ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
[Δελτίο Τύπου] “Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές Ανάπτυξης”
17/11/2011
ΠΗΓΗ:A.K.

eeg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:

Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές Ανάπτυξης”

σε συνεργασία με την πρωτοβουλία StartUpGreece του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) , στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας  Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ). Την εκδήλωση συντόνισε η κα Παναγιώτα Βλάχου , Μέλος Σ.Ε.Γ.Ε, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος (FEM.EN.S), συνιδιοκτήτρια FEREIKOS-HELIX.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε <<Είναι απ΄ όλους αποδεκτό ότι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής εξέλιξης>>.

Το Επιμελητήριο έχει ως στόχο την ενθάρ­ρυνση και στήριξη της γυναικείας επι­χειρηματικής δραστηριότητας με πολλές και συγκεκριμένες ενέργειες μέχρι σήμερα. Η γυναικεία επιχειρη­ματικότητα χρειάζεται αναβάθ­μιση και εξέλιξη σε επιχειρημα­τικότητα υψηλών δυνατοτήτων με δεδομένο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι θέμα μόνο κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης αλλά και οι­κονομικής αναγκαιότητας.  Τα παραδείγματα τα οποία αναφέρθηκαν και οι προτάσεις που ακουστήκανε από τις εξαιρετικές ομιλήτριες βοήθησαν σημαντικά τις Γυναίκες Επιχειρηματίες του Νομού Κορινθίας, καθώς και εκείνες που θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα δραστηριότητα. 

Το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, δείχνει το ενδιαφέρον των Γυναικών του Νομού μας για το Επιχειρείν και το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη όπως είπε ο Πρόεδρος κος Νανόπουλος.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Γυναίκες Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και μοιράστηκαν τις επιχειρηματικές του εμπειρίες με το κοινό μέσα από την διαδικασία Case Studies. Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν κα η Κίττυ Πανουργιά, Μέλος Σ.Ε.Γ.Ε, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος (FEM.EN.S),ιδιοκτήτρια Ε-2000 ΕΠΕ, η κα Ελίνα Γιαχαλή,  Προπονήτρια Ζωής–Motivational Life Coach, Προπονήτρια Συναισθηματικής και Κοινωνικής  Νοημοσύνης  - Social and Emotional Intelligence Coach και Νευρογλωσσική Προγραμματίστρια-  NLP Master Practitioner, η κα Χριστίνα Τσέλιου, Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΑΑΠ), Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κα Εύη Παντελέων, ζωγράφος, ιδιοκτήτρια EPsilon Art Studio &   Gallery. Λουτράκι – Κορινθίας, 1997-  Mέλος  της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ),  2003-  Μέλος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης Ν. Κορινθίας «Αλκυονίδες», 2007-  Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΣΤ΄ Ένωσης Αντισφαίρισης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, κα Ζαχαρούλα Βασιλάκη, Χαλκιδική, παραγωγός βιολογικής καλλιέργειας "ΛαδόΠΕΤΡΑ", η κα Μαρία Βλάχου, Κόρινθος, Μέλος Σ.Ε.Γ.Ε, ΕΣΥΝΕ, συνιδιοκτήτρια FEREIKOS-HELIX, ιδιοκτήτρια Φερέοικος Γεύσεις, η κα Κλαίρη Περηφάνου ,Πέραμα Αττικής, Μέλος Σ.Ε.Γ.Ε, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος (F.E.M.EN.S),ιδιοκτήτρια  Technomep, η κα Ευαγγελία Κόλλια, Λουτράκι Κορινθίας, συνιδιοκτήτρια στο "ΚΟΧΥΛΙ.  Για ενημέρωση και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κορινθίας στο 2741014464 ή να ενημερώνεστε από το Site:www. Korinthiaccc.gr


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή