ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΝΟΜΟΙ - ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ   /   ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
[Πληροφόρηση] ΥΠ.ΟΙ.Ο Νομοθετικό Πλάισιο Επενδύσεων - ηλεκτρονική βάση δεδομένων
03/07/2009
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

H Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (Κ.Δ.Ε.Ο.Δ), δημιούργησε νέα ηλεκτρονική βάση, προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://nomothesia.ependyseis.gr   με κωδικοποιημένη την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τη δημιουργία επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η βάση αυτή, παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης της νομοθεσίας που διέπει τους βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων, καθώς και την παροχή ενισχύσεων για επενδύσεις, με τρόπο φιλικό προς το χρήστη. Αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για τον δυνητικό επενδυτή, καθώς και ένα έγκυρο ερευνητικό βοήθημα στους τομείς των νομικών και οικονομικών επιστημών.

Ειδικότερα, η βάση περιλαμβάνει, σε 28 θεματικές ενότητες και ύστερα από προσεκτική επιλογή, σημαντικούς νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, καθώς και διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες διεθνών επενδύσεων. Τα νομοθετήματα παρουσιάζονται σε κωδικοποιημένη μορφή, με ενσωματωμένες δηλαδή όλες τις τροποποιήσεις ή προσθήκες στο αρχικό κείμενο, και συνοδεύονται από περίληψη στην ελληνική, αλλά και αγγλική γλώσσα.

Η βάση αυτή επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παρέχει επίσημη, έγκυρη και επίκαιρη πληροφόρηση στον επιχειρηματία, στον οικονομικό επιστήμονα, στο δικηγόρο της πράξης, στον ερευνητή, στο φοιτητή, στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και στον απλό πολίτη.

Νόμοι
 
Κατηγορίες
ΗΛ. ΕΜΠΟΡΙΟ & ΗΛ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ  ΣΔΙΤ
ΤΥΠΟΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ
ΜΕΤΑΛΕΙΑ & ΛΑΤΟΜΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΒΕΠΕ
ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή