ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Άρση απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία σαλιγκαριών ειδών Helixpomatia και Helixaspersa και αφαλατωμένου ορού γάλακτος.
31/03/2021
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

 

εθνοσημο εγχρωμο μεγαλο

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ

 

 

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ


 Μόσχα,

ΑΠ

29.03.2021

Φ. 2510/ΑΣ 289


Θέμα:


Άρση απαγόρευσης εισαγωγής  στη Ρωσία  σαλιγκαριών ειδών Helixpomatia και Helixaspersaκαι αφαλατωμένου ορού γάλακτος.Σύμφωνα με πρόσφατο κυβερνητικό διάταγμα επιτρέπεται εκ νέου η εισαγωγή στην Ρωσία σαλιγκαριών ειδών Helixpomatia και  Helixaspersaκαθώς επίσης και αφαλατωμένου ορού γάλακτος, η οποία είχε απαγορευτεί στο πλαίσιο των αντίμετρων της ρωσικής κυβέρνησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες, έκτοτε ανανεώνονται σταθερά. Λόγω αυτών των κυρώσεων η Ρωσία επέβαλε ως αντίμετρο απαγόρευση εισαγωγών κυρίως νωπών φρούτων και λαχανικών, ιχθυηρών, κρεάτων, γαλακτοκομικών κ.α.. Η απαγόρευση ανανεώνεται εξίσου σταθερά έκτοτε.

 

Η εισαγωγή των προαναφερομένων σαλιγκαριών θα είναι εκ νέου εφικτή με την προσκόμιση σχετικής άδειας εισαγωγής από το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας.

Η δε εισαγωγή του αφαλατωμένου ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή γάλακτος σε σκόνη για βρέφη, θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση χρήσης του προϊόντος. 

 

Παρακαλείσθε για την ενημέρωση των μελών σας.
Ο Προϊστάμενος 

 

Χρήστος Φαρμάκης

Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α’

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή