίες, Delmocca , Fereikos Gefsis, Galaxy Hotel, Katsaros Flowers, LTO Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, Αναστασιάδης Βασίλης, Γάτσιου ΖαχαρούλαΓεωργίου Αθανάσιος, ΕΥ.ΙΟΧΑΡΤ, Κτήμα .....(11/06/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Τελ Αβιβ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Τελ Αβίβ, στις 14 έως 18 Μαΐου 2012 . Στην εικοσαμελή αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Βασίλης Νανόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιχειρηματίες με εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα και αγρότες.(23/05/2012)

περισσότερα »

Ν.4072 της 11ης Απριλίου 2012, δικαιολογητικά για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη ακινήτου

Βάσει του Ν.4072 της 11ης Απριλίου 2012, για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη ακινήτου απαιτείται να συντρέχουν στο ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες προϋποθάσεις.Προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος1. Για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη ακινήτων απαιτείται να συντρέχουν στο ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο ή, προκειμένου για νομικό πρόσωπο, στα πρόσωπα που ορίζονται στην περίπτωση β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 197, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:α) Να είναι Έλληνας πολίτης ή .....(18/05/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ Π.Ε.Π.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟY ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ Π.Ε.Π.”                 Την Τρίτη 15 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τάτουλη με θέμα την προδημοσίευση της προκήρυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρ.....(18/05/2012)

περισσότερα »

Επιλογή Κατώτερης Ασφαλιστικής Κατηγορίας ΟΑΕΕ, Νέα Ενημέρωση

Με τη διάταξη του άρθρου 32 του Ν. 4075/2012 προβλέπεται η δυνατότητα κατάταξης σε μικρότερη ασφαλιστική κατηγορία.Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τα μέλη του οτι μπορούν από σήμερα να κάνουν αιτήσεις στα γραφεία του και τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν από το αμέσως επόμενο δίμηνο απο τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης......(18/05/2012)

περισσότερα »

Απόφαση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Επιχειρήσεις στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας»

           .....(15/05/2012)

περισσότερα »

Συμμετοχή στην Επιμελητηριακή Ηλεκτρονική Αγορά Ελληνικών και Τοπικών Προϊόντων

      .....(10/05/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ''ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2020 - Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ''

Με μεγάλη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο συνεργασίας  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε του Επιμελητήριο Κορινθίας και η ΟΕΒΕ με τα Διοικητικά Συμβούλια των επαγγελματικών οργανώσεων του νομού ,επιχειρηματίες , εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση ,δημόσιες υπηρεσίες και υποψηφίους βουλευτές.Στη συνάντηση  έγινε παρουσίαση και ανάλυση των προτάσεων –αιτημάτων  όλων των Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του Νομού Κορινθίας που κατεγράφησαν  και απ.....(03/05/2012)

περισσότερα »

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ''ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2020 - Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ''

Διαβάστε την εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας πατώντας ΕΔΩ.....(03/05/2012)

περισσότερα »

H νομοθεσία που ισχύει στην Γερμανία για τα εισαγόμενα τρόφιμα

     .....(24/04/2012)

περισσότερα »

ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

.....(23/04/2012)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος διαφημιστικής προβολής

Πρόσκληση ενδιαφέροντος διαφημιστικής προβολήςΣτο πλαίσιο της διαφημιστικής προβολής του Νομού μας ως τουριστικού προορισμού το ΕπιμελητήριοΚορινθίας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της διαφημιστικής προβολής για το Νομόμας εκτιμώντας ότι ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα μας,δεδομένου ότι είναι ένα κομμάτι με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλει στηντοπική οικονομία. Ιδιαίτερα ο εσωτερικός τουρισμός είναι ένα μεγάλο συνεχώς αυ.....(17/04/2012)

περισσότερα »

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μετεγκατάστασης σε Επιχειρηματικό Πάρκο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μετεγκατάστασης σε Επιχειρηματικό ΠάρκοΤο Επιμελητήριο Κορινθίας, καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μετεγκατάσταση στο υπό ανάπτυξη επιχειρηματικό Πάρκο.Πληροφορίες στο Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κόρινθος) Αρμόδιος: Σωτήρης Κοροβήλοςτηλ. 2741024464 εσωτ. 928 fax 2741021173email:[email protected](17/04/2012)

περισσότερα »

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Νεανική Επιχειρηματικότητα και κοινωνική ευθύνη»

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνεισε συνεργασία με την Β΄θμια Εκπαίδευση γιαΤέταρτη χρονιά το Μαθητικό Διαγωνισμόσυγγραφής εργασίας με Θέμα: «ΝεανικήΕπιχειρηματικότητα και κοινωνικήευθύνη».Ο Διαγωνισμός θα αφορά μαθητές τηςΑ` & Β` Λυκείου όλων των σχολείων τουΝομού μας. Η επιλογή για βράβευση τηςκαλύτερης εργασίας θα γίνει από μικτήεπιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπωντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τουΣυνδέσμου Φιλολόγων Ν Κορινθίας,Συλλόγου Φροντιστών Ν Κορινθίας καιμελών της Διοίκησης .....(17/04/2012)

περισσότερα »

Υπόμνημα Διαβούλευσης Επιμελητηρίου Κορινθίας

Υπόμνυμα Επιμελητηρίου ΚορινθίαςΤι έχει προγραμματίσει το επιμελητήριο για το άμεσο μέλλον 1.    Ίδρυση και λειτουργία 2 επιχειρηματικών πάρκων στο νομό Κορινθίας από τα Επιμελητήρια Κορινθίας Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, Περιφέρεια, Δήμους και Συνεταιριστική Τράπεζα, που θα στεγάσουν σε οργανωμένο χώρο 200 περίπου επιχειρήσεις και θα φέρουν 2000 νέες θέσεις εργασίας από μετεγκατάσταση επιχειρήσεων από Αθήνα και Πειραιά.2.    Έκδοση αδειών λειτουργίας επι.....(10/04/2012)

περισσότερα »

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β & Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του για επιμόρφωση των μελών του προκειμένου να ασκούν στην επιχείρησή τους οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας έχει προγραμματίσει την εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης επιχειρηματιών  για τις κατηγορίες επιχειρήσεων Β΄ κ Γ΄ επικινδυνότητας. Με δεδομένη την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για πραγματοποίηση συστηματικών ελέγχων σε επιχειρήσεις, το Επιμελητήριο υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη του, την αναγκαιότητα εκπαίδευσής τους και του.....(28/03/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ  ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΕπίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποίησε η  Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ κα  Orik  Noked την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012. Την Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Arie Mekel   καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες.Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας  παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Βασίλης Νανόπουλος, τα μέλη της Διοι.....(23/03/2012)

περισσότερα »

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ  ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ή ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΑπό το Επιμελητήριο Κορινθίας ζητείται εδαφική έκταση για ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου με τα εξής χαρακτηριστικά και περιορισμούς:ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙΙδιωτική ή Δημόσια ή Δημοτική  Έκταση 150 έως 500 στρέμματα στο Νομό ΚορινθίαςΗ έκταση πρέπει  να διαθέτει οδική πρόσβαση, να μην υπόκειται σε περιβαλλοντικούς ή άλλους περιορισμούς,  να έχει χρήση που να επιτρέπει την εγκατάσταση Επιχειρηματικού Πάρκου π.....(22/03/2012)

περισσότερα »

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] Διενέργεια εξετάσεων για την πιστοποίηση γνώσεων (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (Επίπεδο Α)

.....(08/03/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ

.....(29/02/2012)

περισσότερα »

[Πρόγραμμα] «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

.....(24/01/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

.....(19/01/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Την επαναλειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ζητά το Επιμελητήριο Κορινθίας

Την επαναλειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ζητά το Επιμελητήριο Κορινθίας .Με επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - που επισυνάπτεται- το Επιμελητήριο Κορινθίας και μετά τον προβληματισμό και την ανησυχία πολλών μελών του για  την κατάργηση μιας σημαντικής πηγής εσόδων για την πόλη της Κορίνθου , ζητά την επαναλειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων .Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου παραβρέθηκε ο πρώην υπουργός άμυνας και βουλ.....(13/01/2012)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ομιλία Βασίλη Νανόπουλου Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία Βασίλη Νανόπουλου Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012  Η σημερινή μας γιορτή είναι λιτή στο κλίμα και στο πνεύμα της εποχής .Επιλέξαμε και στη γιορτή όπως και αλλού , να περικόψουμε το κόστος  ώστε να μπορέσουμε να  μειώσουμε τις συνδρομές των μελών μας κατά 10% κάτι που έγινε από 1.1.2012 . Ζητάμε από το κράτος  και την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει το ίδιο .Να μειωθούν οι φόροι ,οι ασφαλιστικές εισφορές ,τα δημοτικά τέλη ,.....(11/01/2012)

περισσότερα »

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] επίσκεψη Ρωσικής Επιχειρηματικής αποστολής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το  Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την επίσκεψη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011στο Νομό μας, Ρωσικής Επιχειρηματικής αποστολής στο πλαίσιο Συμποσίου με θέμα «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στη Ρωσία - Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2.30μμ στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Οι στόχοι της επίσκεψης αποβλέπουν στην προώθηση των ελλη.....(12/12/2011)

περισσότερα »

Εκλογικά αποτελέσματα 2011 -Επιμελητήριο Κορινθίας

 .....(07/12/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] “Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές Ανάπτυξης”

                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: “Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές Ανάπτυξης” σε συνεργασία με την πρωτοβουλία StartUpGreece του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) , στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας  Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ). Τ.....(17/11/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Τιμητική διάκριση για το Επιμελητήριο Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΤΙΤΛΟΣ: Τιμητική διάκριση για το Επιμελητήριο ΚορινθίαςΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: Βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με τιμητική διάκριση για  το έργο και τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον τομέα της ανάπτυξης της οικονομίας της Κορινθίας Μία πολύ σημαντική διάκριση, που αναδεικνύει την άριστη εικόνα που υπάρχει για το Επιμελητήριο Κορινθίας στην επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας, απέσπασε το οικονομικό θεσμικό όργανο του νομού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρ.....(17/11/2011)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική Αγορά & Ενημέρωση στο Ψηφιακό Επιμελητήριο Κορινθίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣwww.korinthiacc.gr Ηλεκτρονική Αγορά & Ενημέρωση στο Ψηφιακό Επιμελητήριο Κορινθίας Ενημερωθείτε για να τις αξιοποιήσετε ! Σήμερα, στην εποχή της πληροφορίας και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, το Επιμελητήριο  Κορινθίας  κάνει ακόμα ένα άλμα στην Ψηφιακή Εποχή και δημιουργεί νέες υπηρεσίες για τον επιχειρηματία, με στόχο την βελτίωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας Δημιουργεί για αυτούς τους λόγους, μια νέα Ηλεκτρονική Αγορά Τοπικών & Παρ.....(17/11/2011)

περισσότερα »

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] Εκλογική Επιτροπή Επιμελητηρίου Κορινθίας

     ΕΚΛΟΓΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                       ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κορινθίας ανακοινώνει στα μέλη του Επιμελητηρίου, ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου θα γίνουν στις 3 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Σάββατο στο Κιάτο και στις 4 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Κυριακή στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Κόρινθο (Ερμού 2) .....(01/11/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το Επιμελητήριο Κορινθίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο  Αγίων Θεοδώρων , τον ΕΦΕΠΑΕ και ΕΦΔ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα, αναφορικά με την παρουσίαση του προγράμματος «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου "SIAGAS BEACH" στους Αγίους Θεοδώρους, χθες Τετάρτη 26/10/11.Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος τ.....(31/10/2011)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                          ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος  24  Οκτωβρίου 2011                                                                                                                   Αριθ.  Πρωτ: 16                                                            ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έχοντας υπόψη το άρθρο 7 του Π.Δ         52/2006 ανακοινώνει ότι ό.....(25/10/2011)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                          ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος  13 Οκτωβρίου 2011                                                                                                                   Αριθ.  Πρωτ: 14                                                            ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έχοντας υπόψη το άρθρο 7 του Π.Δ         52/2006 ανακοινώνει ότι όσ.....(13/10/2011)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 .....(13/10/2011)

περισσότερα »

Περίληψη Διακήρυξης Διαγωνισμού 2501/27-9-2011, 2/2011 του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΤο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ προκηρύσσει Ανοικτό Τακτικό Διαγωνισμό  με Αρ. Διακ. 2/2011 με Θέμα: «ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Ηρώων Πολυτεχνείου 3, ΤΚ 43100 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ.2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Οδός: Ηρώων Πολυτεχνείου 3 ΤΚ 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, τηλ: 2441022301, Fax: 2441022238, Πληροφορίες: Παπαβασιλείου Ελπίδα, emai.....(30/09/2011)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

 Σκοπός του Προγράμματος• Η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.• Η ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος.• Η άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης. Στόχοι του Προγράμματος • Η ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.• Η προσωποποίηση και εξατομίκευση της τουριστικής εμπειρίας.• Η παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών .....(30/09/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Την αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου, εκφράζει το Επιμελητήριο Κορινθίας . Πρόκειται για ένα μέτρο καταστροφικό που θα οδηγήσει σε μείωση την ζήτηση και αναπόφευκτα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας χωρίς παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Επιπρόσθετα θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και θα μειώσει την ποιότητα των υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Μείωση θα καταγραφεί και στα έσοδα του .....(23/08/2011)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για το Πρόγραμμα ECO INNOVATION

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος CIP Eco-Innovation, ανακοινώθηκε πρόσκληση για προτάσεις στον τομέα της οικολογικής καινοτομίας και της εμπορικής αξιοποίησης οικολογικών προϊόντων. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει έργα τα οποία αφορούν:• Στην πρώτη εφαρμογή ή στην εμπορική αξιοποίηση οικολογικά καινοτόμων τεχνικών, προϊόντων, διαδικασιών ή πρακτικών, οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς, αλλά εξ’ αιτίας των υπαρχόντων οικονομικών κινδύνων χρει.....(24/08/2011)

περισσότερα »

Τέσσερα νέα προγράμματα εντός του Ιουλίου από τον ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ εντός του Ιουλίου είναι τα εξής :1.»Επιταγή επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να προσλάβουν στην επιχείρησή τους επιδοτούμενο άνεργο, στον οποίο χορηγήθηκε η «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».2.Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους και περιφέρειες) για την απασχόληση ανέργων 55-64 ετών. Κα.....(19/07/2011)

περισσότερα »

Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

 .....(15/07/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] 31ο Rally Sprint – Tρίκαλα Κορινθίας

.....(07/07/2011)

περισσότερα »

Επενδυτικός Νόμος 3908/2011: Ειδικό Καθεστώς Επιχειρηματικότητας των Νέων

 .....(05/07/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Το Επιμελητήριο Κορινθίας & η Έκθεση Κορινθία 2011 στο Rally Acropolis

Το Επιμελητήριο Κορίνθιας έδωσε  δυναμικό παρόν στο Ράλι Ακρόπολης προβάλλοντας την Κορινθία, που πραγματοποιήθηκε,  στο Service Park του αγώνα στην Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι . Στο περίπτερο του επιμελητήριου φιλοξενήθηκε και η Αγωνιστική Λέσχη Κορινθίας παρουσιάζοντας  το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2011 .Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Βασίλης Νανόπουλος τόνισε την σημασία που έχει να υποστηρίζουμε ενέργειες όπως το Ράλι Ακρόπολις που προβάλουν τον Νομό μας και γενικότερα την Ελλά.....(20/06/2011)

περισσότερα »

[Προκήρυξη] Ανοικτός Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός «Ψηφιακό Κέντρο για την διοικητική εξυπηρέτηση, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας & της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Ν. Μεσσηνίας – Ευρωαραβική Μεσογειακή Ηλεκτρονική Αγορά» (Αρ. Διακ. 1/2011, Αρ. πρωτ. 30/9-6-11).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.....(16/06/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Το Επιμελητήριο Κορινθίας Επιμένει Ελληνικά

 ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   Για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Κορινθίας ανέλαβε  πρωτοβουλία για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων . Πραγματοποίησε  την Τετάρτη 1 Ιουνίου Συνάντηση συνεργασίας με το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Καταναλώνουμε ότι παράγουμε και τοπικούς φορείς , οι οποίοι συντόνισαν τη δράση τους για να εδραιωθεί και να επεκταθεί το κίνημα και στο νομό Κορινθίας.Ομιλητές στην συνάντηση ήταν ο Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Δημ.....(03/06/2011)

περισσότερα »

Το σύστημα μαθητείας στον ΟΑΕΔ, Εκπαιδευτικές μονάδες μαθητείας

Ο ΟΑΕΔ, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του, αναπτύσσει, από το 1952, σημαντική δράση στο τομέα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μέσω των 51 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του, που έχουν έδρα τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.Μαθητεία είναι το σύστημα Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το οποίο στηρίζεται στη σύζευξη Εκπαίδευσης και Αγοράς Εργασίας.Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους, παράλληλα με τη θεωρητική τους εκπαίδευση στο .....(02/06/2011)

περισσότερα »

Ψηφιακή πλατφόρμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας "Startup Greece"

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τίτλο Startup Greece.   http://www.startupgreece.gov.gr/el/.....(30/05/2011)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Διακανονισμός ωφειλών ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.Σε επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου με τον κ. Μιχάλη Λίλη, Διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.Η διοίκηση της.....(24/05/2011)

περισσότερα »

Κορινθία 2011

.....(12/05/2011)

περισσότερα »

Νέος Επενδυτικός Νόμος

Νέα Γενιά Επενδύσεων στην Ελλάδα(12/05/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Επιδοτούμενα Σεμινάρια από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης  ΛΑΕΚ.Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους, δίνοντας  την  δυνατότητα  στις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου να εκπαιδεύσουν  ΔΩΡΕΑΝ τους εργαζόμενους τους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.Τα σεμινάρια που θα διοργανωθούν είναι τα εξής:  1. ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ3. ΤΕΧΝΙΚ.....(11/04/2011)

περισσότερα »

Ξεκινά η λειτουργία της ίδρυσης επιχείρησης σε μία μέρα και σε ένα σημείο

Μια και μοναδική διαδικασία που διαρκεί περίπου μία ώρα και εξασφαλίζει τη σύσταση επιχείρησης και την άμεση έναρξη οικονομικής δραστηριότητας σε 1 ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη, θα επιτυγχάνεται μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης που ξεκινάει τη λειτουργία της από σήμερα.Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θ.....(04/04/2011)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ Ψηφιακό Κέντρο για την διοικητική εξυπηρέτηση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Νομού Κορινθίας”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ“ Ψηφιακό Κέντρο για την διοικητική εξυπηρέτηση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Νομού Κορινθίας” (Αρ Διακ. 1/2011, Αρ. πρωτ. 4529/28.3.2011) 1.     ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 Τ.Κ. 20100 Κόρινθος. 2.     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: Επιμελητήριο Κορινθίας, Οδός : ΕΡΜΟΥ 2, ΤΚ 20100 – Κόρινθος, τηλ: 2741024464, Fax: 2741021173, Πληροφορίε.....(31/03/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» από 30.000.000,00 σε 100.000.000,00 €.

.....(29/03/2011)

περισσότερα »

Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», µε εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ύστερα από την τροποποίηση που έκανε ο ΟΑΕ∆, στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί εργοδότης που απασχολεί ακόµη και έναν εργαζόμενο. Η επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς για μισθό 1.300 ευρώ φτάνει τα 273,59 ευρώ (αντί εισφοράς 364,78 ευρώ, ο εργοδότης καταβάλλει 91,19 ευρώ) και ισχύει και για τα δώρα και το επίδομα αδείας. Προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί η θέση εργασίας για 18 µήνες (12 µήνες µε επιδότηση + 6 µήνες χωρίς επιδότηση). Σ.....(28/03/2011)

περισσότερα »

Εκδηλώσεις του ΕΦΕΠΑΕ για το Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις του ΕΦΕΠΑΕ για το Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σε όλη την ΕλλάδαΣτο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», ο ΕΦΕΠΑΕ πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.Για την καλύτερη πληροφόρησή σας και για την άμεση επαφή σας με τα στελέχη που διαχειρίζονται το Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις και διατυπώστε τις ερωτήσεις και τις απορίες σας σχετικά.....(24/03/2011)

περισσότερα »

“Κίνητρα για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων ύψους 30 εκ. ευρώ” - «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

“Κίνητρα για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων ύψους 30 εκ. ευρώ” - Προδημοσιεύεται ο οδηγός του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΠΑΝ ΙΙΠρόγραμμα – σημείο αναφοράς για την καινοτομική επιχειρηματικότητα προωθεί το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της διακηρυγμένης πολιτικής του προτεραιότητας.Το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», ύψους 30 εκ. Ευρώ παρέχει κίνητρα σε κ.....(24/03/2011)

περισσότερα »

Βασικά Σημεία Τοποθέτησης Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας, στην Ημερίδα για το Λιμάνι της Κορίνθου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011  Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΚΑΙ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ.  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΩΣ ΤΟ.....(23/03/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Προκήρυξη προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

.....(03/03/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Νέες Υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Αγαπητά μέλη, Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης και της γραφειοκρατίας, σας ενημερώνουμε πως εγκαινιάζουμε τη διασύνδεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τα ΚΕΠ καθώς και μια νέα συμβουλευτική υπηρεσία επιχειρηματικής υποστήριξης εργασιακών και φορο-λογιστικών θεμάτων. Μέσω της διασύνδεσης με τα ΚΕΠ θα μπορούν τα μέλη μας να προμηθεύονται πιστοποιητικά που απαιτούνται για θεωρήσεις βιβλίων και για την επιμελητηριακή τους κα.....(14/02/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ξεκινά το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»

 .....(11/02/2011)

περισσότερα »

Πράσινος Τουρισμός - Συχνές Ερωτήσεις

  .....(18/01/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ημερίδα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010»

Ημερίδα με θέμα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ και το Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την ένταξη δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του Νόμου 3869/2010 και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κος Δημήτρης Σπυρ.....(14/01/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Νόμος 3869/2010 "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις

Άρχισε την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, η εφαρµογή του νόµου 3869/2010 «για τη ρύθµιση των οφειλών υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις». (14/01/2011)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Προκήρυξη του Προγράμματος "Πράσινος Τουρισμός"

.....(24/12/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Nέα Παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών προτάσεων έργων προς ένταξη του Προγράμματος "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες"

 .....(20/12/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ «digi-content» ΚΑΙ «digi-retail» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινούν οι δράσεις «digi-content» και «digi-retail» συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» Η δράση «digi-content» αφορά στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά. Απευθύνεται σε κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες (εκδόσεις βιβλίων, επιστημονικών και Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις Τύπου) καθώς και σε παρόχους ενημερωτικού περιεχομένου, σε εταιρ.....(29/11/2010)

περισσότερα »

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το εξωτερικό για λάδι και ελιές όχι όμως για φέτα και κρασί

Aμερικανικές εταιρίες αποσπούν σημαντικά μερίδια στη δυναμική αγορά της φέτας, εκμεταλλευόμενες μάλιστα ελληνοκεντρικά στοιχεία στην προώθηση-προβολή, ενώ, παράλληλα, οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν να μην γνωρίζουν το ελληνικό κρασί.Θετικές είναι οι προοπτικές για τις ελιές και το ελαιόλαδο, όπου σημειώνεται ταύτιση ελληνικής προέλευσης και ποιότητας του προϊόντος, ωστόσο, σημειώνεται σημαντική απώλεια προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας του αναποτελεσματικού σε πολλές περιπτώσεις marketing. .....(27/10/2010)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤο Επιμελητήριο Κορινθίας προτίθεται να υλοποιήσει, δωρεάν για τα μέλη του, σεμινάρια για την επιμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας που απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων προκειμένου οι εργοδότες ή οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια διάρκειας 35 ωρών για επιχειρήσεις που υπάγονται στη Β κατη.....(18/10/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Certificate In Advanced Sales & Μarketing.

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 .....(05/10/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων για τις προκηρύξεις των Δράσεων : « Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες » και « Ένδυση - Υπόδηση : Νέες Προοπτικές »

.....(29/09/2010)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΤΩΝ "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010"

.....(22/09/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Πανελλαδική εκστρατεία της ΕΣΕΕ κατά των αγωγών έξωσης από «Ιδιοκτήτες – Ιδρύματα» σε εμπορικές επιχειρήσεις

(30/08/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων δημοσιοποίησης Τοπικού Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Βορείου Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” 2007-2013

Λεβίδι, 13 Ιουλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων δημοσιοποίησης Τοπικού Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Βορείου Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” 2007-2013  Από την ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ. ΟΤΑ ανακοινώνεται ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της 1ης ανοιχτής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER Βόρειας Πελοποννήσου, που έχει τίτλο «24 Αρχαίοι και Ιστορικοί Τόποι – Π.....(21/07/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Προκήρυξη Προγράμματος "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ Προκήρυξη του Προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» Η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, προκηρύχθηκε το πρόγραμμα   «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονο.....(21/07/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Τοποθέτηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας στην ημερίδα Ασφαλιστικό - Εργασιακές Σχέσεις

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο ασφαλιστικό . Στην εποχή των μεγάλων και επώδυνων αλλαγών που νομοθετούνται  στην οικονομία όλο και πιο συχνά ακούγεται ότι δεν είναι η δυσκολία αλλά η αβεβαιότητα το μεγάλο πρόβλημα.  Επενδύσεις , οικογενειακοί και επιχειρηματικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να γίνουν αν δεν είναι γνωστό το νομοθετικό και διοικητικό πλαίσιο των επόμενων ετών .  Κάθε χρόνο έχουμε και έναν νέο φορολογικό νόμο , το ασφαλιστικό αλλάζει σε δόσεις καθώς και οι εργασιακές σχέσεις ρυθμί.....(23/06/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Διάλεξη κ. Α.Μητρόπουλου στο Επιμελητήριο Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Ασφαλιστικό – Εργασιακές Σχέσεις» ήταν το θέμα της διάλεξης του Καθηγητή του Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Αλέξη Μητρόπουλου που πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Κορινθίας την Δευτέρα το απόγευμα. Ο Αλέξης Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν για το νέο Ασφαλιστικό νόμο και απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο  Κορινθίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων προς ενημέρωση των μελών του για.....(22/06/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Παράταση προγράμματος "Πράσινη Επιχείρηση 2010"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η "Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων" ενημερώνει  τους υποψήφιους επενδυτές ότι δόθηκε παράταση  στο πρόγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010".  Η ημερομηνία παράτασης θα είναι η Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.  Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στη μεταποίηση για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τ.....(22/06/2010)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Παράταση της προθεσμίας υποβολής της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας

Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης  προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις» παρατάθηκε  κατά δύο μήνες, δηλαδή μέχρι την 30η Ιουλίου 2010, η προθεσμία για την προσκόμιση της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3816/2010.Η παράταση αυτή κατ.....(09/06/2010)

περισσότερα »

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Σεμινάριο Νέου Φορολογικού Νόμου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο προσπάθειας ενημέρωσης των μελών του, διοργάνωσε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Νέος Φορολογικός Νόμος».(08/06/2010)

περισσότερα »

Προδημοσίευση Πράξης Πράσινος Τουρισμός

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜA «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣΕΣΠΑ 2007-2013  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΑΞΗΣΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Πράξη ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Πράξη «Πράσινος Τουρισμός» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»2007-2013 (.Π. «Ανταγωνι.....(27/05/2010)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε εξέλιξη: Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης "ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ" - Η Ανατομία της Επιχείρησης σε 360'

Ο ΕΟΜΜΕΧ, μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία και δραστηριότητά του, γνωρίζει ότι:• η σύλληψη μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας αποτελεί την καρδιά μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας,• η επιχειρηματική ιδέα, η αξιολόγηση και αξιοποίησή της ξεκινά, τις πιο πολλές φορές, χωρίς συγκεκριμένη μορφή,• η επιχειρηματική ιδέα μετουσιώνεται σε επιχειρηματική πράξη, σταδιακά,  με βάση τις  γνώσεις και τις εμπειρίες,Ο ΕΟΜΜΕΧ, ως Οργανισμός στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα τ.....(17/05/2010)

περισσότερα »

Προδημοσίευση Προγράμματος "Ένδυση και Υπόδηση - Νέες Προοπτικές"

Το Πρόγραµµα «ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ – ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» αποτελεί µια επιµέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονοµίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ.ΙΙ) για την παροχή ενισχύσεων σε υφιστάµενες Πολύ Μικρές, Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και του δέρµατος, µε σκοπό τη δηµιουργία των προϋποθέσεων ενθάρρυνσης της καινοτοµί.....(17/05/2010)

περισσότερα »

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού του Επιμελητηρίου Κορινθίας "Επιχειρηματική Επικοινωνία".

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού του Επιμελητηρίου Κορινθίας "Επιχειρηματική Επικοινωνία". Διαβάστε το και ηλεκτρονικά πατώντασ στον παρακάτω σύνδεσμο.http://www.korinthiacc.gr/korinthos/articles/category.jsp?context=102&categoryid=2502.....(03/09/2008)

περισσότερα »

Food and Drink Event Calendar 2010

Food and Drink Calendar 2010(04/05/2010)

περισσότερα »

[Σεμινάριο N E W] "Συστήματα ψεκασμού Common –rail και Συστήματα αντιρρύπανσης σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων EURO IV & V" Δευτέρα 03/05/2010

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με τo Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Κορινθίας, οργανώνει  τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010,  εκπαιδευτικό  σεμινάριο με Θέμα: ``Συστήματα ψεκασμού Common –rail και Συστήματα αντιρρύπανσης σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων EURO IV & V Εισηγητής: κος Χαράλαμπος Διαμαντόπουλος  Που Απευθύνεται το σεμινάριο:Το σεμινάριο απευθύνεται σε : Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Επισκευαστών Αυτοκινήτων, και είναι Μέλη του Επιμελητηρίου Κοριν.....(26/04/2010)

περισσότερα »

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ] ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, 13 - 17 Σεπτεμβρίου 2010 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών “World Food Moscow”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, 13 - 17 Σεπτεμβρίου 2010 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών “World Food Moscow”    (27/04/2010)

περισσότερα »

Φόρουμ για την "Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Τουρκίας & Ελλάδας"

(27/04/2010)

περισσότερα »

Προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για τα μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας

(26/04/2010)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Προγραμματισμός Δράσεων Οικονομικής Διπλωματίας 2010 - Διαδικτυακή πύλη http://www.agora.mfa.gr/.

  «Προγραμματισμός Δράσεων Οικονομικής Διπλωματίας 2010 - Διαδικτυακή πύλη http://www.agora.mfa.gr/. Σας ενημερώνουμε ότι ο  Προγραμματισμός Δράσεων Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών για το 2010, που παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό κ. Σπ. Κουβέλη στις 11.2.2010, έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη http://www.agora.mfa.gr/.Επίσης μέσω της ως άνω διαδικτυακής πύλης "Agora" (http://www.agora.mfa.gr/), οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν δυνατότητα έγκυρης και άμεσης ενημέ.....(10/03/2010)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Διεθνές Διαιτητικά Δικαστήριο της Βιέννης του Οικονομικού Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου της Αυστρίας

Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο Βιέννης Επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο  μπορούν να απευθυνθούν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Βιέννης (ΔΔΔΒ), του Οικονομικού Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου της Αυστρίας  για να λύσουν μεταξύ τους διαφορές. Τα πλεονεκτήματα προσφυγής στο παραπάνω δικαστήριο είναι πολλαπλά:Η Αυστρία προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον "διαιτησίας"Η Βιέννη αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για επαγγελματικές συνατήσεις εταιριών και οργανισμών από τις χώρες  της Νοτιοανατ.....(10/03/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Παρέμβαση Προέδρου κ.Βασίλη Νανόπουλου Ίδρυση σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην Κορινθία

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην κομματική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τ.Ο  ΠΑΣΟΚ Λουτρακίου την 5η Μαρτίου 2010  παρευρέθηκε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος και με παρέμβασή του ζήτησε από την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Α.Γκερέκου την ίδρυση σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην Κορινθία.Έχει προηγηθεί συνεργασία του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) με το Επιμελητήριο Κορινθίας  και στο γραφείο της υφυπουργού με αριθμό  πρωτοκόλλου 239/1.....(09/03/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ρώσικη Επιχειρηματική Αποστολή

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κορινθίας επιχειρηματική αποστολή από τη Ρωσία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του τουριστικού γραφείου Neva World Travel κ. Sergey Timraliyef, τον Γενικό διευθυντή  του γραφείου Calypso Travel  κ. Oleg Aframeyef  και την Εμπορική διευθύντρια  του γραφείου Lambirint Travel κα T. Zotova επισκέφτηκε την Κορινθία το τριήμερο Παρασκευή 26 -Κυριακή 28 Φεβρουαρίου .Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν την Κορινθία εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων .....(02/03/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Greek Russian Tourism & Property Conference: Challenges & Opportunities for St. Petersburg

  Δελτίο ΤύπουΤο Επιμελητήριο Κορινθίας, Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Real Events προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο στο διεθνές συνέδριο «Greek Russian Tourism & Property Conference: Challenges & Opportunities for St. Petersburg", που συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο ``Μεγάλη Βρετάνια``(ακολουθεί πρόγραμμα Συνεδρίου).Την Παρασκευή 26  έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 Ρωσική Επιχειρηματική αποστολή θα βρίσκεται τον Νομό.....(22/02/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] 2η Συνάντηση για τη Δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων Ν. Κορινθίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕπιχειρηματικά πάρκα στην Κορίνθια, 4 Επιμελητήρια συνεργάζονται στενά για τον ίδιο σκοπό .Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στην Κόρινθο, η δεύτερη συνάντηση επιχειρηματιών και φορέων, για την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων στην Κορινθία .Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Πρόεδρου Βασίλη Νανόπουλου το 2009,  στηρίχτηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων , το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον Πρόεδρο κ.Τζανόπουλο ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία αν.....(16/02/2010)

περισσότερα »

[Σεμινάριο] Σεμινάριο Αγγλικής Γλώσσας

 Το Επιμελητήριο Κορινθίας, όντας πάντα στην πρώτη γραμμή του συλλογικού αγώνα για πρόοδο, εξέλιξη και ανάπτυξη των επαγγελματιών του Νομού μας, και αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη για εξωστρέφεια και επικοινωνία με τους έξω εταίρους, εγκαινίασε τη συνεργασία του με το ΚESC Παπαλεξίου (http://www.kesc.gr/), αρχίζοντας με τα σεμινάρια Αγγλικής γλώσσας, όπως περιγράφονται παρακάτω. Το σημαντικό με το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι επαγγελματίες του Νομού Κορινθίας που θα θελήσουν να συμμετάσχου.....(28/01/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση] 2η Συνάντηση για τη Δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων Ν. Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κορινθίας συνεχίζει την Πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στο Νομό. Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνέχεια της από 12 Οκτωβρίου 2009 σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων Ν. Κορινθίας» κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για θέματα Νομοθεσίας και Υλοποίησης Επιχειρηματικών Πάρκων από Ειδικό Σύμβουλο, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου κα.....(11/02/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Σεμινάριο με θέμα: "Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα - Μεσογειακή Διατροφή"

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διπλάσια του αναμενόμενου πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος(chef club) την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα: «Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα - Μεσογειακή Διατροφή».Ο πρόεδρος του  Επιμελητήριου Βασίλης Νανόπουλος  αναφέρθηκε στo περιεχόμενο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος(chef club) με στόχ.....(05/02/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου ΚΕΕΕ] Κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της χώρας στα γραφεία της ΚΕΕΕ με θέμα τη χρηματοπιστωτική πολιτική

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2010 Κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της χώρας στα γραφεία της ΚΕΕΕ με θέμα τη χρηματοπιστωτική πολιτική  Κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της χώρας δόθηκε στα γραφεία της ΚΕΕΕ με θέμα τη χρηματοπιστωτική πολιτική, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Δημητρίου Σπυράκου. Στη συνέντευξη συμμετείχ.....(27/01/2010)

περισσότερα »

[Σεμινάριο] Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα – Μεσογειακή Διατροφή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος , οργανώνει τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010,  εκπαιδευτικό  σεμινάριο με Θέμα: ΄΄ Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα - Μεσογειακή Διατροφή.Εισηγητής: κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος , Γενικός Γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ( chef club)Που Απευθύνεται το σεμινάριο:Το σεμινάριο απευθύνεται σε : Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Εστίασης (Εστιατόρια, Ταβέρνες, .....(22/01/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ημερίδα για τη Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Κορινθίας - Παρουσίαση Μελέτης για το Βαθμό Ικανοποίησης των Τουριστών που επισκέπτονται το νομό μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας  με Θέμα: «Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Κορινθίας-Παρουσίαση Μελέτης για το βαθμό ικανοποίησης των τουριστών στο νομό μας».  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Κορινθίας κος Άγγελος Μανωλάκης , ο Δήμαρχος Λουτρακίου κος Γκιώνης, ο Αντινομάρχης κος Ηλίας Ανδρικόπουλος , ο Πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου κος Απόστολος .....(20/01/2010)

περισσότερα »

Παρουσιάσεις Ημερίδας με θέμα: "Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Κορινθίας - Παρουσίαση Μελέτης για το Βαθμό Ικανοποίησης των Τουριστών που επισκέπτονται το νομό μας

 Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Κορινθίας - Παρουσίαση Μελέτης για το Βαθμό Ικανοποίησης των Τουριστών που επισκέπτονται το νομό μας  Έρευνα: "Βαθμός Ικανοποίησης των Τουριστών που επισκέπτονται το Ν. Κορινθίας" - Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για το Επιμελητήριο Κορινθίας, Δεκέμβριος 2009 Για να δείτε το πλήρες κείμενο της Έρευνας πατήστε εδώ .Παρουσιάσεις της ημερίδας:α. Εισηγητής: κ. Βασίλειος Πατσουράτης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Γενικός Διε.....(19/01/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ετήσια Γιορτή του Επιμελητηρίου Κορινθίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ετήσια γιορτή του Επιμελητήριου Κορινθίας, η οποία αποτελεί θεσμό για τα επιχειρηματικά δρώμενα του νομού. Στην εφετινή γιορτή έδωσαν το παρών εκατοντάδες μέλη του Επιμελητηρίου και τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος, οι βουλευτές του νομού κυρία Κατερίνα Φαρμάκη και κ.κ. Άγγελος Μανωλάκης και Κώστας Κόλλιας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω της.....(13/01/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου ΚΕΕΕ] Αντισυνταγματική κρίνεται σύμφωνα με την ΚΕΕΕ η Τροπολογία για την Φορολογία Μεταβίβασης Περιουσίας (Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2010)

.....(13/01/2010)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την ασφαλιστική και χρηματοοικονομική αγορά στα πλαίσια του θεσμού INSURANCE BROKERS FORUM QUALITY COORDINATORS MQI (Coordinators Group 18/12/2009 στην Αθήνα)

.....(09/12/2009)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου για επιδοτούμενα προγράμματα στο Ξ υ λ ό κ α σ τ ρ ο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 (ώρες 09.00-14.00)

.....(10/11/2009)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου για επιδοτούμενα προγράμματα σ τ ο Λ ο υ τ ρ ά κ ι τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (ώρες 09.00-14.00)

.....(10/11/2009)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου για επιδοτούμενα προγράμματα σ τ η Ν ε μ έ α Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 (ώρες 09.00-14.00)

.....(10/11/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ενημέρωση περί του ΑΜΚΑ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ενημέρωση περί του ΑΜΚΑΌπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας. Η ημερομηνία έναρξης της υποχρεωτικής εφαρμογής ορίσθηκε η 1/10/2009.Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να αν.....(23/10/2009)

περισσότερα »

KEEE - Τι ζητάμε από την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης/10/09 του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γεωργίου Κασιμάτη

  Τι ζητάμε από την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης/10/09του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,Γεωργίου ΚασιμάτηΤα Επιμελητήρια της χώρας είναι οι βασικοί θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Με την ιδιότητά μας αυτή θα είμαστε δίπλα και στη νέα κυβέρνηση, με συγκεκριμένες ιδέες και τεκμηριωμένες προτάσεις για μία ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Εκείνα πάντως που θα θέλαμε να επισημάνουμε και να ζητήσουμε την .....(14/10/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στο Νομό Κορινθίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στο Νομό ανέλαβε το Επιμελητήριο Κορινθίας . Σε σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή της Νομαρχίας Κορινθίας, του Δήμου Κορινθίων, του Δήμου Άσσου Λέχαιου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, δημόσιων υπηρεσιών του νομού και πολλών επιχειρηματιών ο συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Μανώλης Μπαλτάς, ανέλυσε τη σχετική νομοθεσία και τη διαδικασία υλοποίησης αντίστοιχ.....(13/10/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Εγκαίνια Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009"

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19:00 ετελέσθη αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο και εγκαινιάστηκε η Πανελλήνια Γενική Έκθεση  "Κορινθία 2009"  από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του νομού, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κος Γεώργιος Κασιμάτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελ/σου, ο Νομάρχης Κορινθίας, ο Νομάρχης Αργολίδας, ο π.....(17/09/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. ΠαπαθανασίουΓια να διαβάσετε το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.....(03/09/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Πρόγραμμα Eco Innovation

 A WEALTH OF IDEAS FOR A GREENER EUROPE    .....(11/02/2010)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Διαφημιστική Προβολή του Νομού από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Δελτίο Τύπου Η διαφημιστική προβολή του Νομού από το Επιμελητήριο Κορινθίας ως τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Αττικής ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου.  Οι προτάσεις για το καλοκαίρι με Τίτλο `` Παραμυθένιες διακοπές πραγματικά δίπλα σας`` παρουσιάζονται στην Αθηναϊκή εφημερίδα  ``ΣΦΗΝΑ`` που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή και στο ραδιοφωνικό σταθμό``Flash 96``.Θα ακολουθήσει σε συνεργασία με άλλους φορείς και επιχειρήσεις ανάλογη προσπάθεια για το χειμώνα και πολύ πιο νωρίς την επο.....(10/08/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Άρθ. 3 του Ν.3730/ 2008 για την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και το αλκοόλ

  Αγαπητέ Συνάδελφε,Επειδή θεωρούμε επείγουσα την ενημέρωσή σας σχετικά με το νέο Νόμο 3730/08 (ΦΕΚ 262/23-12-08 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις», σας στέλνουμε σε φωτοτυπία το ΦΕΚ με το σχετικό Νόμο 3730/23-12-08, καθώς και την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε μόλις σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λάβετε γνώση για την άμεση εφαρμογή του (από 1-7-2009).Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση επικοινωνήστε.....(01/07/2009)

περισσότερα »

[Διαγωνισμός] Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο "Φανταστείτε έναν νέο κόσμο" - Enterprise Europe Network

Για να δείτε την ενημερωτική επιστολή από το Επιμελητήριο Αρκαδίας πατήστε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.imagine2009.eu .....(24/06/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Ημερίδα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικά με τις ηλ. υπηρεσίες που παρέχει σε πολίτες και επιχειρήσεις

.....(22/06/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑνακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Η νέα περίοδος υποβολής προτάσεων είναι το διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 14 Σεπτεμβρίου 2009.Τα προγράμματα προκηρύχθηκαν τον Ιούνιο και ο σκοπός τους είναι η διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων - της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους 18-39 ετών και για γυναίκες έως 55 ετών, σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.Η υποβολή των προ.....(17/06/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συνεδρίαση Εθνικού συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

  Δελτίο Τύπου Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που έγινε στο Ναύπλιο την Κυριακή 14  Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Βουλής κου Δ. Σιούφα, του Υπουργού Ανάπτυξης κου Κ. Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης  κου Ι. Μπούγα και πολλών Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και εκπροσώπων φορέων, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος ενώ παρευρέθηκε ο γ.γ. κ. Κυριάκος Λέκκας.Συζητήθηκαν πολλά θέματα που .....(17/06/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε; Ενημερωθείτε σωστά για τη διαμονή σας».

Έκδοση νέου ενημερωτικού φυλλαδίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή με τίτλο «Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε; Ενημερωθείτε σωστά για τη διαμονή σας». Το έντυπο, το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά και αγγλικά, απευθύνεται στους έλληνες καθώς και αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας μας και αποσκοπεί στην παροχή χρήσιμων συμβουλών σχετικά με όλα όσα ο καταναλωτής οφείλει να προσέχει όταν σχεδιάζει να διαμείνει σε ξενοδοχείο......(11/06/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Διαχειριστική Επάρκεια Επιμελητηρίου Κορινθίας

.....(10/06/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Κοινοποίηση διατάξεων με τις οποίες παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών του Ν. 3746/2009 (αρθ. 82-85)

Κοινοποίηση διατάξεων με τις οποίες παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών του Ν. 3746/2009 (αρθ. 82-85)  .....(05/06/2009)

περισσότερα »

[Επιδοτήσεις] Επιδοτήσεις] Προδημοσίευση της Προκήρυξης του ΥΠ.ΟΙ.Ο.για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 -- N E W

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε η Προδημοσίευση της Προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Επιμελητήριο Κορινθίας παρέχει πληροφόρηση και στήριξη σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.  Τηλ. Επικοινωνίας  2741024464 εσωτ κα ΜαριάτζελαΠανούση.Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών ΕπιχειρήσεωνΠεριγραφή:Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα.....(29/05/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Ημερίδα με θέμα "Δράσεις Στήριξης Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Νέων Υποψήφιων Επιχειρηματιών"

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας  και η  Ομοσπονδία    Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου  και Νοτιοδυτικής  Ελλάδος σε συνεργασία με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και τον  ΕΟΜΜΕΧ  με Θέμα: ``Δράσεις Στήριξης Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων  και Νέων Υποψήφιων Επιχειρηματιών``   Παρών ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας  κ. Νικόλαος  Δομένικος  που παρ.....(28/05/2009)

περισσότερα »

[Επιδοτήσεις] Προδημοσίευση της Προκήρυξης του ΥΠ.ΟΙ.Ο.για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 -- N E W

Προδημοσίευση της Προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 (πατήστε εδώ).....(26/05/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Τα αποτελέσματα της Α΄Φάσης του ΤΕΜΠΜΕ

Αποτελέσματα Α΄Φάσης του ΤΕΜΠΜΕ Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα αποτελέσματα της Α΄Φάσης του ΤΕΜΠΜΕ. Τα στοιχεία απεικονίζουν το ύψος των δανείων, το πλήθος των δανείων και το ποσό της αρχικής επιδότησης τόκων.   .....(22/05/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] ΟΑΕΔ Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα στον Τομέα ''Απασχόληση'' -- N E W

 Πρόγραμμα Νέων «ΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»Πρότυπο ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης, με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων και προσόντων όλων των νέων της χώρας που δεν συνεχίζουν σπουδές. Απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-25 ετών που έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο ή/και το Λύκειο και δεν συνεχίζουν σπουδές, σε καμία βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, κλπ), προσφέροντας επιλογές:απόκτησης εργασιακής προϋπηρεσίας ("προεργασία")κατάρτισης σε βασικέ.....(27/05/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Απολογισμός Δράσεων Αναβάθμισης του Ανθρώπινου Δυναμικού των Επιχειρήσεων Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” ΚΠΣ 2000 - 2006

Με δεδομένη τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και την ανάγκη για διασφάλιση των υφιστάμενων και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, το ΕΠΑΝ, εκτός από τις δράσεις που αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, περιλάμβανε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων που αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, ούτως ώστε να προωθηθεί η απασχολησιμότητα, το.....(18/05/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ

Με τη συμμετοχή σε δύο διεθνείς εκθέσεις, σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, ολοκλήρωσε την εκτός συνόρων εκθεσιακή της ατζέντα για το πρώτο εξάμηνο του 2009 η ΔΕΘ ΑΕ, οργανώνοντας την εξόρμηση 15 ελληνικών επιχειρήσεων σε Σερβία και Ρουμανία. Από τις 22 έως τις 26 Απριλίου η ΔΕΘ ΑΕ ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών SEEBBE, στο Βελιγράδι, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές φέτος, στην 35η SEEBBE σ.....(14/05/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Βράβευση του συνθέτη Στ. Σπανουδάκη -Παρουσίαση Βιβλίου για ένα σύμβολο για τον Ελληνισμό:''Η Αγία Σοφία του Θεού'' -Προβολή Ταινίας για τον κ. Κρις Σπύρου -Βράβευση ναυτιλιακών ομίλων

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση Πανελλήνιας εμβέλειας στο Λουτράκι  Την 9η Μαίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου,  επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, του συγγραφέα Μαρίνου Τσάμη,  με τίτλο  «Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ»,  που αναφέρεται στον πάνσεπτο ναό της Κωνσταντινούπολης.  Η εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Κορινθίας,  του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και την ευγενική συμμετοχή της Ένωσης  Ελλήνων Φυσικών.                  Κα.....(08/05/2009)

περισσότερα »

[Ενημέρωση] Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας από Επιχειρήσεις

Εξοικονόμηση Ενέργειας από Επιχειρήσεις(11/05/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Διαβούλευση με θέμα την τουριστική προβολή της Κορινθίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔιαβούλευση με θέμα την τουριστική προβολή της Κορινθίας έγινε τη Δευτέρα 4 Μαΐου στο Επιμελητήριο με τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου και των συλλόγων - σωματείων μελών του.Παρευρέθηκαν επίσης η κα Σοφία Πατσαντάρα και ο κος Λάμπρος Ρόδης εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του περιοδικού "Επιστημονικό Μάρκετινγκ" αντίστοιχα  που μετέφεραν εμπειρίες από άλλα Επιμελητήρια .Έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες το Επιμελητήριο θα αξιολογήσει και θα πρ.....(05/05/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 34η Διεθνή Έκθεση Κύπρου (22-31 Μαΐου 2009 στη Λευκωσία) και στο Συνέδριο Γαστρονομίας ΝΑ Ευρώπης (Σέρρες 22-29/05/09)

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Επιμελητήριο Κορινθίας  σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου  (ΟΠΕ) θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 34η Διεθνή  Έκθεση Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί από 22-31 Μαΐου 2009 στη Λευκωσία της Κύπρου. Ο ΟΠΕ θα οργανώσει την συνολική παρουσίαση και προβολή των τοπικών προϊόντων τα οποία θα αποστείλουν οι επιχειρήσεις του νομού.Το ελληνικό περίπτερο είναι ο χώρος, στον οποίο θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.....(23/04/2009)

περισσότερα »

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ"

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων   ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣΓια περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Κορινθίαςτηλ. 2741024464 εσωτ. 4 ή επισκεφείτε την ιστοσελίδα του ΤΕΜΠΜΕ: http://www.tempme.gr/.....(13/04/2009)

περισσότερα »

[Δελτίο Τύπου] ΚΕΕΕ Δελτίο Τύπου: Γενική Συνέλευση στην Ρόδο 03-04/04/09

Δελτίο Τύπου: Γενική Συνέλευση στην Ρόδο 03-04/04/09.....(11/05/2009)

περισσότερα »

Η Club Hotel Casino Loutraki αναδείχθηκε μια από τις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7 Απριλίου 2009Η Club Hotel Casino Loutraki μεταξύ των 10 μεγάλων εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην ΕλλάδαΗ Club Hotel Casino Loutraki αναδείχθηκε μια από τις 10 (δέκα) μεγαλύτερες εταιρείες  με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έρευνας αξιολόγησης, που διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από το Great Place to Work® Institute Hellas, με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School. Η αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετέχ.....(13/04/2009)

περισσότερα »

[Εκδήλωση] Βράβευση του συνθέτη Στ. Σπανουδάκη -Παρουσίαση Βιβλίου για ένα σύμβολο για τον Ελληνισμό:"Η Αγία Σοφία του Θεού" -Προβολή Ταινίας για τον κ. Κρις Σπύρου -Βράβευση ναυτιλιακών ομίλων

  .....(07/05/2009)

περισσότερα »

[Ανακοίνωση] Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με θέμα: Σύσταση φορέα Διαχείρισης του Δικτύου Τουρισμού Πελοποννήσου "Southgreece" (Τρίπολη, Δευτέρα 13 Απριλίου 2009)

Τα Επιμελητήρια Αρκαδίας και Λακωνίας, στα πλαίσια της υλοποίησης της Δράσης του 7.4 του προγράμματος "NetForce 2006" για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 και ώρα 18.30μμ σε συνάντηση εργασίας με θέμα:Σύσταση φορέα Διαχείρισης του Δικτύου Τουρισμού Πελοποννήσου "Southgreece".Η συμμετοχή σας θα αποτέλέσει σημαντικότατο παράγοντα για την επιτυχία της προσπάθεια.....(08/04/2009)

περισσότερα »

[Φεστιβάλ] 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς -10, 11 & 12 Απριλίου 2009 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά οργανώνεται για τρίτη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 10, 11 & 12 Απριλίου 2009.Το 3ο Φεστιβάλ στηρίζεται όλους τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα.Αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στη χώρα μας.Την έκθεση θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, προμηθευτές αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών .....(08/04/2009)

περισσότερα »

[Σεμινάριο] Ενεργειακή Εξοικονόμηση στις Επιχειρήσεις Δευτέρα 30/03/09 ώρα 18.00μμ

.....(27/03/2009)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην Έκθεση ΔΕΤΡΟΠ 2009

Το Επιμελητήριο Κορινθίας από 6 έως 9 Μαρτίου θα συμμετέχει στην Έκθεση ΔΕΤΡΟΠ 2009 με περίπτερο, όπου θα κατατεθούν τα προϊόντα κορινθιακών επιχειρήσεων - μελών του.Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στο τηλ. 2741024464 (εσωτ.6) κα Παπαβενετίου......(27/01/2009)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημερωτική Ημερίδα επιχειρηματιών με Θέμα : Ελαιόλαδο - Παραγωγή ,Ποιότητα , Εξαγωγές. (11/11/2008)
Ημερίδα για το Ελαιόλαδο "Παραγωγή - Ποιότητα - Εξαγωγές" - Επιμελητήριο Κορινθίας - Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008 ώρα 10 π.μ. (30/10/2008)
Ασφαλιστικό (23/10/2008)
Έναρξη Β Σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (24/10/2008)
Έναρξη Β Σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. (23/10/2008)
Διεθνές Ευρωπαϊκό Συνέδριο «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» (ΕΒΕΑ, 23-24/10/2008) (10/10/2008)
"e-Services" :Nέα δράση για την ενίσχυση επιχειρήσεων με επιχορήγηση 60% για την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (03/10/2008)